USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розкритикували електронний квиток для ЛПЕ

23 Червня 2016 14:22
Депутати міської ради засумнівалися в доцільності впровадження системи електронного квитка у луцьких тролейбусах.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 23 червня.

Так, представляючи програму розвитку ЛПЕ на 2016-2020 роки, одна зі статей – імовірне впровадження системи електронного квитка в тролейбусах і встановлення там валідаторів.

Зі слів заступника міського голови Сергія Григоренка, вартість встановлення цієї системи - 3, 4 мільйона гривень. З його слів, вона дозволить контролювати обіг коштів і попередити ймовірні розкрадання, дасть інформацію про кількість пільговиків, які користуються тролейбусами, дасть можливість у режимі онлайн відстежувати потребу в додаткових тролейбусах у час пік. Також так сподіваються перейти на безготівковий обіг коштів.

Аналогічна система, з його слів, діє в Тернополі і там, каже, всі задоволені. Та переконати депутатів у необхідності впровадження цієї системи йому і представникам ЛПЕ не вдалося.

Зокрема, Григорій Пустовіт зауважив: єдиний результат від цієї системи – інформація про кількість пільговиків. З його слів, це коштуватиме ще більше міському бюджету, адже міська рада буде змушена платити ЛПЕ ще більше на проїзд пільговиків, аніж зараз, оскільки держава не виконує своїх зобов’язань. А контролювати обіг квитків могли б контролери, яких нині на маршрутах пасажири бачать рідко.

Його колега депутат Олександр Кравченко запропонував простішу і дешевшу систему обліку пільговиків як експеримент: роздрукувати квиток для пільговиків, аналогічного до звичайного квитка і студентського. Адже виробництво одної картки вартуватиме бюджету близько 15 гривень, а пільговиків у Луцьку – близько 50 тисяч. Саме таку пропозицію підтримали депутати.

Крім того, він наголосив, що найголовніша проблема підприємства - у низькому контролі оббігу коштів і добросовісності самих кондукторів.

А ось програму розвитку ЛПЕ в цілому депутати не підтримали. Нагадаємо, окрім того, ЛПЕ планує взяти овердрафтовий кредит в розмірі майже мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Семенко Показати IP 23 Червня 2016 15:14
А у маршрутках таку новинку депутати не хочуть запровадити? Звісно ж ні. Це ж податки річкою потечуть у державну кишеню а не у їхню.
Лучанка Показати IP 23 Червня 2016 16:59
Давно пора перейти к современным методам обслуживания пассажиров. Это и электронный билет, и специальные транспортные карточки (аналогия с банковской) с которых снимается стоимость проезда, и для льготников билеты на 24 рабочих дня (всего 48 талонов). Ввести надо не только для ЛПЕ , но и для маршруток. Было бы желание Луцької ради , а не вечная балтология, лень и мягко говоря безответственность и жадность, причем патологическая.
Андрій Показати IP 29 Жовтня 2019 22:31
Просто всі знають і розуміють які колосальні кошти отримають власники маршруток знаю бачів особисто- в кінці зміни ( водій кладе в карман собі частину суми решта власнику ніде нефіксуеться) і надалі їздимо на зламках ще і за бубликом сидить хамло, необліковані кошти мають кондуктори. От і вся сіль ( це нерентабельно)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus