USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Китаї попередили про пандемію хвороби Х, якої важко уникнути

11 Березня 2024 07:39
Виникненню хвороби Х важко уникнути, але пандемії, що може виникнути в результаті, можна запобігти.

Про це заявив директор Національного управління з контролю та профілактики захворювань Ван Хешен, повідомляють Українські новини з посиланням на Xinhua.

Китай спиратиметься на досвід профілактики та контролю COVID-19 і проводитиме активну підготовку до майбутніх пандемій, як-от хвороба X.

Видання пише, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила, що ця пандемія може бути наступною глобальною загрозою громадському здоров’ю.

Читати ще: У Давосі обговорять «хворобу Х», яка може у 20 разів перевершити COVID за смертністю

«Китай твердо буде дотримуватися найгіршого сценарію, удосконалюватиме механізм перемикання між звичайним і надзвичайним реагуванням, посилюватиме багатоканальний моніторинг і систему раннього попередження, а також сприяти перспективним дослідженням інфекційних захворювань для підвищення готовності до майбутніх пандемій», – йдеться у повідомленні.

Ван Хешен заявив, що епідемія, пов’язана з хворобою X, спричинена гіпотетичним невідомим збудником, вже викликала великі занепокоєння в усьому світі через свою смертоносну природу, швидке поширення, здатність до мутацій і величезну невизначеність.

За словами посадовця, це створить непередбачувані виклики та створить зростаючий ризик пандемії через зміну клімату, розширення людської діяльності та передачу патогенів між видами. Ван Хешен зазначив, що збудника хвороби Х важко уникнути, але будуть способи стримувати потенційні пандемії, які можуть виникнути внаслідок цього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VS Показати IP 11 Березня 2024 10:30
Якби китайці менше пхали свої пальці і носи, куди їм не треба, то пандемій у світі було б набагато менше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus