USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Франківський суддя відмовилася розглядати запобіжні заходи для бійців 51 ОМБр

17 Лютого 2016 13:00
Суддя Івано-Франківського суду відмовилася розглядати запобіжний захід щодо двох бійців 51 ОМБр. Про це на своїй сторінці написав правозахисник Василь Нагорний.

"Схоже, що Франківські судді почали розуміти, що військова прокуратура Луцького гарнізону їх намахує. Так по двох бійцях 51 ОМБр, яких затримали, суддя Івано-Франківського суду взагалі відмовилась розглядати запобіжний захід, оскільки не розуміє, що відбувається. Адже Луцька військова прокуратура подала всіх бійців під соусом дезертирства, мовляв, втікли і досі знайти їх не можемо. А на повірку з'ясовується, що це реальні бійці, учасники бойових дій, демобілізовані, до яких військова частина не має претензій, і тепер це цивільні особи", - йдеться у повідомленні адвоката.

"За що я їх маю судити, - таке питання задала суддя військовому прокурору. А він і сам не знає "за що", бо такі папери прислала військова ппрокуратура Луцького гарнізону. Ті ж питання виникають і у військової служби правопорядку - чому ми маємо конвоювати цивільних осіб? Не менш здивовані і військові прокурори в інших областях, але підкоряються вказівкам зверху", - наголошує Нагорний.

З його слів, військова прокуратура Луцького гарнізону буде мати масу позовів від бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus