USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україні планують запровадити додатковий митний збір, – міністр фінансів

3 Серпня 2022 14:49
В Україні уряд обговорює концепцію запровадження додаткового митного збору. Коли його введуть та в якому вигляді – зараз невідомо.

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

З його слів, динаміка податкових та митних надходжень в нашій країні починає покращуватися. В березні надходження з митниці сягнули семи млрд гривень, в липні – понад 22 млрд гривень.

«Ми зараз обговорюємо питання запровадження додаткового митного збору. Така ініціатива може не носити назву додаткового митного збору, це може бути окремий військовий збір. Або додатковий збір на валютообмінні операції на купівлю імпортних товарів. Ще немає остаточної концепції, тому, коли і в якому вигляді буде введено збір – говорити зарано», – зазначив Сергій Марченко.

Він також додав, що в Україні розширили групу ФОПів.

«Ми зберегли можливість ФОПів платити з обороту 2 відсотки замість 5 відсотків, ми розширили 3 групу ФОП по суті до нескінченності. Всі ці речі зберіглися. І я вважаю, що їх також потрібно корегувати», – сказав Марченко.

Міністр фінансів зазначив, що з початку війни в Україні залучили уже 12,7 млрд доларів зовнішньої грантової і кредитної допомоги.

«Зараз йдуть перемовини про отримання ще близько 14 млрд доларів. Тобто всього йдеться про отримання 27 млрд доларів до кінця року.

У березні ми отримали зовнішньої допомоги на 3,4 млрд доларів, квітень – 1,7 млрд доларів, травень – 1,5 млрд доларів, червень – 4,4 млрд доларів, в липні – 1,7 млрд доларів. В серпні плануємо – 6 млрд доларів, у вересні – 4,7 млрд доларів.

Жовтень і подальші місяці залежать від результату перемовин з нашими партнерами та МВФ», – додав міністр.

Сергій Марченко зауважив, що кошти західної підтримки, які надходять до державного бюджету, не йдуть на військову підтримку.

«Я хочу, щоб всі чітко розуміли ситуацію, в якій ми перебуваємо. Грантові і кредитні кошти західних партнерів ми не можемо використовувати на військові потреби. Видатки на війну виросли майже в десять разів, а обсяг податків, які ми збираємо, скоротився в рази. Тому ми маємо можливість фінансувати армію лише за рахунок зібраних податків, а також внутрішніх запозичень, у тому числі за допомогою викупу облігацій Уряду Національним банком», – сказав міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 3 Серпня 2022 17:29
Робіть і далі дурдом. Всі забудуть за цю країну. Ніякий нормальний бізнесмен при такому курсі та ще 10% нічого не зможе купити, ні обладнання, ні сировину і т.д. При такому розкладі тут будуть просто космічні ціни на продукти та все інше, так як частка імпорту 85% становить.... Удачі придурки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus