USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Волинська обласна рада співпрацюватиме з європейськими донорами

26 Серпня 2023 09:04
За результатами онлайн-співбесіди, яку провела Європейська асоціація місцевої демократії ALDA, Волинську обласну раду включили до мережі ALDA.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, депутат Волиньради Юрій Харченко та очільниця АРР області Валерія Гончаренко, повідомляє Волинська обласна рада.

ALDA – Європейська асоціація місцевої демократії, яка в ЄС та за його межами займається просуванням належного місцевого управління та участі у ньому громадян.

Під час співбесіди Юрій Харченко представив Волинь та розповів членам правління ALDA про перспективи розвитку області, успішність реформи децентралізації, представив громади та успішний досвід справпраці із закордонними партнерами.

«Стати учасником такої великої європейської організації – дуже відповідальна і пріоритетна місія для Волині. Це дасть змогу брати участь у грантових проєктах, залучати кошти на розвиток та реформування органів місцевого самоврядування, а також за європейські кошти втілювати суспільно важливі локальні програми. Ми покладаємо велику надію на співпрацю з цією асоціацією та будемо працювати, аби наблизити наш регіон до європейських стандартів», – зазначив Григорій Пустовіт.

Читати ще: Локомотив успіху: на Волині громади закликають співпрацювати з Агенцією регіонального розвитку

ALDA є ключовим учасником у галузі місцевої демократії та співпраці між місцевими органами влади та громадянським суспільством у Європі, сусідніх країнах та по всьому світу, діючи в основному за допомогою методів співучасті в управлінні та децентралізованого співробітництва.

Як основний елемент ALDA підтримує громадян та групи громадян у їхніх ініціативах, спрямованих на покращення місцевого контексту, наведення мостів з місцевою владою, щоб зробити цю зміну реальною. Організація об'єднує понад 350 членів, включаючи місцеві органи влади, асоціації місцевих органів влади та організації громадянського суспільства з більш ніж 45 країн Європи і фінансується за рахунок членських внесків, а також проєктного фінансування від Європейської Комісії, Ради Європи та інших державних та приватних донорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus