USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Московський патріархат відмовляється ховати загиблих воїнів АТО

3 Серпня 2014 12:07
У селі Бовсуни Лугинського району Житомирської області священик місцевої церкви РПЦ Московського патріархату відмовився відспівувати загиблого солдата української армії.

Про це розповіли місцеві жителі, - повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на«ДеПо».

«Батюшка сказав, що не буде відспівувати хлопця, бо він стріляв у наших братів», - розповіли односельці загиблого військовослужбовця.

Після того, як у справу втрутилася місцева громада, священик все ж здійснив обряд відспівування. Однак, стоячи над могилою cолдата, все ж знову сказав: «Він стріляв у наших братів».

ЧИТАТИ ЩЕ: «МОСКОВСЬКУ» ЦЕРКВУ ЗАПІДОЗРИЛИ У СЕПАРАТИЗМІ?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
я Показати IP 3 Серпня 2014 12:13
то чего он к своим братам не п-ет?
Свет до я Показати IP 4 Серпня 2014 10:05
Це все брехня , я з цього села все не так
Укр до Свет Показати IP 8 Серпня 2014 11:49
Люди добрі, повірте - це брехня. В день похорон з ініціативи священика від вхідних воріт до церковного порога прихожани виклали дорогу квітами. На відспівуванні Сергія батюшка був у сльозах( вони ще і сусіди). На всіх службах у церкві священик молиться за новопредставленого убієнного воїна Сергія. Будь ласка, повірте, я жителька села.Минув рівно місяць, як загинув Сергій. Зараиі пам'яті доброго, сердечного хлопця Сергія, який лежить поряд з могилою батька і матері, повірте що це брехня. А брехливі слухи це тиск на церкву наших предків.
ПС Показати IP 3 Серпня 2014 12:21
на усе Воля БОЖА!
священик МП Показати IP 3 Серпня 2014 12:22
Стидно за таких "братів"
ПС до священик МП Показати IP 3 Серпня 2014 12:41
Москва- ТРЕТІЙ РИМ! А четвертому НЕ БУТИ!
цікаво до ПС Показати IP 3 Серпня 2014 12:58
коли це кацапстан став "трєтім римом" ))))))))))))))))))))))))))
Лучанин Показати IP 3 Серпня 2014 12:23
СБУ коли вже займетеся сектою МП?
Hamstell до Лучанин Показати IP 10 Вересня 2018 06:48
Відразу після набуття автокефалії Українською православною церквою
бомж Показати IP 3 Серпня 2014 12:27
коментар було видалено
Московский Сатанат Показати IP 3 Серпня 2014 12:30
Да еси на небеси нехай святится имя твое Путин.Челобитничаем перед тобой святой Путин.
Знаючий Показати IP 3 Серпня 2014 12:34
Давно пора розігнати цих Ніфонтів Дрифонтів.Як не крути МП це грантоєди Москви
лахматий будун Показати IP 3 Серпня 2014 12:40
Священник? Перестаньте його так величати
трезвий до лахматий будун Показати IP 3 Серпня 2014 13:02
це не священник, а масквабадський КеГеБешний політрук!
леся Показати IP 3 Серпня 2014 13:08
коментар було видалено
рома Показати IP 3 Серпня 2014 14:54
На волині вже теж э таке на маневиччині
воло Показати IP 3 Серпня 2014 15:48
Терористи погрожують священикам єпархії Після публікацій на офіційному сайті Володимир-Волинської єпархії чисельних матеріалів про допомогу священиків та парафій Волині бійцям Української армії , молитву за захисників України, збір коштів та бронежилети для воїнів, на адресу редактора сайту та інших священиків надходять повідомлення та коментарі, що звинувачують священнослужителів в потуранні “карательной операции”, “войне против Русского мира”, а також містять погрози фізичної розправи. «Перевірка ip-адрес вказує, що повідомлення пишуть з центру Москви та Краснодару, – коментує прес-секретар єпархії протодиякон Віктор Мартиненко, – дописувачі обурені, що ми допомагаємо бійцям Української армії, благословляємо її на захист Батьківщини. Вони невдоволені, що людей, котрі намагаються зруйнувати нашу Державу, стріляють із російської зброї з-за спин жінок і дітей та збивають літаки ми називаємо терористами. Останнє повідомлення терористів було адресоване мені, – каже протодиякон Віктор, – та протоієрею Олексію Шарану, яки відповідає у нас в єпархії за духовну опіку над військовими: “ Мерзкие статьи и вы виноваты в этой войне и кровь этих людей на вас. Мы скоро к вам как автору в гости придем, ждите... ” У цих погрозах почерк НКВС – ідейних батьків нинішніх провідників “рускава міра”. Що ж? – “Господь утвердження моє і Спаситель мій, кого боятимуся? ” – каже Святе Письмо. Відтак, священики, разом з усім українським народом завжди благословлятимуть воїнів на захист безпеки та цілісності нашої Батьківщини – України, – запевняє священнослужитель. Ми молимося про якнайшвидше припинення цієї мерзотної війни, що уражає українців зброєю та брехнею, яку розв’язав з нами фашистський кремлівський режим»
Сергій Показати IP 3 Серпня 2014 16:28
Після цього його потрібно "гнати в три шиї". Священик є на службі у громади!!!
НОНА Показати IP 3 Серпня 2014 17:25
Не від великого розуму цей священник робить такі вчинки. Не його компетенція визначати хто в кого стріляв, його покликання зробити відповідний християнський обряд над померлим. Нам українцям не має чого ділитися і визначати яка церква патріотична, а яка ні. Хто в яку церкву бажає в таку і повинен ходити, а безтолкових священників гнати з парафії і все.
махно Показати IP 3 Серпня 2014 18:23
коментар було видалено
Анонім Показати IP 3 Серпня 2014 21:21
геть московських попів
А давайте Показати IP 4 Серпня 2014 13:33
дружно перейдемо в мусульманство :-)))))))))))))))))
Світлана Бовсунівськ Показати IP 4 Серпня 2014 15:21
Звертається до Вас сестра покійного солдата. Я побачивши статтю про моє рідне село та про нашого священника була здивована неправдивою ,брехливою інформацією ,яка ранила мене до глибини душі.Велике горе прийшло в мою сімю.Я залишилась сама,в мене нікого з рідних не залишилось.Тому як можуть зовсім чужі люди, які не знають та які не відчули такого горя , яке мене спіткало судити мене ,мою громаду ,нашого священника та викладати і обговорювати неправдиву інформацію.Всі жителі села,району також священник взяли на себе організаціюпо проведення похорон безкоштовно, з усіма почестями, як потрібно провести людину в останній путь.Нашого священника поважають усі люди села ,району,він нікому ніколи не в чому не відмовляє і не відмовив. Сподіваюся,що розумні люди мене підтримають,як сестру в тяжкому стані.
МВ Показати IP 4 Серпня 2014 18:19
інформаційна війна.... включіть мозок люди... зруйнували півдержави,ще хочуть зруйнувати і віру...
Московський піп Показати IP 5 Серпня 2014 00:29
коментар було видалено
Московський піп Показати IP 5 Серпня 2014 00:46
А ви статтю з першоджерела повністю читали? Скандал на Житомирщине: священника МП обвинили в отказе отпевать солдата АТО ... Между тем, родные и близкие погибшего солдата, говорят, что против их священника кто-то строит заговоры. «Это неправда, ничего такого не было. Отец Владимир, наоборот, помогал с похоронами, - говорит сестра погибшего бойца АТО Светлана. – Это очень хороший батюшка, его оговорили. Кто и для чего – не знаю. Надеюсь, вы исправите эту ошибку». ДеПо удалось связаться с отцом Владимиром. «Я не знаю, почему про меня такое сказали, я никогда бы такого не сделал, меня знает все село – приезжайте, заходите во дворы, поговорите с людьми, - сквозь слезы рассказал ДеПо отец Владимир. – С семьей погибшего мы дальние родственники, соседи. Я сам провожал его (Александра, солдата, - ДеПо) в армию. Я знаю эту семью. Мне очень обидно». Читайте статті повністю! http://www.depo.ua/rus/life/na-zhitomirshchine-svyashchennik-mp-otkazalsya-otpevat-soldata-02082014214200

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus