USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Знизили тариф на оренду торгової площі на ринках у Луцьку

6 Червня 2018 10:21
Для комунального підприємства «Луцькі ринки» затвердили вартість на послугу з надання в оренду торгової площі - 90,25 грн на місяць. Раніше облспоживспілка встановлювала тариф 110 гривень.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Директор КП «Луцькі ринки» Ігор Корольчук повідомив, що у тариф закладено рентабельність на рівні 5%.

«Новостворений суб’єкт господарювання КП «Луцькі ринки» здає в оренду торгові площі на ринку «Центральний» на вулиці Глушець, 1. Тариф затверджується для фізичних осіб-підприємців за метр квадратний до першого жовтня 2018 року. Розрахунок валового доходу прогнозований в сумі 1,8 млн грн. Загальна площа ринку 5,9 тисячі квадратних метрів, торгова площа 1443 кв м. Податків буде сплачено 290 тисяч гривень», - доповів Ігор Корольчук.

Підприємець з ринку Володимир Гвоздик каже, що хотілося б, аби вартітсь була 60-70 гривень, хоча 90 значно краще, ніж 110 гривень.

Із цього приводу член виконкому Олександр Серватович зауважив, що раніше підприємці сплачували великі кошти приватній структурі, місту за це йшли копійки, тому закликав колег підтримати рішення, аби підприємство могло розвиватися.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що це перші кроки для того, аби підприємство почало спішно працювати.

«До нас підприємці приходили, шукали захист у депутатів, адже за свої кошти робили накриття, доріжки, а це все потім оформлювали на облспоживспілку. Пригадую, як депутати відстоювали інтереси людей. Звісно, зараз за один день ми всі проблеми не вирішимо, але варто робити поступові кроки. Ідея полягає в тому, що ми створили комунальне підприємство та не продовжили договір з облспоживспілкою. Зараз ставимо завдання комунальному підприємству налагодити співпрацю з ринками і далі нарощувати роботу для комфортної робити підприємців, для наповнення казни міста за відсутності посередника», - сказав Григорій Пустовіт.

Керівник ринку зауважив, що варто збільшити штат, і потрібно підняти тариф до 105 гривень, а коли робота підприємства налагодиться, то тариф для підприємців знизять.

«Було засідання робочої комісії, й варто затвердити цифру у 105 гривень, а далі, як ми налагодимо роботу, буде у нас більше підприємців, із ким працюватимемо, то можна буде говорити за зниження ціни», - зауважив Ігор Корольчук.

Втім, член виконкому Ірина Чебелюк зауважила, що варто почати з ціни 90 гривень, побачити, як працюватимуть ринки, а далі вже, розрахувати вартість від реальних обставин.

Однак Григорій Пустовіт заперечив це.

«Коли починається бізнес, то на початках важко, інколи він іде собі в збиток. А це і є початок роботи. Якщо ми не ухвалимо тариф, то доведеться ці кошти забирати із бюджету. Фактично, якщо не підінмемо, то лучани дотуватимуть підпримєців на ринку», - наголосив Пустовіт.

Втім, члени виконкому не підтримали збільшення оренди й затвердили її у початковому варіанті - 90,25 грн на місяць.

Нагадаємо, завдяки створенню КП «Луцькі ринки», прибуток від сплачування оренди підприємцями ринків отримуватиме бюджет міста, а не посередники. Однак унаслідок заснування КП «Луцькі ринки» виграє не лише місто, а й підприємці, яким обіцяють суттєво знизити орендну плату й покращити умови праці. Нового директора представили 8 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
valdis peish Показати IP 6 Червня 2018 13:39
ні *уя вони не передали по переду суди
лучанка до valdis peish Показати IP 6 Червня 2018 14:22
ще можливо залежить від самого місця розташування торгової точки. А ще який товар (зошити, гуманітарка чи дорогий товар) треба враховувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus