USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Поліція врятувала двох дівчат від самогубства через інтернет-гру

15 Лютого 2017 18:06
У Херсонській області поліція запобігла самогубствам двох 17-річних дівчат, які пішли із дому через смертельну гру.

Правоохоронці розшукували дівчат протягом 7 годин, повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Як інформує ТСН, з'ясувалося, що дівчата були зареєстровані в Інтернет-грі "Разбуди меня в 04:20", кінцевою метою якої є скоєння самогубства учасником.

Зазначається, що до Корабельного відділення поліції звернулася бабуся 17-річної херсонки. Жінка повідомила, що три дні тому її онука вийшла з дому і назад не повернулася. Працівники поліції невідкладно почали розшукові заході. В ході перевірки поліцейські встановили коло осіб, з якими спілкувалася зникла дівчинка. Останнім часом найчастіше її бачили з подругою, яка також пішла з дому два місяці тому.

"До пошуків дівчат був залучений особовий склад Херсонського відділу поліції, працівники управління кримінальної поліції та відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції області. В ході розшукових заходів оперативники встановили місцеперебування підлітків. Дівчата проводили час в компанії однолітків на території одного з приватних домоволодінь у Корабельному районі. Компанію доставили до відділення поліції", – йдеться у повідомленні.

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Тетяна Пшонь, в ході з'ясування обставин, що спонукали підлітків покинути батьківські домівки, поліцейські з'ясували ще одну неприємну новину. При огляді місця проживання однієї з дівчин поліцейські разом із рідними знайшли лист, адресований бабусі, із текстом про вступ до гри в соцмережі, яка призводить до суїциду.

"Як виявилося, дівчата були учасницями гри в Інтернеті "Разбуди меня в 04:20", кінцевою метою якої є скоєння самогубства учасником. Адміністратори цієї гри схиляють дитину до виконання завдань (квестів), причому практично всі завдання передбачають нанесення дитині власноруч каліцтв або заподіяння болю. Останнє завдання гравця – покінчити життя самогубством та зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online", – розповіли у відомстві.

Зі слів однієї з дівчат, вона вже отримала перше завдання – вирізати лезом на руці фігуру кита. Але не наважилася на це і вийшла з гри. Наразі дівчата проходять реабілітацію в обласному психо-неврологічному диспансері.

Нагадаємо, що "групи смерті" – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот «Синий кит», «Тихий дом», «Разбуди мен в 4:20» заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Тоді російське видання «Новая Газета» опублікувало масштабне розслідування, де був описаний принцип дій таких спільнот. Зазвичай вони об'єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний невипадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Перехожий Показати IP 15 Лютого 2017 20:12
Потрібно позабирати в тих дітей телефони сенсорні, планшети і взагалі обмежити доступ до інтернету. Тоді не буде таких самогубств. Можливо хтось з батьків не згіний зі мною, тому що не хочуть обмежувати дітей в телефонах, планшетах і т.д. Повірте, знаю не одну забезпечену сім'ю де в дітей звичайний кнопковий телефон, а дома на компютері ніяких соцмереж і тому подібного. І це здорова сім'я, де ростуть здорові розумні діти. Батьки, відкладіть на час свої справи і задумайтесь про своїх дітей!
Я не робот Показати IP 15 Лютого 2017 22:09
Був дитиною займався спортом допомагав батькам від фізнавантажень падав читав книги люблю наукову фантастику мав би інтернет в 90х ще більше читав би зараз також важкий час але в державі свідомо виховують покоління слабаків і нероб одні з жиру дуріють інші від "ніщєти" побачимо що буде далі
123 Показати IP 16 Лютого 2017 08:46
Пропоную усім прочитати книгу Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом". Там чітко описано те, що зараз відбувається з нами. Як "влада" виховує покоління бездарних, лінивих, соціумів, які нічим не цікавляться. Треба боротись з цим, в першу чергу ЧИТАТИ КНИГИ, і що більше, то краще!.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus