USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У центрі Луцька з'явилася нова сяюча двометрова скульптура. Фото

29 Листопада 2023 14:58
Луцьк став осередком сучасного мистецтва. Сучасні мистецькі об’єкти, скульптури й інсталяції із залів музеїв і галерей поступово виходять на вулиці міста.

«Нещодавно ми розповідали про скульптуру «Возз’єднання» на берегах Cтиру, як на перехресті вулиць Лесі Українки і Кривий Вал, у новому сквері, який тільки облаштовують, встановили скульптуру всесвітньо відомого українського митця Олексія Золотарьова «Зерно». Це двометрова полірована скульптура з нержавіючої сталі, що символізує створення, зародження й збереження», – пишуть на Фейсбук-сторінці Луцьк – приємне відкриття.

Читати ще: Луцький центральний парк прикрашає нова триметрова скульптура. Фото

Автор скульптури – Олексій Золотарьов, один із засновників авторської групи GAZ, митець із Києва та Берліна, який виступає в межах різноманітних сольних та групових проєктів, що працюють із перформансом, інсталяцією та скульптурою.
«Зерно – це архівований носій інформації, в оболонці він здатен зберігати її необмежену кількість часу. Потужний архетипний символ створення, зародження. Майже кожен культурний епос містить в собі інформацію про нього. Все має свої джерела – Всесвіт, земний світ, культура як явище людського існування. Сьогодні ми перебуваємо на важливому етапі розвитку, пошуку розгублених культур. Основне питання полягає в тому, що ми маємо посіяти, як доглядати щоб зростити те, що необхідно» – таке пояснення автора цитують на сайті ГО «Алгоритм дій», яка реалізувала цей проєкт.

Об’єкт відсилає до мотивів жіночих, зародкових форм, до сакральних інтимних образів початку життя. Для розкриття образу обрано холодний метал, що рефлексує з навколишнім світом, викривляючи та відображаючи його реальність.

Поєднуючи в одному об’єкті холод космосу та тепло плодючої Землі створюється новий артефакт – монумент відродженню, що є продовженням роботи над циклом «Культурні зерна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Вердикт Показати IP 29 Листопада 2023 15:55
Якась чергова х-ня замість допомоги армії
Анонім Показати IP 29 Листопада 2023 16:46
А це точно зерно?
Ася Показати IP 29 Листопада 2023 16:57
ЖАХ .
Нема на то ради ! Показати IP 29 Листопада 2023 17:31
Уже ніхто нікого не питає - ставить, що хоче і де хоче ! Знову на процедуру конкурсу, вимоги Постанови КМУ, розгляд на художній раді - х.. забили !
Анонім Показати IP 29 Листопада 2023 17:41
дана скульптура порушує архитектурний стіль і вибивається із контекста старовинного затишного міста, якщо впаде, точно когось придушить...було б добре її розташувати серед новобудов
Корiнний лучанин Показати IP 29 Листопада 2023 18:31
"Луцьк став осередком сучасного мистецтва"- моему Луцьку не повезло.
А нех знають ! Показати IP 29 Листопада 2023 19:04
А шо ж так всесвітньо відомий митець до периферійного Луцька докотився ? Не заслужили видно мери Берліна, Венеції і Барселони на таку честь !
Анонім Показати IP 29 Листопада 2023 19:06
архітектура, сподіваюся, була проти таких форм
астроном Показати IP 30 Листопада 2023 10:24
Фу, я подумав що прибульці!!
Вірастюк Показати IP 30 Листопада 2023 10:32
Вареник !
Сашко Показати IP 30 Листопада 2023 14:56
Таким горе "скульпторам" варто прочитати значення слова скульптура і з чого її виконують і як. Бо кожен другий дурень може взяти відлити з нержавійки овал і зробити в ньому проріз.
Резюме Показати IP 30 Листопада 2023 17:58
Зернятко до зернятка : сонячний негодинник, нецке-кликуни, ліліпутка княжна - отак і формується думка про рівень художнього смаку луцьких владців !
Лучанка Показати IP 24 Лютого 2024 16:31
Це моя улюблена скульптура. Присвячую її всім душам, які народилися для вічності з Богом. Вічне зерно і безмежний космос.... Справді гарно. Я змінила думку, коли побачила на власні очі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus