USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Син потрапив у ДТП: у пенсіонера з Луцька видурили понад 150 тисяч гривень

14 Вересня 2023 22:55
Уродженець Республіки Інгушетія ошукав луцького пенсіонера на понад 150 тисяч гривень. Вимагав гроші з довірливого дідуся, прикинувшись по телефону працівником лікарні. Мовляв, син лучанина потрапив у ДТП і нині потребує чималих коштів на операцію. Зловмисника досить швидко затримали.

Подія трапилася в липні 2023 року. 82-річному чоловіку подзвонили на стаціонарний телефон і повідомили, що його син потрапив в аварію, нині перебуває в лікарні й потребує дороговартісної операції, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Пенсіонер відповів, що має 150 тисяч гривень і 200 доларів. Ці кошти він передав зловмиснику.

Із цими грошима шахрая затримали правоохоронці, які подалися на пошуки зловмисника по гарячих слідах. Із тих пір чоловік перебуває під вартою.

Читати ще: Більшість зловмисників – не з Волині: що потрібно знати, аби не стати жертвою інтернет-шахрайства

Як з’ясувалося, сторони підписали мирову угоду, і дідусь тепер не має жодних претензій до того, хто виманив у нього гроші.

Як стало відомо під час судового засідання, обвинувачений уже повернув частину видурених грошей своїй жертві.

«Суму в розмірі 125 500 гривень повернуто потерпілому. Останній не має жодних претензій до обвинуваченого. Частину невідшкодованої суми в розмірі 24 483 гривні за домовленістю сторін обвинувачений зобов’язується відшкодувати протягом одного року після звільнення з місця відбування покарання», – сказав суддя Луцького міськрайонного суду Вячеслав Покидюк.
Читати ще: У дружини воїна з Волині видурили гроші, які вона збирала на ЗСУ

Уродженець Республіки Інгушетія є особою без громадянства і має за плечима судовий вирок за вбивство – 11 років тюрми. Має середню освіту, офіційно не був працевлаштований, проживав в Одесі.

Як вдалося дізнатися з вироку суду, злочин, за який чоловіку присудили 11 років за ґратами, відбувся у 2016 році в одному з сіл Одещини. Випивши вина в компанії знайомого, він пригадав, що знімав житло в жінки, але майже не жив там. Тож вона винна йому грошей. Навідавшись до господині, він спровокував конфлікт, під час якого штовхнув жінку. Вона впала, вдарившись об ручку дивана. Потім злочинець задушив її.

Чоловік вийшов із тюрми в липні 2023 року, а вже в червні його затримали в Луцьку з видуреними в пенсіонера коштами.

Луцький міськрайонний суд визнав винним обвинуваченого в шахрайстві. Взявши до уваги узгоджену сторонами мирову угоду, призначив йому один рік позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Вересня 2023 12:27
«В липні вийшов з тюрми, а в червні затримали» це як?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus