USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Профіль користувача
Archangel
Дата реєстрації: 2 Грудня 2014 10:25
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня!

З Вашого запитання вже вбачається, що земельна ділянка виділена безкоштовно. Це означає, що для подальшого набуття на неї права власності не потрібно за неї сплачувати кошти (крім коштів, пов'язаних із виготовленням технічної документації на неї для подальшого отримання державно акта на право власності на землю).

Вимога щодо сплати благодійних внесків до фонду розвитку села, як передумова отримання земельної ділянки, не може ґрунтуватися на нормах закону, оскільки будь-які благодійні внески завжди є добровільними (ст. 1 Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації").

Для того щоб "обійти" подібні внески рекомендую Вам спочатку отримати на руки рішення сесії сільської ради про виділення земельної ділянки, після чого на його підставі виготовити необхідну технічну документацію для подальшого посвідчення права власності на землю, а керівництву сільської ради, при надходженні вимог сплатити благодійні внески, роз'яснити, що це не обов'язково, і у разі якщо будуть наполягати на їх сплаті та перешкоджатимуть виготовляти документи на землю, Ви звернетесь до правоохоронних органів із заявою про зловживання ними своїми службовими повноваженнями (ст. 364 КК України).
Система Orphus