USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Понад 30 років очолювала заклад: презентували книгу про відому директорку ковельської бібліотеки

28 Вересня 2023 20:20
У Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки відбулась презентація видання «Галина Божик: талант любити людей, професію, Україну. Спомини, розповіді, публікації».

У заході взяли участь перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, начальник управління культури ОВА Валерій Дмитрук, начальник управління культури, молоді спорту та туризму Ковельської міської ради Андрій Мигуля, знані письменники та бібліотекарі області, інформують у пресслужбі облради.

Модерувала захід відома українська письменниця, заслужена вчителька України Ніна Горик, яка стала редакторкою-упорядницею видання. Вона розповіла, що книга присвячена пам’яті заслуженого працівника культури України Галини Михайлівни Божик (1956–2022), котра залишила помітний слід в історії культури й просвітництва Ковельщини.
Читати ще: На Волині презентували книгу «Парагвайське щастя» про мігрантів з Володимирського району

«Понад тридцять років, перебуваючи на посаді головного бібліотекаря району, вона багато зробила для розвитку й осучаснення бібліотек та піднесення їхнього авторитету. Окремий розділ висвітлює родинні витоки Галини Божик. В книзі зібрані спомини й розповіді представників влади, громадських діячів, керівників культурно-мистецьких установ і колективів, бібліотечних працівників, численних митців, журналістів, читачів та близьких людей, вони розкривають постать Галини Михайлівни як людини великого серця, багатогранної діяльності, високих ідеалів», – розповіла Ніна Горик.
Ідея написання книги належить Ользі Бичковській, бібліотекарю Ковельської ЦРБ, колезі та сподвижниці Галини Божик. «Наша книга і наша сьогоднішня зустріч – квіти у вінок пам’яті Галини Михайлівни, яка творила навколо себе простір освіченості, любові та краси», – звернулась вона до присутніх.

Під час презентації, що одночасно була і теплою зустріччю бібліотечної родини і реквіємом пам’яті хорошої людини і фахівця, щемливими спогадами ділись колеги та друзі.
Читати ще: Бібліотеки Луцької громади отримали понад 1700 нових книг

Сповнені особливої поваги та вдячності слова сказав і перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, який працюючи на керівних посадах у Ковельському районі, особисто знав Галину Божик.

«Вона була авторитетною людиною, з якою радились та до якої дослухались і ми як представники влади. Її поради та бачення не аби як знадобились нам в умовах децентралізаційних процесів, коли йшлося про збереження бібліотечної мережі району, наповнення фондів книгозбірень. Галина Михайлівна була непересічною особистістю, яка уміла сказати саме ті слова, які завжди знаходили відгук і підтримку, наділена тонким естетичним смаком та особливим даром випромінювати світло і творити добро», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus