USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Стадіон за 145 мільйонів: чому до скандального мера Ківерців приходили військові

23 Серпня 2023 16:03
Військові та жителі міста Ківерці навідалися до міського голови. Розмова була сфокусована на стадіоні, який у Ківерцях планували збудувати за 145 мільйонів гривень.

Присутні таки настояли, що відповідний договір з підрядником має бути розірваний, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

У кабінеті міського голови Ківерців – людно. Місцеві активісти разом з військовими прийшли поговорити з Олександром Ковальчуком. Тема – та, яка «прославила» місто на всю країну. Нагадаємо, в червні міськрада оголосила тендер на дві закупівлі – на ремонт футбольного поля і бігових доріжок в сумі 145 мільйонів гривень. Переможець – будівельна корпорація РСГ.

Громадськість обурилась: такі витрати під час війни, особливо, коли нашим військовим на фронті не вистачає необхідного забезпечення, щоб нищити ворога, не на часі. Торги скасували, але будівельна корпорація виграла спір в Антимонопольного комітету України та примусила мерію 14 серпня укласти з нею угоди на будівництво стадіону. Люди наполягають: без стадіону нині можна обійтись, а якщо мерія має зайві гроші, краще нехай спрямує їх на потреби військових.
«Стадіон у нас побудується за 145 мільйонів, але скажіть, будь ласка, який у нас спортивний майданчик в 4-й школі, який в нас спортивний майданчик в гімназії? У нас що, немає в Ківерцях стадіону? Якщо побудують стадіон, він так само буде закритий і нікого не будуть пускати. В нас немає Вищої ліги, щоб ставити стадіон з таким кошторисом. Під час війни такі кошти витрачати не можна», – обурюються місцеві мешканці.

Подискутувавши пів години, дійшли до того, що підписаний договір з підрядником таки розірвуть.

«Ми викличемо Грибука, викличемо юриста, щоб він подивився, як без різних проблем розірвати договір. Що робити громаді? Які роботи підтримує громада, окрім реабілітаційного центру? Ми не можемо всі гроші віддавати на ЗСУ. Ми не можемо купляти, наприклад, дрон моделі 3Т, тому що він військовий. Звичайний дрон ми купуємо. Тобто те, що дозволено, ми купуємо», – переконує Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук.

Разом з тим, ініціативна група мешканців каже: варто подумати про те, яким чином міська рада може допомогти з фінансуванням запитів від військових, оскільки потреб є чимало.

Однак військові говорять, що на оці паперові справи на фронті інколи просто немає ні можливості, ні часу. До того ж, такі речі, як турнікети, взуття і навіть безпілотники, які йдуть на передову, на баланс не ставляться. Бо поки ці документи впорядкуються, ці предмети можуть бути вже знищені.

Тож, висловивши всі свої зауваження та побажання, ініціативна група покинула приміщення міської ради. Далі слово за мерією. Чи почули у міськраді те, що хотіли донести жителі, буде помітно у майбутніх діях міського голови.

Нагадаємо, раніше міськрада у Ківерцях оголосила тендер на будівництво стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень. Проте після розголосу та скандалу торги скасували. Але, як стало відомо 21 серпня, мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону.

Читати ще: Можна було купити 6 тисяч дронів: мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону

Депутат Ківерцівської міської ради Ігор Мисковець заявив, що складає повноваження, бо не згодний із антигромадськими діями керівництва міської ради.

Після того, як мер Ківерців Олександр Ковальчук захотів витратити 145 мільйонів гривень на стадіон та бігові доріжки, волинський військовослужбовець з-під Вугледара записав відеозвернення і попросив вкраяти від озвучених мільйонів бодай 120 тисяч гривень на дрон.

Згодом з'явилася інформація, що мера Ківерців Олександра Ковальчука утретє зловили за кермом без посвідчення водія, якого він взагалі не отримував. Під час першого випадку посадовець ще й був п’яним та вчинив ДТП.

Тим часом скандального мера 22 серпня помітили на учбовому авто біля сервісного центру МВС в Струмівці. Вочевидь, посадовець захотів екстрено отримати посвідчення водія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Нема на то ради ! Показати IP 23 Серпня 2023 16:47
Смішні ви, як мале пиво ! Тих 145 млн. грн. вже давно обіцяно і розділено між тими, хто задіяний в тому ланцюжку ! Вже дехто з того ланцюжка щось собі пригледів, комусь пообіцяв заплатити, нарахував дивіденди, в аванс роботи виконав і т. п. ! А тут раптом громада схему поламала - та за таке вони трупом ляжуть, але свого не упустять ! Тільки максимальний розголос і тільки контроль громади ! В голови розуму нема - там тільки твариняча жага урвати !
Іван до Нема на то ради ! Показати IP 23 Серпня 2023 19:39
Не в голові справа. Він такі питання не вирішує сам. Спочатку треба з'ясувати звідки ці кошти. Далі - хто вносив цю пропозицію при формуванні і затверджені бюджету громади на 2023 рік. На мою думку, можна розпутати цікавий клубок.
Ківерчанин Показати IP 23 Серпня 2023 17:05
Зато хату за два роки на Жабці збудував
Кореспондент Показати IP 23 Серпня 2023 17:08
Дайте прізвища усіх , хто в міській Раді причетний до тендерів, за перевірку правильного оформлення документів, хто стоїть за цими схемами
Олексій Показати IP 23 Серпня 2023 17:25
То на тому стадіоні мер буде вчитися їздити,щоб водійське посвідчення отримати!:)
Ковальчук Показати IP 27 Серпня 2023 07:19
Друзі ви мені нічого не зробите це депутати голосували я причому тут. А я змушений думку народу підтримати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus