USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Закінчився третій заїзд реабілітації військових з Луцька

3 Липня 2015 14:45
Декілька днів відпочинку, психологічної реабілітації та оздоровлення у комплексі «Маєток» сім'ям учасників АТО влаштували психологоти та меценати. Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Таку можливість вони отримали у рамках спільного проекту психологів кафедри психології СНУ імені Лесі Українки та Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» «Психологічна допомога учасникам АТО та їх сім’ям».

Зі слів психоконсультанта та психотерапевта Мирослави Мушкевич, завдання проекту – допомогти військовим і їхнім сім’ям. Адже трапляються випадки, коли члени сім'ї потребують більшої допомоги, аніж самі бійці.

Так, цього разу, розповідає медик, у програмі брали участь 6 дуже гарних, розумних та позитивних сімей.

«Наприкінці червня завершився 3-ій заїзд реабілітації, у якій брали участь 6 дуже гарних, розумних та позитивних сімей, що мають справжніх чоловіків - захисників нашої країни, чарівних жінок - вірних та відданих дружин, жвавих та творчих діток. Нехай у вашому житті все буде лише найкраще, чого ви сподіваєтеся та очікуєте. Бережіть себе і до зустічі, дорогі наші», - написала у соціальній мережі на своїй сторінці Мирослава Мушкевич, кородинатор проекту та психолог.


Направду, важливою частиною післявоєнної адаптації є розуміння, що конкретно і об'єктивно відбувається з тою людиною, яка повернулась зі сходу. А замкнутість та недовіра до світу, у якому ніби й немає війни, і усі навколо живуть своїми звичними клопотами - риси, які відрізняють чи не кожного воїна, який був в АТО, бачив та пережив смерть побратимів. Саме тому вкрай необхідно поспілкуватись із кваліфікованими та досвідченими психологами-практиками, сімейними та дитячими психологами, консультантами, майстрами релаксації, арт-терапії та просто прекрасними, цікавими й щирими людьми.

Своєю чергою, учасники проекту пишуть, що така реабілітація необхідна для того, аби зберегти хороші стосунки у сім'ї та подолати усі проблеми.

«Нарешті зібралась з думками та враженнями, щоб подякувати нашим неймовірним та прекрасним волонтерам, чудовим людям із великим серцем, що ними є психологи-практики, викладачі, студенти факультету психології СНУ імені Лесі Українки та усім причетним до роботи над проектом. Варто зазначити, що без підтримки та фінансування цей проект так і лишився би у мріях та планах на паперах кафедри, тому дякую Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк" за матеріальну підтримку. Загалом, дякуємо усім, хто цю ідею задумав і втілив, вклав у нього душу, безсонні ночі, біганину, хвилювання та ще те, чого ми не знаємо. Нехай повертається щасливими усмішками ваших дітей, ваших рідних половинок, мирним небом над вашими домівками і теплом. Як добре, що Ви є», - зазначила одна з учасниць проекту Наталія Повзун, у соціальних мережах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Богдан Сташинський Показати IP 3 Липня 2015 17:58
На другому фото жіночці посередині адаптацЇя пішла на пользу ....
мішка Показати IP 3 Липня 2015 18:04
без фонду, реабілітація - не реабілітація, і вибори не вибори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus