USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку вже визначили розміщення 28 стоянок таксі

6 Лютого 2018 14:47
Договори з представниками служб таксі, які користуватимуться спеціально визначеними стоянками, підписуватимуть вже цьогоріч.

Зустріч представників міської влади з головами інформаційно-диспетчерських служб таксі з питань мережі парковок міста Луцька відбулася 6 лютого.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що влада повинна дбати, аби у місті було комфортно їздити не лише громадським транспортом, а й на таксі. Проект мережі парковок практично розроблений і нині хочуть почути думку представників служб таксі міста. Він зауважив, що у місті є не лише місцеві платники податків, а й представники інших міст, а також «чорні» таксисти, які не сплачують жодних податків та не входять у жодну мережу таксі.

Директор КП «АвтоПаркСервіс» Сергій Денисенко повідомив, що рішення спрямоване на організацію одного порядку розміщення і функціонування стоянок на території Луцька. Підставою є раніше прийняте виконкомом та міськрадою рішення про мережу стоянок таксі. Були розроблені паспорти на 28 стоянок, ще шість дороблюють – вони на стадії погодження між департаментом ЖКГ та поліцією.


Як зауважив голова ГО «Волинська асоціація перевізників таксі» Сергій Романчук, є рішення виконкому, де затверджені стоянки і їх погоджує поліція. Майже за рік відтоді, мовляв, з’являються зупинки маршруток і згодом на ті ділянки не зможуть претендувати стоянки таксі. Отже, на його думку, більше вирішення питання затягується в часі, то менше місць для стоянок отримають у результаті. Луцьк – єдине місто в Україні, де розробили таку мережу стоянок з паспортами прив’язки, але через бюрократичні механізми стоянки пропадають. Він побоюється, що на місці стоянок розмістять кіоски чи зупинки маршрутних автобусів.


Присутні представники служб таксі просили визначити чіткий порядок дій для реалізації рішення. Григорій Недопад повідомив, що наразі здійснять аналіз стоянок і того, чи відповідають вони потрібній кількості місць. Відтак відбуватиметься підписання договорів з перевізниками – стоянку вони оплачуватимуть з того моменту, коли буде нанесена розмітка і встановлений знак. Після цього визначать календарний план цих дій. Також він закликав представників служб таксі скласти «чорний список» автомобілів, які неправомірно надають послуги таксі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 6 Лютого 2018 16:30
На кожній стоянці встановити туалети 2шт.бо зас?яли все навкруги...
Бодя Показати IP 6 Лютого 2018 18:13
дармоїдам ще-й стоянки організовувати,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus