USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У 3,5 раза більше, ніж 2021 року: скільки українців отримали інвалідність за перші 10 місяців війни

2 Липня 2023 22:10
Інвалідність за перші 10 місяців війни 2022 року одержали понад 45 тис. українців, що в 3,5 раза більше, ніж 2021 року.

Про це повідомили у Конфедерації роботодавців України, передає Інтерфакс-Україна.

«У довоєнний рік інвалідність отримали 13 тисяч осіб. За перші 10 місяців війни у 2022 році, за офіційною і не дуже адекватною статистикою, інвалідність отримали понад 45 тисяч українців», – наводяться в повідомленні слова голови Нацасамблеї людей з інвалідністю Валерія Сушкевича.

На його думку, реальна кількість людей, які отримали інвалідність минулого року, набагато більша, тому що оформити цей статус під час війни важко.

Читати ще: Рада скасувала право на відстрочку тим, хто має родичів з інвалідністю

Сушкевич вважає, що «інвалідизація» населення України за останні 16 місяців – від початку війни до середини 2023 року – має дуже високі темпи і стає критично проблемною для суспільства.

Як уточнила експертка Конфедерації роботодавців України Олена Степаненко, близько 70-80% людей з інвалідністю здатні повноцінно працювати нарівні з іншими, бо більшість не мають жодних зовнішніх ознак інвалідності, при цьому в 53% випадків люди з інвалідністю можуть працювати на звичайному робочому місці.

За оцінками Конфедерації роботодавців України, активними учасниками ринку праці можуть стати 0,8-1 млн осіб з інвалідністю, які зараз не працюють.

Читати ще: Рада планує спростити процедуру присвоєння статусу ветерана війни

Президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко повідомив, що у вересні має вийти практичний посібник для роботодавців із працевлаштування людей з інвалідністю, який, за його словами, стане першим довідником, що охоплює всі аспекти залучення на ринок праці людей з інвалідністю.

У Конфедерації вважають, що кількість робочих місць для осіб з інвалідністю зросте, якщо зобов’язання з працевлаштування цієї категорії незайнятих людей візьмуть на себе роботодавці державної та комунальної форм власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus