USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

VIP-боржники: як українські багатії не платять за компослуги

24 Червня 2016 09:01
Цілі містечка-оазиси, мешканці яких мають величезні борги за газ для опалення, є у Київській області, - повідомляє канал 24.

Столичні чиновники судяться майже з 7 тисячами злісних боржників. Загалом кияни заборгували за комуналку понад 2 мільярди гривень. Чиновники застерігають: за борг понад 14,5 тисяч гривень — а це 10 мінімальних зарплат — люди можуть поплатитися власним майном. До арешту квартир поки не дійшло. Судові виконавці ганяються за автомобілями боржників.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗА БОРГИ ЖИТЛО НІХТО НЕ ЗАБИРАТИМЕ, - МІНРЕГІОНБУД

«Є боржник, який має 5 тисяч гривень боргу. В нього є Mazda, Lexus, ще одна Mazda, Peugeot та Mercedes», — розповіла заступник директора "Центру комунального сервісу" Києва Валентина Дубовик.

Як не парадоксально, але найбільшими боржниками є заможні люди зі статками та елітною нерухомістю. Пенсіонери та бюджетники намагаються платити вчасно.

Найбільша кількість так званих vip-боржників мешкає у центрі столиці. Ще частина заможних боржників знаходиться у передмісті Києва — в елітних селищних пунктах Козин, Лісники та Софіївська Борщагівка. Тут у котеджних містечках і приватних садибах мешкають народні обранці, бізнесмени, урядовці та зірки шоу-бізнесу. І саме вони мають найбільші борги за газ. Бо обігріти взимку невеликий котедж на 200 квадратних метрів коштує 3 тисячі гривень на місяць. Нещодавно чиновники через суд стягли рекордний борг у півмільйона гривень.

«Це доволі відома особа. Сказати що у людини не було грошей? Ні, він просто банально не хотів платити», — розповів розповів заступник голови правління ПАТ "Київоблгаз" Дмитро Дронов.

Комунальники скаржаться — мешканці котеджних містечок часто не пускають їх на територію навіть перевірити лічильники та обладнання.
Ще одна проблема — це незаконне підключення. Наприклад, у одному котеджному містечку дві вулиці незаконно підключились до газової мережі. А загалом в області таких містечок-порушників нарахували мінімум сім.

Комунальники прогнозують — ситуація з боргами буде тільки погіршуватись. Адже з 1 липня майже вдвічі підвищуються тарифи на опалення та воду. А мешканцям приватних будинків доведеться майже вдвічі більше віддавати за газ. Тим, хто не має змоги платити за комірне вчасно і хоче ходити по судах, радять оформлювати розсрочку боргу.

Додамо, в Україні вперше за комунальні борги пустили з молотка квартиру. У Луцьку власник двокімнатної квартири заборгував понад 40 тисяч за комірне і виконавча служба не змусила себе чекати. Квартиру продали на аукціоні за 450 тисяч гривень.

Місцева влада переконує - це була лише перша ластівка, незабаром й інші мешканці Луцька можуть лишитися без даху над головою. Проте переконує виселятимуть лише віп-боржників.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОДЕКС НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ ВИСЕЛЕННЯ, - ЕКСПЕРТ ПРО ПРОДАЖ КВАРТИРИ ЗА БОРГИ У ЛУЦЬКУ

Та попри обіцянки мера Луцька Миколи Романюка, першу квартиру відібрали в пенсіонера. Продали її значно дешевше за ринкову вартість, чоловіка залишили просто неба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанам Показати IP 24 Червня 2016 09:03
ох чому укроп не захистив
Наливайко Показати IP 24 Червня 2016 09:11
А багатіїв ми будемо пускати за вітром старим українським способом.
Аня Показати IP 24 Червня 2016 09:14
Отак робиться,багаті не платять, а нас бідних виселять-це все для того робиться.І це у нас в Луцьку,за 40 тисяч продалит за безцінь і оставили без житла.А багатих не виселять і не продадуть.Ото держава-це так робиться в Європі.Там безхатьків кормлять ,одівають і житло дають.А у нас пенсіонери немічнів,пропрацювавши все життя,заробивши житло ,і дали їм жебрацькі пенсії,за яку не тільки жити, а й здохнути не за що,а тепер повально заберуть його.До чого ми дійшли ждо Африки і Гондурасу.Яка Європа- жопа нам усім
прохожий Показати IP 24 Червня 2016 09:41
ТО нехай в них будинки позабирають в рахунок погашення боргів...в Луцьку ж квартири вже забирають
я Показати IP 24 Червня 2016 09:45
А чому не можна зробити як в Європі Не заплатив за світло , через декілька днів відключили Підключення платне і дуже дороге
Анонім до я Показати IP 24 Червня 2016 11:25
В Луцьку саме так і роблять. Борг за світло був 35 гр і лише тому що платили через інтернет і гроші прийшли пізніше на 4 дні. Так одного дня вирубили світло, коли почали розбиратись що і як, нам заспівали що до нас приходили і попереджали про відключення і була створена комісія. А на вимогу показати акт, почались відмазки що то його зараз нема, чи то хтось кудись переклав, і запропонували заплатити борг ще раз і вартість підключення 200 гр. Ось так працює ця система. Була б квартира прокурора ніхто б за 35 гр не приходив.
луцький Показати IP 24 Червня 2016 09:45
Все - баста!!! Платити будемо тоді, коли багатії свої борги позаплачують, досить знущатися над людьми!!!
я Показати IP 24 Червня 2016 09:47
А чому не можна зробити як в Європі Не заплатив за світло , через декілька днів відключили Підключення платне і дуже дороге

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus