USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бомбосховища на Волині - у занедбаному стані

26 Липня 2014 09:00
Майже 90% об’єктів захисту для населення Волині – у занедбаному або напівзруйнованому стані.

Частина захисних споруд області - це просто порожні підвали. Про це йшлося 25 липня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - інформує "Волинський інформаційний портал".

Начальник відділу організації заходів цивільного захисту управління ДСНС у Волинській області Костянтин Романчук розповів, що на території Волині є 348 споруд, призначених для цивільного захисту.

Тільки 13% з них готові до використання в разі небезпеки. І ще 68% готові частково, а решта - це порожні підвали.

Наразі проводять інвентаризацію бомбосховищ. Поки що виготовлено 57% технічних паспортів. «Це не найгірший показник по Україні, але є чим займатися», - зауважив Костянтин Романчук.

Найкраще із завданням справляються місто Ковель, а також Луцький, Локачинський, Любомльський, Маневицький та Шацький райони. В аутсайдерах – Ковельський, Рожищенський райони та місто Луцьк. До слова, в обласному центрі за перше півріччя цього року інвентаризували тільки одну споруду.

Натомість заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська зауважила, що робота з бомбосховищами в обласному центрі проводиться. Зокрема, з підземних приміщень викачують воду.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що на Волині відремонтують бомбосховища, оскільки накопичення військ на кордонах створює ризики для цивільного населення країни, зокрема й лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 26 Липня 2014 09:21
необхідно спитати у Кіндера, де бомбосховище, яке він та його молода команда розібрала на свій заклад.
Всезнайко Показати IP 26 Липня 2014 10:30
Треба обладнати, бо де гусь буде ховатись?
цікаво Показати IP 26 Липня 2014 23:14
в якому стані надсекретні сховища які будувались для комуняк а зараз будуть ховатись нові вожді типу г.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus