USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Звільнений генерал РФ повернувся на головну роль війни в Україні, – британська розвідка

16 Квітня 2023 13:23
На фронт знову повернувся один із ключових російських генералів, командувач повітряно-десантними військами Михайло Теплинський. Його з цієї посади звільнив начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов.

Як зазначається у звіті Міністерства оборони Великої Британії, Теплинський нібито відіграватиме головну роль у командуванні окупантами на фронті.

«Командувач російського корпусу повітряно-десантних військ (ВДВ) Теплінський із великою ймовірністю повернувся на головну роль в Україні», – передає британська розвідка.

Зазначається, що генерал Теплинський, імовірно, є одним з небагатьох російських топ-офіцерів, якого поважають рядові військовослужбовці. Нещодавні новини про звільнення генерала свідчать про сильну напруженість між угрупованнями в російському Генеральному штабі щодо військового підходу Росії в Україні.

Теплинський командував «відносно успішним» відведенням російських військ із західного берегу Дніпра в листопаді 2022 року. За це його навіть хвалили в Росії.

Британська розвідка припускає, що звільнення Теплинського була пов’язана із суперечками щодо використання російських десантників. Їх використовували для утримання наземних цілей, однак це традиційне завдання піхоти.

У січні 2023 року стало відомо, що Російська Федерація усуває з посади здібного генерала через тривалі розбіжності у командуванні армією під час війни проти України. Йшлося про Михайла Теплинського.

Водночас залишалося неясним, чи Теплинський зберігає додаткові повноваження командувача повітряно-десантних військ РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus