USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Влада обіцяє не переселяти волинских селян із полігону

25 Липня 2016 18:21
Прилеглі до волинського авіаційного полігону «Повурськ» населені пункти поки що відселяти не будуть.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 25 липня, повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, у зоні авіаційного полігону «Повурськ», що знаходиться в оточенні лісів у межах Ковельського, Маневицького та Камінь-Каширського районів Волинської області, періодично проводяться заходи щодо практичного застосування авіаційних засобів ураження (бомбометання, пуски ракет), стрільби з військового озброєння, знешкодження боєприпасів, що не вибухнули. Однак, на цій же території знаходяться і села, густо населені людьми.

«Одне із таких сіл за всю історію уже двічі відселяли - у 1914 й 1939 роках. За станом на сьогодні та ж проблема, адже села знаходяться на території військового полігону, а отже в зоні підвищеного ризику. І що робити? Вкотре відселяти село?» - каже очільник області.

З його слів, щодо вирішення болючого питання була розмова із начальником військового штабу полігону:

«Ми поговорили з начальником штабу і дійшли компромісу: ніхто ніяких відселень робити не буде. Керівництво полігону побуває на території Волинської області. Уже підняли питання про зміни у зоні полігону, аби зберегти цілісність прилеглих до територій населених пунктів. Одне з таких сіл відтворили лише 20 років тому, там є амбулаторії, дитячі садочки. У населеному пункті проживає понад 500 мешканців. Тобто можна з упевненістю говорити, що село – дієздатне», - резюмував Гунчик.

Нагадаємо, 14 липня 2016 року на авіаційному полігоні «Повурськ» в Ковельському районі почались навчання з повітряного десантування. А простіше кажучи - скидання парашутистів. Так, цього дня Луцький військовий аеродром прийняв сім військово-транспортних літаків АН-26 зі складу 15-ї і 456-ї бригад транспортної авіації (аеропорт «Київ – Бориспіль») і аеродром Гавришівка (Вінниця). Також два військово-транспортні літаки Іл-76МД зі складу 25-ї бригади транспортної авіації (аеродром Мелітополь в Запорізькій області).

Окрім того, маневри Збройних Сил України «Літня гроза-2016» уперше за роки незалежності зібрали у нашому регіоні велику кількість військових і техніки різних видів військ.

Натомість, незважаючи на роз'яснювальні роботи, на територію авіаційного полігона продовжують потрапляти громадяни, які нехтують безпекою свого життя та життя своїх дітей.

Територія авіаційного полігона «Повурськ» є забороненою зоною для населення і осіб, які не мають прямого стосунку до його роботи. Вхід та в'їзд на територію авіаційного полігона категорично забороняється. Межі полігону встановлюються шлагбаумами і попереджувальними знаками з написами: «НЕБЕЗПЕЧНО! ТЕРИТОРІЯ ПОЛІГОНА! ПРОЇЗД І ПРОХІД СУВОРО ЗАБОРОНЕНІ!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus