USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Волинські аграрії з початку року експортували продукції на 123 млн грн

21 Липня 2023 15:34
Аграрії Волинської області з початку 2023 року експортували продукції на понад 123 мільйони гривень, намагаючись робити це за найвигіднішими цінами.

Про це йшлося під час брифінгу начальника управління агропромислового розвитку ОДА Юрія Юрченка щодо жнивної кампанії на Волині.

З його слів, нині в області завершили молотити озимий ячмінь. З площі 7,7 тисячі га зібрано 38,5 тисячі тонн озимого ячменю при середній урожайності культури 50 центнерів з гектара.

Також волинські аграрії розпочали обмолот озимого ріпаку. Нині зібрано 14 тисяч тонн на орієнтовно п’яти тисячах гектарах поля. Це становить 6% від загальнообласної площі посіву ріпаку.

Загалом у цьогорічних жнивах буде задіяно більше трьох тисяч комбайнів: 537 – у сільськогосподарських підприємствах, 2 520 – у господарствах населення.

Читати ще: На Волині розпочалися жнива: що збиратимуть

Як зазначив Юрій Юрченко, з початку року аграрії області експортували продукції на понад 123 мільйони гривень, що становить 45% від загального експортного потенціалу області. Не дивлячись на виклики, аграрії шукають шляхи для експорту та реалізації продукції за найбільш вигідними цінами.

Окрім того, сільськогосподарськими підприємствами Волині залучено понад 1,8 мільярда гривень для проведення весняно-посівної та збиральної кампаній. Зокрема, 424 підприємства залучили 1,5 мільярда гривень в рамках програми 5-7-9%. Також аграрії активно долучилися до грантових підтримок від уряду – в область залучено 160 мільйонів гривень, що дасть створити понад 500 нових робочих місць.

Також Юрій Юрченко повідомив, що наразі активно проводять роботу щодо збільшення елеваторних підприємств області, після завершення якої разова потужність зберігання зернових на Волині складе півтора мільйона тонн, що дасть змогу зберегти увесь урожай, який планують зібрати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus