USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Фермер заявив, що мер Ківерців вимагав оплати за продовження оренди пасовищ

31 Серпня 2023 08:39
Підприємець з Ківерцівщини, який займається тваринництвом, нарікає на те, що чималу частину земель, які він використовував під пасовища, нині засіяв інший аграрій. Зі слів чоловіка, проблеми з місцем для випасу худоби та овець почались після конфлікту з головою Ківерцівської громади Олександром Ковальчуком, який нібито вимагав гроші за продовження договорів оренди на пасовища, а нещодавно взагалі попередив, що його корів та овець можуть отруїти, бо вони не там пасуться. Мер, своєю чергою, такі закиди заперечує.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Пастух Василь розповідає, що за день проходить десятки кілометрів, бо ж за худобою потрібно дуже пильнувати, аби не зайшла на сусідні посіви. Але два тижні тому під час випасу сталась прикрість.

«Я собі сидів та чистив маслюки. Тут їде салатова «Нива», під’їжджає і стає. З авто вийшов чоловік і одразу: «Ти падло пас на сої». Після цього вдарив мене ногою», – каже Василь.

Чоловік зізнається, що коли заганяв корів до стійла, а їх в стаді близько 400 голів, то кілька з них забігли на сою, яка посіяна неподалік пасовища. Але їх швидко звідти вигнали.

Читати ще: Стадіон за 145 мільйонів: чому до скандального мера Ківерців приходили військові

Сам підприємець, який засіяв гречкою та соєю поля поруч з пасовищем, нібито й не в курсі щодо побиття пастуха. Але краще обізнаний в збитках на його посіяних площах, бо викликав туди поліцію.

«Там була поліція, нехай би він писав заяву про побиття. Я такого не знаю. До поліції звертався тому, що вони пасуть корів на цих полях вже не один рік. ТОрік 90 соток гречки «спасли», – каже Сергій Шрамко, який засіяв поле соєю і гречкою.
Власник худоби Абульфат Худієв повідомив, що раніше поля, які засіяв нині Шрамко, він раніше використовував як пасовища, а це близько 100 гектарів серед лісу. Він займається тваринництвом на Ківерцівщині ще з 2015 року, коли йому райдержадміністрація надала в оренду невитребувані паї. Підприємець переконаний: площі для випасу тварин не просто так нині опинилися в користуванні іншого аграрія. На думку підприємця, це сталось після його конфлікту з головою Ківерцівської громади Олександром Ковальчуком.

«Ковальчук почав вимагати з мене гроші, щоб продовжити оренду на землю. Я погодився і сказав, що заплачу йому 90 тисяч, але тільки частинами на якийсь фонд. Я через банк перерахував 10 тисяч, потім з ним зустрівся, але він грубіянив. Після цього я перестав платити, а далі була сварка», – пригадує Абульфат Худієв.

Зі слів підприємця, міський голова навіть попередив його, що тварин можуть отруїти.

«Я вчора був у нього. Нахаба є нахаба. Каже: «Ми склали акти, ви випасаєте худобу не там, де треба. Якщо ваша худоба буде отруєна, ми не будемо відповідати». Якщо з моїми тваринами щось станеться, то буде винен Ковальчук і його люди, зокрема Шрамко», – говорить Абульфат Худієв.

Журналісти намагалися розпитати в Олександра Ковальчука про ситуацію з пасовищами, зокрема, про які гроші говорив підприємець. Але мер навіть не захотів слухати запитань, тож його довелось буквально наздоганяти на вулиці.

«Ніякі гроші я з нього не вимагаю, він взагалі ніколи… У ніякий фонд він не платив. Я йому сказав, що є заява від Шрамка, і люди наші виїжджали, тож, можливо, у нього будуть судові рішення. Все! Я ніякі гроші не вимагав. Десять тисяч він не платив», – переконує Ківерцівський міський головаОлександр Ковальчук.

Більше про ситуацію з пасовищами розповіла начальниця відділу земельних відносин Ківерцівської міської ради Таїса Цюрак.

«Йому (Абульфату Худієву, – ВН) свого часу була надана адміністарцією ділянка невитребуваних паїв, це більше ста гектарів. На сьогоднішній день люди хочуть ці паї витребувати. Велика проблема в тому: аби їх витребувати, цю ділянку потрібно розділити та сформувати окремі земельні ділянки. Потім потрібно надати ці ділянки людям, і тоді він нехай з ним укладає договори оренди, використовує землю і сплачує орендну плату. Хочеш користуватися землею – треба за неї сплачувати. І тепер така ситуація, що люди не можуть витребувати паї. Він, своєю чергою, не робить документацію на 100 гектарів і фактично використовує цю землю».

В земельному відділі повідомили, що нібито Шрамко заявив на Худієва, що той випасає худобу на його території. Схоже, між двома підприємцями назріває конфлікт.

Натомість Худієв нарікає: території, яка залишилась для випасу, а це орієнтовно до ста гектарів, такому поголів’ю замало, зважаючи й на додаткові приплоди.

«Тварини заарештовані, це тюрма для цих тварин, їм випасатися ніде. Більше 400 ВРХ, 600-700 ДРХ. Де вони мають випасатись? Ніде. І ніхто не допомагає», – резюмував Абульфат Худієв.

Зауважимо, це не перший скандал, де фігурує мер Кверців. Раніше міськрада оголосила тендер на будівництво стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень. Проте після розголосу та скандалу торги скасували. Проте згодом мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону.

Читати ще: Можна було купити 6 тисяч дронів: мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону

Після того, як мер Ківерців Олександр Ковальчук захотів витратити 145 мільйонів гривень на стадіон та бігові доріжки, волинський військовослужбовець з-під Вугледара записав відеозвернення і попросив вкраяти від озвучених мільйонів бодай 120 тисяч гривень на дрон.

Згодом з'явилася інформація, що Олександра Ковальчука утретє зловили за кермом без посвідчення водія, якого він взагалі не отримував. Під час першого випадку посадовець ще й був п’яним та вчинив ДТП.

Тим часом скандального мера 22 серпня помітили на учбовому авто біля сервісного центру МВС в Струмівці. Вочевидь, посадовець захотів екстрено отримати посвідчення водія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Він Показати IP 31 Серпня 2023 09:54
Собака гавкає караван іде . Хватить його травити. Помиляються всі, але мер там працює.
ківергной до Він Показати IP 1 Вересня 2023 14:04
хотіли сказати ''бюджет пиляє''? депутат? в долі?
Яша Показати IP 31 Серпня 2023 10:10
Гей прокурори коли ви зупините цього ублюдка ковальчука чи ще мало з нього взяли бабла чи неправильно розділили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus