USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Це злочин проти народу». На Волині – категорично проти створення «лісового монстра»

15 Вересня 2022 13:29
Волинські депутати – категорично проти створення національної компанії «Ліси України», яка мала б об’єднати всі українські лісові господарства. Обранці громади переконані, що таким чином усі лісові угіддя країни можуть потрапити в приватні руки.

Звернення депутатів Волинської обласної ради до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, голови Державного агентства лісових ресурсів Юрія Болоховця про недопущення створення національної компанії «Ліси України» розглянули під час сесії облради 15 вересня.

Читати ще: «Це дерибан». На Волині – проти створення єдиного підприємства, яке поглине всі держлісгоспи країни

Як нагадав депутат Юрій Ройко, в Україні розпочинається реформа лісогосподарської галузі, в межах якої всі 158 лісогосподарів країни об’єднаються в єдине державне спеціалізоване підприємство «Ліси України», а нинішні 24 облуправління буде укрупнено до дев’яти регіональних.

«На сьогодні ліси – головне природне багатство народу України… Суть реформи – у злитті 158 нещодавно оптимізованих лісгоспів в одне державне підприємство з наступною трансформацією його у приватне підприємсто», – наголосив Юрій Ройко.

Він запевнив, що ідеться про створення «лісового монстра» замість наявних лісгоспів. Як додав, в Україні хочуть знищити державні лісгоспи й передати всі ліси в приватні руки, тому нині майбутнє лісового господарства – в небезпеці.

Читати ще: Унітаризація чи приватизація: у Волиньраді закликають уряд не створювати «лісового монстра»

Депутат Олександр Пирожик нагадав, що це питання обранці громади обговорювали ще перед повномасштабним вторгненням. Він упевнений, що такі рішення не можна ухвалювати під час війни.

«Урядова постанова, на жаль, уже прийнята. Це злочин проти народу. Ліси, очевидно, будуть передані в приватні руки, тому люди не зможуть користуватися лісом, наприклад, збирати ягоди, гриби», – сказав він.

Голова облради Григорій Недопад наголосив, що недопустимість цього рішення уряду депутати облради розуміли ще взимку. Він звернув увагу, що Волинь – переважно негазифікований регіон України, тому доступ до лісів для заготівлі дров – це напрочуд важливе питання для волинян.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
турист Показати IP 15 Вересня 2022 16:47
Нальковича треба повернути в лісову галузь. Він наведе порядок. Чи, мо, вже воює? Вік дозволяє захистити Вітчизну - молодий, красивий.
Анонім Показати IP 15 Вересня 2022 17:06
А чи можуть народні обранці скасувати своє рішення про передачу т,зв, колгоспами лісів з підпорядкування Кватирка?
Товариш Показати IP 15 Вересня 2022 17:47
Це нагадуе розпаювання землі. В кого сьогодні земля... Така участь чекає і ліси. Потрібно в решті решт починати боротися за сьогодення і майбутнє .Народ тримають за дурнів і роблять своі справи РОЗПРОДУЮЧИ БАГАТСТВА НАРОДУ ДЕРЖАВИ. Війна гинуть захисники а оті лже патріоти дерибанять краіну нахабно цинічно. Схаменіться ублюдки з часом будете відповідати за своі поступки. Народ довго терпіти не буде.Станете ви всі перед судом народу і Божим.
додік до Товариш Показати IP 16 Вересня 2022 08:56
багато вже "відповіло"? - Ото ж...
Аноним Показати IP 15 Вересня 2022 19:56
Давно пора навести порядок у лісників по картах поля сінокоси ,а там ліс 40 років давно сам росте пиляють і їм харашо
Саша Показати IP 15 Вересня 2022 21:55
Та нікого не влаштовує розкрадання лісу хочуть щось змінити, але щурам в особах депутатів Волинь ради це не подобається, від кормушки відірвуть їх.
Фагат Показати IP 15 Вересня 2022 22:33
Поки закінчиться війна, у нас на Волині лісу не буде. Неможливо різати біля кордону то вони пішли туди, де практично лісу вже немає. Вже скоро буде суцільна галявина. І нікому нічого недокажеш.
Русий Показати IP 16 Вересня 2022 09:11
Бач яка реакція,а те що люди не можуть взяти сухостій який гниє то нічого ??
Едуан Показати IP 16 Вересня 2022 09:56
Ще при Пороху приняли закон щоб ліс віддали на місця, щоб лісом управляли отг яке буде получати дохід. Сьогоднішня реформа це безкоштовна передача лісу в приватні руки на 50 років! За 50 років багато лісу окажиться в приватних руках, це саме хуже що можна придумати...
Анонім Показати IP 16 Вересня 2022 10:50
А зараз не дерибанять? Поки кожен не усвідомить в голові від бідного до багатого що природу треба берегти нічого не зміниться, але це усвідомлення прийде коли вже не буде що різати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus