USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Як поводитись пільговику, якщо перевізник відмовляє у проїзді

28 Липня 2014 12:13
Як відстояти право на безкоштовний проїзд і захиститися від водіїв-грубіянів? Це питання протягом тривалого часу хвилює тих, хто опинився у пікантній та неприємній ситуації, так і не використавши свого законного права на пільги.

Саме про таку проблему розмовляли сьогодні, 28 липня, у Луцькій міськраді під час засідання робочої групи з виконання законодавства по пільгових перевезень громадян.

Так, зі слів голови робочої групи та юриста Андрія Осіпова, у випадку, якщо пільговику відмовили у пільговому перевезенні, не варто витрачати сили на безглузді сварки з водієм, але обов’язково у нього придбати квиток. Саме із допомогою цього квитка пізніше можна буде довести факт порушення закону.

До слова, кара за таке свавілля доволі невелика – згідно із діючим законодавством водія штрафують майже на 170 гривень, перевізника – приблизно на стільки ж.

Варто зазначити, що раніше члени ГО «Діти війни» об’єдналися у боротьбі за власні права. Так, активісти розбились на невеличкі групки, взяли із собою по юристу і їздили громадським транспортом, слідкуючи за дотриманням водіями їхнього права на безкоштовні перевезення.

Тоді ж і трапився випадок, коли водій маршрутки відмовив у перевезенні пільговику, тож юрист прямо у салоні транспортного засобу склав відповідний акт. При чому реакція пасажирів була неоднозначною, хтось схвалював таку ініціативу, а хтось гучно нарікав на велику кількість пільговиків у маршрутках, буцімто це з їхньої кишені потрібно викласти 2 гривні 50 копійок і оплатити проїзд «дитині війни».

Саме після цього у Інспекції з наземного транспорту також почали складати відповідні акти та штрафувати водіїв і перевізників.

Після цього відзначили трьох водіїв, які беззаперечно перевозили пільговиків. У міськраді їх обіцяли нагородити грамотами.

Варто зазначити, що серед таких водіїв був і Дмитро Йовзик, який нещодавно загинув у бою під Волновахою.

«Він казав, що з задоволенням буде перевозити дітей війни, навіть якщо у них і не буде такого права. На жаль, зараз цьому хлопцеві жодні подяки уже не потрібні», - сумно зазначив керуючий засіданням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
покращення Показати IP 28 Липня 2014 12:13
Йти пішки:-)
НЕЛУЧАНИН до покращення Показати IP 28 Липня 2014 17:11
дай бог тобі доповзти при потребі
Ковельчанин Показати IP 28 Липня 2014 12:29
Я взагалі за те щоб в час пік не було пільгових перевезень. В день нехай їздять. А то працюючі пенсіонери отримують пенсію, зарплату і ще й зранку водіям мозги виносять своїм безкоштовним проїздом
НЕЛУЧАНИН до Ковельчанин Показати IP 28 Липня 2014 17:12
побажай це своїм батькам
справедливо Показати IP 28 Липня 2014 12:55
Дістали пільговики! Пільги деяких ще треба добре перевірити. Всі мають ПЛАТИТИ! Це буде чесно.
Іванов Показати IP 28 Липня 2014 12:57
для пільговиків є тролейбуси
Оксана до Іванов Показати IP 28 Липня 2014 13:37
і в тролейбусах повинні платити всі. сьогодні зарплата мало чим відрізняється від пенсії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus