USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Ковелі чоловік побив охоронця школи та нацькував на нього собаку

22 Травня 2021 22:27
На Волині судили чоловіка, який вигулюючи собаку на території школи, нацькував її на охоронця, мовляв, той щось крав зі школи та бризнув йому в обличчя газовим балончиком, а він намагався спинити крадіжку.

У вищевказаних подіях розбирався Ковельський міськрайонний суд Волинської області, який виніс вирок у справі.

Як вдалося встановити, злочин стався 20 грудня 2020 року на території ліцею №10 на вулиці Міцкевича, 59а в Ковелі. Ковельчанин завдав кілька ударів потерпілому по голові собачим повідком із закріпленим на його кінці металевим карабіном. Після цього обвинувачений нацькував свою собаку породи американський стафордшир-тер`єр на потерпілого, яка вкусила його не менше шести разів за різні ділянки тіла. В результаті побиття та нападу тварини потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Я законослухняний громадянин, – обвинувачений

У суді обвинувачений частково визнав свою вину, розповівши, що гуляючи з собакою на повідку, але без намордника, територією школи, зустрів потерпілого, який тримав в руках якісь коробки. Як він зрозумів, в них був монітор від комп`ютера, а тому він, як законослухняний громадянин, запитав у нього, що він несе, оскільки все відбувалося біля приміщення школи.

Він також намагався затримати цю особу, при цьому вимагав викликати шкільну охорону, однак у відповідь потерпілий бризнув йому в обличчя рідиною з газового балончика, а відтак він, захищаючись, можливо, вдарив останнього рукою, в якій тримав повідок для собаки. Ствердив, що під час цього конфлікту, собака знаходилась при ньому на повідку. Він не впевнений, чи тварина кусала потерпілого, водночас не виключив можливості того, що давав собаці команду «взяти».

Згодом потерпілий зателефонував своїй дружині, а через незначний проміжок часу до нього підійшли якісь хлопці і трохи пізніше – працівники служби охорони «Арсенал». Після чого він залишив місце події. Вважає, що потерпілому будь-яка моральна шкода не заподіяна, а факт пошкодження чи знищення верхнього одягу потерпілого не доведений.

Балончика не мав, у ящику ніс електроприлади для електрика, – потерпілий

Версія подій потерпілого відрізнялася. З його слів, під час огляду території школи, де він працює охоронцем, почув крик дитини і коли підійшов далі, то помітив хлопців, в яких запитав, що сталось. У відповідь почув, що їх знайома дівчина прогулювалась з собакою, і якийсь чоловік цькував на них свого пса. Після цього він побачив біля ящика із сміттям електропроводку, світильник, розетку, а тому підібрав їх, щоб віддати електрику навчального закладу.

Пройшовши незначну відстань, він почув вимогу стати та висловлювання на його адресу нецензурною лайкою. Чоловік відповів, що є охоронцем і запитав в обвинуваченого, хто він, почувши у відповідь, що є батьком дітей, які навчаються в цій школі.

Після розмови він відійшов на певну відстань, а обвинувачений нацькував на нього собаку, давши команду фас, а після цього наніс йому кілька ударів повідком по голові. Собака його покусала, розірвала верхній одяг, який став непридатними для використання.

Потерпілий також ствердив, що під час конфлікту телефонував своїй дружині і розповів про цю подію, а під час нанесення ударів телефон, який був увімкнений, упав на землю. Категорично заперечив наявність у нього та використання газового балончика та вчинення будь-яких неправомірних дій щодо обвинуваченого.

Свідки підтвердили слова охоронця школи

Свідки події підтвердила слова потерпілого розповівши, що власник собаки дійсно бив охоронця школи повідком та цькував на нього собаку, даючи різноманітні команди.

Тож незважаючи на часткове визнання вини, суд після допиту свідків та дослідження доказів, визнав власника собаки винним. Відтак призначив йому покарання у виді 200 годин громадських робіт.

Також з обвинуваченого стягнули 2800 гривень майнової шкоди, 20 тисяч гривень моральної шкоди, та 5 тисяч 500 гривень, які потерпілий платив за правову допомогу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
опа Показати IP 22 Травня 2021 22:47
Мало штрафу впаяли((( Таким неадекватам взагалі собак заводити не можна. Бо як в хазяїна розуму нема, то собака не винуватий.
Г Показати IP 23 Травня 2021 09:52
От тепер думай , краще напевно обійти стороною якщо робииься щось протиправне. А то говорять ой люди бездушні , різались , бились ніхто навіть непідійшов. Реально людина думала шо йде злодійство, хотіла запобігти злочин. А залишилась винною, тому що зговір потерпілого і свідків.
Анонім Показати IP 23 Травня 2021 10:17
А чому собака без намордника?біля школи завжди діти гуляють.і з собаками там не місце.мало дали .
Народна прокуратура Показати IP 23 Травня 2021 14:20
Всн зрозуміло: охоронник зробив зауваження цьому д...білу щодо неприпустимості вигулу собаки на території школи, а в останнього неймоваірна гідність не дозволила визнати власну непарвоту. Донедавна в Луцьку теж була подібна ситуація, коли шкільні стадіони собакофіли використовували для вигулу своїх псів. самому неодноразово довдилось робити зауваження таким любителям тварин. Ситуацію змінили наявність патрулів поліції і нацгвардії.
Все правда Показати IP 23 Травня 2021 19:39
Обвинувачений - просто ковельський БИК.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus