USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Польщі можуть не зібрати полуницю через нестачу заробітчан з України

1 Червня 2018 22:41
До 40% врожаю полуниці може залишитися незібраним через нестачу працівників з-за східного кордону, зокрема України.

Про це заявив президент Національної асоціації виробників овочів і фруктів Анджей Ґайовнічек, передає "Польське радіо".

За його словами, що не тільки врожай полуниці, але також вишні та малини, потрапив під загрозу. Усе це через зміни в адміністративно-правових нормах.

"Працівники з України дуже довго чекають на візи, натомість на основі біометричних паспортів їх не впускають до Польщі, оскільки, в оцінці Митної служби, на основі цих паспортів можуть в’їджати лише туристи. Проте, згідно з законом, власники цих паспортів також, протягом трьох місяців, можуть пряцювати. Польській економіці це дуже допомогло би", - зазнаичив Ґайовнічек.

Плантатори звертаються до митних служб ліберальніше ставитися до працівників з України. Вони очікують, що уряд змінить правила.

Міністерство праці Польщі готує низку рішень задля спрощення процедури працевлаштування для іноземців і, зокрема, скорочення часу на отримання дозволу на працю від відповідних органів у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 1 Червня 2018 23:20
А ШО ТАКЕ, біженці із Сирії і Лівії не хочуть полуницю збирати ?
Лic Показати IP 2 Червня 2018 00:17
Поляки тих бiженцiв теж особливо хочуть.
Ігор (патрульний) Показати IP 2 Червня 2018 02:37
Нічого було полякам відноситися до українців з неповагою, та платити копійки. Багато хто з роботодавців навмисне розголошує що у Польщі забагато українців, тому не варто туди їхати, краще в Чехію, зарплати більші, та і ставлення до українців значно приємніше.
5 до Ігор (патрульний) Показати IP 2 Червня 2018 09:38
Поляки нормально відносяться до українців. Вони НЕ нормально відносяться до окремої групи людей яких обідили в середині прошлого віку і їх наслідників. В статті сказано " Усе це через зміни в адміністративно-правових нормах." якби не вони то проблем не було.
скептик до 5 Показати IP 2 Червня 2018 16:14
багатьох поляків питання Бандери і ОУН-УПА взагалі не цікавить. найбільш освічені прекрасно знають, хто такі були пілсудчики і АКовці, і чим вони займались. питання не стільки у політиці, як у тому, що багато польських працедавців є сильно хитрож"пими і хочуть, щоб їм робили за копійки. поляки їздять на ту саму полуницю, цибулю і т.д. до німців і голандців, бо ті платять в 4-5 раз більше, хоча ціна на продукцію в магазинах не набагато дорожча від польської. і відношення німця до людей набагато краще.
Євроінтегратор Показати IP 2 Червня 2018 08:51
Нехай поляки вирощують полуниці рівно стільки, скільки можуть з'їсти. Ми ж свої буряки самі встигаємо викопувати і на поляків не розраховуємо ! А так які претензії ?
Сергій Показати IP 10 Червня 2019 13:39
За ті копійки збирати полуницю на сонці.Зі сходом сонця ти вже на полі і з заходом сонця покидаєш поле.Вони щоб могли то і фонарики на лоба нам почіпляли щоб у ночі збирали.Та нехай вона згниє та полуниця щоб я ще раз на неї поїхав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus