USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Єврокомісар попередила Польщу про наслідки блокування кордону з Україною

29 Листопада 2023 21:23
Єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян заявила, що ситуація, яка склалася на кордоні між Польщею й Україною, є абсолютно неприйнятною і потребує активного втручання польської влади.

Про це вона сказала у Брюсселі під час пресконференції з представлення пакету пасажирської мобільності ЄС, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що ситуація на кордоні Польщі з Україною є абсолютно неприйнятною. Говорю так, тому що ми від початку були долучені до цього процесу та намагалися вести дискусію з усіма залученими сторонами. За моєю оцінкою, на сьогодні немає доброї волі у пошуку рішення. При цьому там немає майже жодного долучення польської влади. Я говорю так, тому що саме польська влада, як можна припускати, має підтримувати закон на цьому кордоні», – зазначила єврокомісар.

Вона наголосила, що підтримує право людей на протести, але при цьому Україна, яка перебуває у стані війни, не може перетворюватися на заручника в результаті блокуванні зовнішніх кордонів.

Читати ще: Відповідь на блокаду кордону: українські водії влаштували акції протесту на дорогах Польщі

«Безумовно, ми все ще ведемо постійні обговорення, є перелік технічних заходів, які можуть бути задіяні. При цьому вони мають бути забезпечені та виконуватися польською стороною. Ми продовжуємо діалог, але, як Європейська комісія, зберігаємо за собою право на втручання, навіть до правового переслідування проти тих, хто не поважає правила та не виконує законів», – заявила єврокомісар.

Наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Читати ще: Скасувати єЧергу на Устилузі: у польському уряді озвучили вимоги до України та ЄС

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року. Також не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus