USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Тайвань планує створити альтернативу Starlink

15 Березня 2024 23:38
Тайвань планує створити власну супутникову інтернет-мережу, щоб не залежати від сервісу Starlink американського мільярдера Ілона Маска.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на The New York Times.

Острівна демократія розташована за 128 км від Китаю та часто зазнає кіберзагроз і військових провокацій. Потреба в самодостатній системі зв’язку повʼязана з перебоями інтернету, що сталися в Україні через напад Росії. Це зробило потребу в автономній супутниковій мережі зрозумілою для тайванських урядовців.

За даними видання, тайванський уряд планує інвестувати 1,3 млрд доларів на космічну програму для запуску першого супутника зв’язку до 2026 року.

Уряд також намагається забезпечити зв’язок до створення власної мережі, тому укладає угоди з наявними супутниковими операторами. Йдеться про компанії SES і Eutelsat OneWeb, які мають забезпечити додаткові гарантії інтернет-стійкості Тайваню.

Читати ще: Компанія Ілона Маска вперше вживила чип у мозок людини

Ініціатива Тайваню полягає у зміцненні своєї позиції як технологічного центру, спираючись на репутацію провідного виробника напівпровідників. Проєкт розглядається як шлях до утвердження Тайваню як важливого гравця в космічній галузі.

Нагадаємо, у США почали розслідування щодо компанії SpaceX Ілона Маска через повідомлення про застосування супутникового інтернет-сервісу Starlink російськими військами в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus