USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Я зробила щось нереальне», – лучанка Майя Москвич про золото на «Іграх Воїнів» у США

22 Серпня 2022 17:53
У перший день «Ігор Воїнів» у США лучанка Майя Москвич здобула золоту медаль з кульової стрільби стоячи. Спортсменка вважає, що результату у 360 балів не могла повірити до останнього. Адже таким чином вона здобула абсолютну перемогу і за кваліфікацією, і за фіналом.

Враженнями від змагань військова з Луцька поділилася у соцмережі.

«Ми з Артемом Лукашуком (здобув срібло, – ВН) були першими спортсменами, котрі почали виступати за Україну на Warrior Games. В нашій категорії було 12 людей. Змагання передбачали кваліфікацію 40 пострілів і фінал 24 постріли

Я стала першою. І за кваліфікацією, і за фіналом. Зі сторони це, напевно, мало вигляд як блискучий виступ, холоднокровна робота і легка перемога. Але насправді я зробила щось нереальне. Так, я готувалася, старалася і це ціла історія, але на змаганнях я всеодно зробила щось нереальне. Настільки, що коли я побачила свій результат після кваліфікації – 360 балів, не вірила що це можливо і переконувала всіх, що то якась помилка. 40 пострілів з середнім балом кожного пострілу не нижче 9 – це нереально важко і фактично неможливо було для мене. Навіть в найкращих свої прогнозах я мала би набрати 350 балів. Це був максимум в моїй голові) І я настільки не могла повірити в такий високий результат, що перераховувала з калькулятором всю дистанцію і коли в мене вийшло 360, я лише тоді переконалась, що це реальність. Коли я вийшла у фінал, то, знаючи що неможливе можливо, я вже в цілком усвідомленому стані робила це неможливе далі. Крок за кроком. Постріл за пострілом. З середнім балом не нижче 9-ти кожен постріл. І змогла. 24 постріли. Крок за кроком.
Що для мене ця перемога? Для мене це справжнє Диво. Це про віру в неможливе і в можливість робити згідно віри. Це загалом про суть Перемоги. Яка є вершиною айсбергу. Яка виплекана і зіткана з десятків, сотень конкретних дій. Про Бога і його великий задум. Про боротьбу і шлях. Про підтримку і потрібних людей в потрібний час.

Коли я їхала сюди, хлопці підписали мені прапор. Я пообіцяла зарядити його перемогою. Мені вдалося це зробити. Цей дух перемоги я обов’язково привезу в свій підрозділ і дуже би хотіла поділитися ним з усіма.

Перемога у війні з Росією також можлива. Кілька місяців тому я пережила поразку на полі бойових дій. Після того, що я там побачила, я не уявляла, як ми можемо перемогти в цій війні обєктивно. Але ця маленька перемога тут, на змаганнях, дає мені віру, що Перемога можлива в принципі.

Читати ще: Майя Москвич: «Треба давати волю своїм внутрішнім воїнам і не знищувати власні мрії»

Неможливе можливо! Я тепер вірю в це!

Дуже дякую своєму тренеру зі стрільби Денису Мустафаеву. Перше тренування в мене було 270 балів. Менш як за місяць він розігнав мій результат на 90 балів. Моя перемога це також і його заслуга.

Радію, що в цей де день свої нагороди в стрільі здобули також Артем Лукашук – срібло, Сергій Калитюк – золото та Олександр Гавриленко – золото. Ми всі показали що українці стрілять дуже добре.

Дякую моєму любому підрозділу за підтримку! Дякую друзям ! Дякую команді WarriorGames. Дякую мамі! Всім, завдяки кому моя участь і перемога стала можливою. Всім, хто був зі мною на цьому шляху! І найбільше дякую Богові! За кожну мить цього складного і прекрасного шляху!

Тішуся, що достойно представила Україну і українських воїнів на змаганнях», – написала Майя Москвич.


Нагадаємо, лучанка Майя Москвич пішла на фронт добровольцем відразу після Революції гідності, служила кілька років, але звільнилася з війська за станом здоров’я. З початком повномасштабного вторгнення знову призвалася до лав ЗСУ. Золота призерка зі стрільби з лука Ігор нескорених у Сіднеї у 2018 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus