USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Лукашенка не буде на параді у Путіна

18 Квітня 2015 17:54
Президент Білорусі Олександр Лукашенко поїде до Москви для участі у відзначенні 70-ї річниці завершення Другої світової війни у Європі 7 та 8 травня, але не братиме участі у параді до Дня перемоги, який має відбутися там 9 травня.

18 квітня в інтерв’ю російській агенції ТАСС Лукашенко повідомив, що 9 травня він буде на параді у Мінську, - повідомляє «Радіо Свобода».

Традиційно Білорусь була близьким союзником Росії, але упродовж останнього часу білоруський президент Олександр Лукашенко критикував політику Москви щодо України.

Разом з тим Лукашенко критикував і політиків, які відмовилися їхати до Москви через ситуацію в Україні, зазначивши, що така позиція є неправильною.

Участь у параді до Дня перемоги 9 травня у Москві підтвердили представники 25 країн.

ЧИТАТИ ЩЕ: СВЯТО ПЕРЕМОГИ В РОСІЇ ПЕРЕТВОРИЛИ НА КУЛЬТ ВІЙНИ, - ІСТОРИК

Запрошення відзначити День перемоги – 9 травня – у Москві прийняли два президенти країн-членів Європейського союзу – Чехії Мілош Земан і Кіпру Нікос Анастасіадіс. 6 квітня президент Сербії Томіслав Ніколич вирішив, що сербські військові візьмуть участь у параді на честь 70-річчя закінчення Другої світової війни в Москві.

Керівники Великої Британії, Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Франції, Німеччини, США до Москви 9 травня не приїдуть.

Як заявляв міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, до Москви на відзначення 70-ліття Перемоги у Другій світовій війні були надіслані запрошення 68 лідерам країн світу. Запрошення прийняли 32 лідери, серед них переважають президенти і прем’єри країн Азії і пострадянського простору. Зокрема, запрошення прийняв керівник Північної Кореї Кім Чен Ин, для якого це буде перший закордонний візит на посаді найвищого керівника країни.

Окрім цього, у Білорусі символом Дня перемоги вибрали червоно-зелену стрічку кольорів держпрапора з квіткою яблуні. Георгіївська стрічка в Білорусі негласно оголошена поза законом, замість неї на День перемоги будуть використовувати саме "Квітку Великої перемоги". Квітка яблуні покликана символізувати місяць, коли була здобута перемога над Німеччиною - травень.



fakty.ictv.ua повідомляє, що централізований випуск таких аксесуарів свята організувало Могилівське підприємство Стрічка. Майстри випускають близько 10 тисяч аксесуарів в день. Зараз підприємство уклало договори з великими торговельними мережами, установами та організаціями на постачання понад 100 тисяч виробів.

Нагадаємо, відповідно до прийнятих Радою «декомунізаціних законів», в Україні запроваджується День пам'яті та примирення – 8 травня, з метою увічнення пам'яті усіх жертв Другої світової війни.

9 травня в Україні буде відзначатися як державное свято – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.

Законом скасовується використання радянської символіки під час вшанування пам'яті полеглих та увічнення перемоги над нацизмом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 18 Квітня 2015 18:14
Лукашенка відчуває,що фашистському режиму в Кремлі скорий кінець.
вфів Показати IP 18 Квітня 2015 18:17
Зокрема, запрошення прийняв керівник Північної Кореї Кім Джон Ин ви шо д*біли????77
сталин Показати IP 18 Квітня 2015 18:20
Беларусь страна победитель-он должен быть дома ,и парад не хуже москвы.а вот побежденные и освобожденные должны делать финт ушами
Анонім Показати IP 18 Квітня 2015 18:40
коментар було видалено
ЛБ. до Анонім Показати IP 18 Квітня 2015 19:01
Петро посадит на палю кого-то,о ком здесь вслух не принято,за измену в 06.2014,давал место в правительстве, а он..,он думает что не сапер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus