USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Через хресний хід перекрили центр Києва, вулиці всіяні силовиками

27 Липня 2016 08:48
Сьогодні, 27 липня, в Києві фінішує хресний хід вірян Української православної церкви Московського патріархату. Паломників відвезуть з околиць до центру столиці.

Так, учасники хресного ходу (колона з Західної України) погодилися пересісти в автобуси, які відвезуть їх у центр Києва. Ніч декілька тисяч ходоків провели в храмі по вулиці Чорнобильській поблизу метро "Житомирська". Про це повідомляє LB.ua.

За станом на 8:50 вони сідають в автобуси. Близько 20 транспортних засобів надав "Київпастранс". Автобуси відвезуть учасників ходи в центр Києва.

Серед паломників кореспондент LB.ua зауважив близько 10% хлопців спортивної статури.



Фото: Олександр Рудоманов

Як повідомляє кореспондент 24 Каналу з місця події в центрі столиці вже впроваджують особливі заходів безпеки. На Європейській площі встановили великий металевий паркан. Раніше до такого заходу вдавались лише під час проведення Маршу рівності, організованого українською ЛГБТ спільнотою.



Фото: 24 канал

Колона віруючих рухатиметься вулицею Грушевського – від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври, - інформує ТСН.

Через можливі провокації, а також виявлення двох бойових гранат на шляху ходу правоохоронці заборонили рух колони вулицями Києва. Вірян транспортом підвезуть безпосередньо на Європейську площу. Звідти вони о 12:30 піднімуться на Володимирську гірку, де о 13:00 відбудеться молебень до Дня хрещення Київської Русі. Звідти хресний хід о 13:30 знову вирушить до Європейської площі, а потім вулицями Грушевського та Мазепи – до Києво-Печерської Лаври.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХРЕСНА ХОДА МП – ПІД КИЄВОМ: ВИБУХІВКА, НАЦПОЛІЦІЯ, АВТОБУСИ. ХРОНІКА

Нині правоохоронці перекривають центральні вулиці для руху транспорту, встановлюють металеві паркани та металошукачі. За порядком стежитимуть близько 4,5 тисячі силовиків.

У Київській міській державній адміністрації вирішили повністю закрити на вхід та вихід станцію метро "Арсенальна", що неподалік Києво-Печерської лаври, від 13:00 до 20:00.
Нагадаємо, на початку липня у Тернопільській та Донецькій областях стартувала «хресна хода за мир», організована Українською православною церквою Московського патріархату. Волинські священики теж беруть участь у Всеукраїнському хресному ході, організованому УПЦ МП - як йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ МП, паломницьку делегацію волинян очолив настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин.

На думку політолога Павла Нусса, для Кремля «Хресний хід» в Україні особливо важливий, аби перевірити ситуації для подальшого втілювання в життя проекту «Рускій мір», іншими словами – сепаратизму.

Як повідомлялося раніше, у Борисполі депутати міської ради проголосували за те, щоб не пустититак звану "хресну ходу" до міста. Сьогодні у Борисполі активісти намагалися закидати яйцями учасників східного крила ходи.

Раніше дорогу так званій «хресній ході» перекрили у Житомирі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus