USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькій громаді боржникам за послуги водопостачання почали блокувати всі рахунки

22 Червня 2023 10:18
У Луцькій громаді ще задовго до повномасштабного вторгнення РФ існувала певна категорія громадян (близько 5% від загальної кількості споживачів), які не сплачували за послуги водопостачання і водовідведення, нарощуючи чималі борги. А нині, коли вимоги до споживачів пом’якшилися, а зупиняти надання послуг боржникам заборонено, є категорія людей, які використовують ці обставини у власних інтересах, вважаючи, що таким чином уникнуть відповідальності.

Про це інформує пресслужба «Луцькводоканалу».

До слова, серед боржників – здебільшого ті, які насправді є платоспроможними, або ті, які ведуть асоціальний спосіб життя. Натомість такі категорії людей, як-от пенсіонери, працівники із середнім доходом тощо – це одні з найсумлінніших платників за комунальні послуги.

КП «Луцькводоканал» упродовж двох років відпрацьовувало різні методи роботи з боржниками – застосовувалися оповіщення, попередження, візити та детальне інформування боржників. На жаль, це не давало очікуваного ефекту.

Наразі підприємство вже відпрацювало модель, яка спонукає боржників оплачувати свої борги дуже швидко і в повному обсязі.

На сьогодні вже понад 400 боржників за послуги водопостачання і водовідведення зафіксовано в судовому порядку й автоматично передано до виконання приватному виконавцю. За чотири місяці 2023 року подано позовів на загальну суму 7,4 млн грн.

Читати ще: У Володимирі боржникам компослуг заблокували майже сотню банківських рахунків

Робота з боржниками пришвидшилась завдяки тому, що цю діяльність провадять приватні виконавці, а не тільки державні, як було торік. Нова модель роботи діє дуже швидко та ефективно, адже боржникам оперативно блокуються усі їхні картки й рахунки, усі фінансові та майнові операції тощо, відповідно до прийнятих вимог законодавства. Зазвичай у таких ситуаціях боржник дуже швидко знаходить можливість сплатити увесь свій борг.

Тож усіх боржників за послуги водопостачання і водовідведення закликають погасити свої заборгованості якомога швидше, оскільки упродовж цього року підприємство планує охопити всіх боржників судовими рішеннями й всі вони будуть передаватися приватному виконавцю.

Таким чином, зазначають у «Луцькводоканалі», буде досягнуто справедливості відносно тих сумлінних споживачів, які сплачують за комунальні послуги своєчасно навіть за нинішніх надскладних умов.

До слова, у Луцькій громаді 19 із 20 споживачів є порядними й відповідальними в питанні оплати за послуги водопостачання і водовідведення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus