USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Любешові поховали жертву п’яного прикордонника. ФОТО

11 Лютого 2010 11:11
Подробиці розстрілу автомобільної заправки, який трапився в Любешові у день другого туру голосування, продовжують шокувати місцевих мешканців.

Про розвиток подій, які сталися близько 20.00 7 лютого "ВН" уже розповідали. Нагадаємо, що майор прикордонної служби Віталій Лисюк у формі прикордонника з автоматичної зброї розстріляв двох людей.

Один із потерпілих, 47-річний Петро М., помер на місці події, інший, Іван Н. врятувався – куля ковзнула по його голові і вже наступного ранку його відпустили з лікарні додому.А вбитого Петра поховали на місцевому кладовищі.

Розбиратися із інцидентом приїздили найвищі чини ДПС, а кримінальну справу веде військова прокуратура. За розстріл людей людина у формі може загриміти за грати довічно.
«Волинські новини» побували в Любешові. Тут цими днями поховали Петра, батька трьох доньок. Зла іронія долі – цвинтар, на якому тепер могила Петра, знаходиться якраз навпроти АЗС, на якій він працював і загинув.

(На фото внизу: Трагедія сталася тут  - на АЗС, що на під"їзді до райцентру Любешів. Кажуть, що спочатку правоохоронці подумали, що на АЗС напали бандити)

Працівники заправки, які й досі не можуть оговтатися від пережитого, переконують, що заправка навряд чи могла вибухнути від двох пострілів. «А якби майор чергами зрешетив усе обладнання?», - запитую. Хлопці мовчать.

7 лютого, у день виборів, майор Лисюк, випускник Хмельницької академії державної прикордонної служби України відзначав свій 32-й день народження. Тож на своєму джипі він роз’їжджав районом напідпитку. Заїхав і на АЗС, що на в їзді до райцентру.

Спочатку у віконце АЗС постукав захмелілий товариш Лисюка. Йому пояснили, що триває перезмінка і слід зачекати. Нічний гість зчинив скандал – стукав у вікно, матюкався… Двоє працівників вийшли втихомирити гостя. Аж тут на заправку влетів джип, з якого вибіг також не зовсім адекватний Лисюк. Почалася шарпанина, а потім і бійка.

Як стає зрозумілим із розповідей колег Петра, він фактично заступився за Івана Н., якого захмелілий Лисюк і його колега збили на землю і копали ногами. Петро того дня відпрацював першу зміну після довгої перерви – чоловік кілька місяців лікувався після перелому ноги.

Коли Петро наблизився до прикордонника, той побіг до свого авто, миттю вийняв автомата і спрямував його на чоловіка.

(На фото внизу: У загиблого Петра залишилися троє доньок - Оля, Лена та Оксана. У нього було два внука. Одному щойно виповнився рік, другому – чотири місяці)

Пролунав постріл і Петро впав, ніби підкошений. Потім Лисюк спрямував зброю на інших заправників. Одному з них вдалося заховатися, інший, Іван Н., вже падаючи на землю дістав дотичне поранення голови. Куля з АК ковзнула по голові і продірявила вітрину магазина, що на АЗС. Чоловік справді, наче в сорочці народився. Бо вже наступного ранку його відпустили з лікарні.

У Любешові чомусь переконані – прикордонник відкупиться. Розповідають й про те, що Лисюку «шиють» психічне захворювання, на яке можна буде списати згодом розстріл людей з табельної зброї. Втім, з цим проблеми, адже важко припустити, що прикордонною заставою керував псих. Крім того неадекватні люди, скоріш, пустять автоматну чергу у повітря, аби налякати візаві, аніж прицільно стрілятимуть одиночними у живі мішені.

До слова, жертв неадекватного майора могло бути більше. Йдеться не тільки про Івана Н. До слова, за іронією долі, родича високого чину в правоохоронних органах Волині. Коли на АЗС почалася шарпанина, касир викликав міліцію і на заправку виїхав патруль. Враховуючи стан афекту, в якому перебував Лисюк, молоді хлопці навряд чи зупинили би п’яного майора, який би спрямував зброю і на них.

«Казали, що бандити сидітимуть в тюрмах, а цей… Так страшно, адже Петро не такий вже старий чоловік був, ще жити й жити, внуків виховувати…», - довелося почути у церкві Олександра Невського.

Люди не ймуть віри – навіщо було вбивати Петра. Адже в машині Лисюка були і бейсбольна битка, і пістолет для відстрілу гумових куль. Хочеш показати, який ти «крутий», так би мовити, стати «круто на районі» - бери в руки битку, пістолета. Але ж не бойового автомата!

(На фото внизу: Дружині Петра довелося ховати чоловіка, а мамі Любі – сина)

До слова, правоохоронці в режимі «без диктофону» розповіли, що автомат Лисюк цілий тиждень возив у машині. Або хизувався, мовляв, «я такий «перець!». Або ж якого зайчика чи лисицю хотів вполювати на засніжених полях і шосейках району.

Одразу після стрілянини майор-прикордонник сів за кермо і помчав на заставу чистити зброю, щоб улаштувати собі алібі. Джип «Черокі» міліція зупинила неподалік села Велика Глуша. Нині товариша Лисюка, з якого, власне, й почалася ця історія, розшукують. Не виключено, що він утік до Білорусі.

Сергій ОНИСЬКО, Луцьк-Любешів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
VSC Показати IP 11 Лютого 2010 12:29
Шок. Вся система давно прогнила. И погранцы и правоохранители - это бандиты в погонах. Коррупция и взяточничество - это норма их жизни.
Солдат Джейн Показати IP 11 Лютого 2010 13:12
Ідіоти в пагонах. Що за країна коли можуть "не за шо" розстріляти?
cromvel Показати IP 11 Лютого 2010 13:30
в яму живим закопати гада
Потапчук Показати IP 11 Лютого 2010 14:59
Віталій Лисюк вчився зi мною у СШ №17 у Луцьку (якщо це точно той). Ще в часи навчання мав славу хулiгана, бив молодших учнiв, при чому дуже жорстоко - мав садистську вдачу, напевно. За що часто викликався до директора, навiть до ментiв. Через це мусив перевестися з СШ№17 (там директор у той час був дуже принциповий) у СШ№23. Дивно, що така людина стала майором - певно, не без хабаря вдалося йому туди влаштуватися. Дивно також, чому його батько ще не подав у вiставку з посади.
Про Лисюка Показати IP 11 Лютого 2010 15:57
Мены розповідали, шо чувак був реально обезбашеним. Ніби навтіь травку курив. Без тормозів короче. так що нічого дивного. Не кожен п"яний, навіть маючи зброю, буде от так просто вбивати...
Степан Показати IP 11 Лютого 2010 17:29
всіх бидло-мажорів віддають "вчитись" на прикордонників, митників і т.п., щоб по життю нифіга не робити і мати кучу бабла... А те що звичайний прикордонник їздить на джиппі черокі вже не викилакає ні у кого здивування, і тим більше зацікавленості у відповідних органів... Може хоч мої внуки доживуть до того дня коли ця вся корумпована, гнила наскрізь система рухне як карточний будинок...
михаил Показати IP 11 Лютого 2010 22:39
я так понял его еще не задержали?????некому задерживать все уже прогнило??????
Неизвестно Показати IP 27 Червня 2013 23:30
Це дядько що помер це мій сусід.Він праював на заправці,завжди допомагав у сьому навіть тих кого незнав.І одного вечора його вбили.Це було приблизн о 21:17.Його жінка розповідала.А цього виридка який вбив щей привизли щоб він подивився на похорон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus