USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Євромайдан у Києві розігнала міліція. ФОТО. ВІДЕО

30 Листопада 2013 08:16
«Майдан по-звірячому зачистили. Десятки поранених. Десятки затриманих. Такого Україна ще не бачила», - пише депутат Андрій Шевченко у своєму Твітері.

За його словами, штурм відбувався близко 4-ої ранку. «Мобільний звязок досі лежить», - написав депутат о 5-ій ранку.
У Шевченківському райвідділі на Герцена - 33 затриманих, - повідомила Українська правда.

У відділення приїхав Аресеній Яценюк. Проводиться допит затриманих.

Як повідомив один з активістів Євромайдану Зорян Шкіряк, «жорстока зачистка Майдану відбулася о 4.10. Понад 2 000 озброєних спецназівців проти кількох сотень мирних демонстрантів. Били всіх без виключення. Кийками, ногами, шумові гранати, травили газом. Зв'язок лежав понад годину. Десятки затриманих. Вони навіть після зачистки розганяли людей, що збиралися більше трьох. Ми з Андрієм Шевченком, Лідією Котеляк та Володимиром Бойком та Оксаною Продан залишаємось тут».

За даними 5 каналу, на початку шостої ранку на територію майдану біля стели Незалежності заїхав КаМаз, комунальники почали прибирання території після бійки та розтрощеня усього реквізиту, який використовувався на майдані під час мітингів.

Увесь периметр площі оціплено Беркутом у кількості кількох сотень, виставлено огорожі та щити. Обабіч на вулиці Інститутській стоять кілька автобусів спецпризначенців, міліція та невідкладна допомога.

Інший ативіст Євромайдану Євген повідомив на своїй сторінці у Facebook: «На разі, патрулі «Беркуту» та автобуси з міліцією патрулюють нічний центр. Шукають тих, хто утік чи уцілів. Добивають і пакують в автозаки. Коли штурмували, лупили нещадно. Дівчат, жінок. Усіх».

За даними очевидців, під час зачистки Майдану Беркут бив усіх без розбору, навіть перехожих та тих, хто сидів на лавках на Хрещатику.

Станом на 5-у ранку Беркут щільним кільцем зайняв майдан Незалежності.

За даними очевидців, до лікарні відвезли від 20 до 30 постраждалих, зараз на Майдані чергує один автомобіль «Швидкої допомоги», площу прибирають, їздять поливальні машини.

Керують процесом люди в цивільному з протилежного боку площі.

Активістів відтіснили в підземний перехід.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Степан Показати IP 30 Листопада 2013 09:05
Перехожі на лавках о 4 ранку смішно :))) Ну що ж тепер маю надію Євромайдан якщо він справді був євромайданом а не зграєю відкосивших від пар тусовщиків та опозиція якщо вона справді опозиція а не труслива кучка горлодерів що лише вміє ховатись зпа спинами людей зобовязані показати свою позицію.... та щось мені підказує що цього не буде буде влеликий пшик + наШІ ЛЮБІ оПАЗІЦІАНЕРИ ВИБЮТЬ НА НАС (НЕ НА ВЛАДУ ) санкції проти держави... (а європа та гамерика любить вводити санкції щоб заразом підтримати своїх товаровиробників....)
Корінний лучанин до Степан Показати IP 30 Листопада 2013 12:21
Перехожі на лавках о 4 ранку смішно :))) Київ не Луцьк - населення більше 1млн. Не пиши ДУРНІ. А тебе бачу до СРСР тягне! Будь ласка, прошу, їдь до свої історичної "родіни" РОСІЇ! Тобі Україна не до чого! Прошу ВИБАЧЕННЯ за НЕТАКТОВНІСТЬ! Але мій хороший, їдь будь ласка до РОСІЇ- ТАМ ТОБІ БУДЕ ДОБРЕ!
Шавкам Показати IP 30 Листопада 2013 09:14
Ось скільки коштує дармова (на шару) майданська ковбаса, кави, чаї, лікеро-горілчані напої для майдаунутих сопливих і переінших натовпців, яких туди засилали різні "кроліки", "нащадки" Бандер, Шухевичів та іншого колишннього криваво-колірного українського наці-бандьного активу, та сучані "ударяні" політикою цього часно зпечені політики. Бити - звичайно крайній захід, але ми до того звикли. Терпимо, терпимо, терпимо, потім доживаємо до таких подій, коли пройдисвіти, підбурювачі, шахраї використовують частину шпани на натовпні виступи, яким і дістається кийками за непокору законним вимогам підрозділів влади. Сидить шахрайка, що вкрала більше мільярда долларів на зоні і керує придурками, яких товчуть ногами та кийками "беркути". Правда не безоплатно. Їм, побитим тепер потрібно отримати лікарняні листи та пред'явити до оплати та відшкодування шкоди "роботодавцям" - короликам, тягнидупівцям, ударяним, мирішникам, гилієнкам та іншим. ТО що далі Козюри Гузі Пащенки плануєте робити по норах сидите вже чи ще спробуєте погавкати чи краще людей направити а самим за спинами за спинами....
Корінний лучанин до Шавкам Показати IP 30 Листопада 2013 12:42
Шановний(і)-навіть не хочеться це слово вживати до вищевказаного автора.Ви бачу ПІДБРІХУВАЧЕМ влаштувались у СИМОНЕНКА, бо це його риторика!!!
иван Показати IP 30 Листопада 2013 09:16
вчора раки були по 3 рубли но дуже велики а сьогодні по 5 но дуже маленьки -зовсім маленьки
всі на Київ Показати IP 30 Листопада 2013 09:18
за годину до розгону всі неполітичні потікали прихопивши із собою апаратуру
Петро Показати IP 30 Листопада 2013 09:20
Взагалі-то треба трохи думати! Опозиція у відкриту закликає до громадянської війни! Думаєте в Європі панькаються з такими заявами? Там водомет, газ, бутирка! Асоціація чи ні, але на початку говорилося, що це тільки привід для опозиції для дестабілізації ситуації в країні! Немає більшості в раді, так їм нічого і не залишається, чекати не можуть до 2015-го, це для них майже не единий "шанс"... Але так справи не робляться і студентів не підставляють, як гарматне м'ясо! І таке стадо Європа НІКОЛИ до себе не пустить!
вчитель Показати IP 30 Листопада 2013 11:54
Бутирка в Москві, любий європейцю Петре. У Києві Лук'янівка. Але я знаю те слово, яке ти хотів вжити. Це - буцигарня. Візьми словничок і запиши нове слово "буцигарня". А ще запам'ятай різницю між першим і другим.
філологу до вчитель Показати IP 30 Листопада 2013 12:45
Різниці між "першим і другим" - жодної. Обидва слова є іншомовними. А рідна вам буцигарня є банальним германізмом, що означає поліцейська тюрма. В мовній практиці слов'ян-країнців є зрозумілий відповідник - в'язниця. Чого євроромантики добивались - те й отримали. В кращих традиціях ліберальної поліцейщини. За що боролись на те й напоролись: http://www.youtube.com/watch?v=PZKfC1OP1S4
Корінний лучанин до філологу Показати IP 30 Листопада 2013 13:04
ОГО! У шановного ІМЯРЕКА потяг до СРСР є! Хочете, мій любий друже, знову зо колючий дріт! Вам так добре було там! Я теж євроромантик(ЯК ГАРНО ВИ ВИСЛОВИЛИСЬ!). Але, будь ласка, не тягніть за собою інших туди, куди немає вороття!!! Я так,чогсь думаю, що Ви що ще передумаєте і станете ЄВРОРОМАНТИКОМ! Щось у Вас є ще таке, ЛЮДСЬКЕ!!!
Максим до вчитель Показати IP 30 Листопада 2013 13:32
буцегарня) Гордися, що ти розумний українець!
Лучанин Показати IP 30 Листопада 2013 13:39
В принципі, чого хотіли - того і добилися. Було ж сказано чітко, поки акція буде мирною в межах закону, ніяких дій проводитися не буде. І було все тихо, поки не приїхав на майдае кролик Сєня (буйна тваринка, виходить). Саме тоді і почалися всі проблеми. Це перший факт! Не протиставляйте Євросоюз Тайожному союзу і тим більше вже давно померлому СРСР. Україна приречена співпрацювати, саме співпрацювати, з Євросоюзом і Росією. Інакше Україна Євросоюзу не потрібна. А вже куди в рабство йти це вибір кожного і до даного питання ніякої приналежності не має (чи вас будуть "мати" в чистому туалеті чи в грязному сараї, результат один - будуть "мати"). Це другий факт. Своїми діями майдан доказав не тільки прагнення до європейського майбутнього, а й дуже добре принизив країну. Не Янукович, ні. Якби його просто вислухали, пошуміли і сказали що буде ще більший майдан, якщо на квітневому самиті не буде підписано Угоду, то все пройшло б тихо, мирно і з повагою до держави. Про державу, нажаль, в першу чергу судять по високопоставлених чиновниках. Якщо їх виставляють, м'яко кажучи, негарно, то і до країни буде таке ж відношення. Так що в першу чергу всі "взули" не Януковича з Азіровим, а самих себе. Це третій факт. Ще є один факт, який не дає цій державі добитися будь-чого хорошого. Це те, що кожен думає що він розумніше іншого, працює більше іншого, знає більше іншого тощо. А на самому ділі все виявляється з точністю навпаки. Поки не будуть люди думати своїми мізками, а будуть керовані (це теж факт) іншими людьми, не бачити нам Євросоюзу, як ... І останній факт (а може й перший): люди по обидві сторони барикад прагнуть одного і того ж - щасливого європейського майбутнього. Навіть всі комуністи проголосували за євроінтеграцію, на відміну від "Батьківщини". І, наостанок, є ще одна річ, яка вже починає збуватися - якщо ці всі заворушення не припиняться, то дуже чітким вимальовується вже не європейське майбутнє України, а її розпад. Подумайте що ви робите, збережіть хоча б країну.
читач Показати IP 30 Листопада 2013 13:48
влада зірвала всі маски. ті наївні дітлахи які "закликали" гаранта до якогось "прислухання"... побачили чого вони варті в новій владі. ніщо. пиль. раби. опозиція - давно кастрована і таке враження що вона діяла в прямих інтересах презика. тепер ми знаємо своє місце - РАБИ у новго пахана. і якщо що - то беркут нас кийками на роботу пожене.
звичайна українка Показати IP 30 Листопада 2013 14:16
Уважно перечитала повідомлення та коментар до нього і хочу запитати:"А чого ви всі очікували - манни з небес?"Практику майдану ми вже проходили,а як відомо: два рази в одну і ту ж ріку ввійти неможливо, хоча і перший вхід був малоефективним.На будь-яку вершину піднятися тяжко, а втриматись на ній ще важче. Хтось, на щось надіявся? Але, щоб щось було, треба працювати,а не страйкувати,гасла кидати і надіятись, що щось зміниться. Влада в Україні є.Вона жорстка,диктатурна, і вона це продемонструвала.Опозиція слабка і не дієва,а знаєте чому, тому що вона сама не знає,що далі робити. Одними гаслами світ не змінити... Президент своїми діями показав, де чиє місце. Він пішов проти всіх: проти опозиції,народу і він впевнений,що йому за це нічого не буде. Він все продумав,як би хтось про нього не думав. А ми - народ, задекларований безробітними Гузями, які борються не за народ і навіть не за ідею,а за власне благополуччя. Він і йому подібні нічого не хочуть робити, а жити гарно хочеться, от і виступають, а вось знайдуть дурніших і на чужих горбах заїдуть в рай, але навряд.Щп робити? Риторичне питання, якби знала - відповіла б, а від незнання ще гірше стає.
Волиняка Показати IP 30 Листопада 2013 17:51
Людей бити не можна!!! Жах. Де ми живемо? Якщо нас в Європу то тільки не знашою владою! А люди у нас працьовити будемо жити!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus