USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Осучаснена казка – на луцькій сцені. ФОТО

11 Вересня 2013 08:00
Музичну казку за народними мотивами «Коза-Дереза» у виконанні акторів Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка побачили юні луцькі глядачі.

Вистава відбулася у Палаці культури міста Луцька 10 вересня.

Маленькі лучани щиро та емоційно співпереживали казковим персонажам. Діти підказували їм про небезпеку, обурювалися, коли хитра Коза-Дереза щоразу намагалася когось обдурити. Добрі, чесні, та «не дуже» герої відомої казки змушували глядачів задуматися над тим, кого можна вважати другом, і чи варто миритися з несправедливістю та неправдою. Було помітно, що вистава не залишила байдужим нікого з юних глядачів.





Актори зізналися, що виставу маленькі глядачі приймають дуже добре, незалежно від регіону, адже вона і добра, і гумористична, повчальна та осучаснена. Так, Коза-Дереза з’явилася на сцені під музику гурту «Rammstein», поряд з народними, персонажі виконували і сучасні танці.

До Луцька дніпропетровські театрали приїхали не лише на гастролі, а й для того, щоб звітувати перед земляками Леся Курбаса. Нині виповнилося 95 років від дня, коли Лесь Курбас заснував перший український театр у Дніпропетровську. В рамках цього звіту театр гастролює Західною Україною, розпочавши тур у Тернополі. Після Луцька театр завітає у Рівне. У гастролі везуть класику – «Майську ніч» Миколи Гоголя та «Кайдашеву сім’ю» Івана Нечуя-Левицького, а також дитячу виставу «Коза-Дереза». Усі три вистави поставила народна артистка України Лідія Кушкова.













«Публіка шикарна. Коли діти реагують та співпереживають, хочеться просто серце вирвати та віддати їм. Вистава подобається усім дітям, тому що головні людські якості не залежать від регіону - справедливості хочуть усі. Діти значно чутливіші, чистіші, і це велика відповідальність – закладати їм моральні якості, тому що дорослий глядач вже має свою думку, а діти – чисті, тут потрібна акуратність. Проте вони більше розуміють та відчувають, ніж дорослі. Наш театр робить постановки як казок, так і серйозних вистав. Грати мені подобається і там, і там. Навіть, якби я грала по десять ролей у кожній виставі, була б задоволена.

У Луцьку я вперше. Це місто дуже приємне, чистеньке, люди тут надзвичайно чемні, спокійні. Помітно, як один регіон відрізняється від іншого – у нас, в Дніпропетровську, все ж таки суєтність, всі кудись біжать, поспішають, а тут люди ходять, як святі», - розповіла Волинським новинам після завершення спектаклю виконавиця ролі Кози-Дерези Світлана Сушко.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus