USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[2 Грудня 2014 10:31] Archangel: Доброго дня вам.

Моя дружина проживає в селі, і в звязку з цим звернулась в сільску раду з заявою на отримання безкоштовно земельну ділянку під забудову. Депутати ухвалили рішення для надання земельної ділянки, але разом з тим поставили умову, що дадуть ділянку тільки тоді, коли дружина заплатить фіксовану суму в розмірі 7500 на благодійний фонд розвитку села.

В мене питання, чи обовязково платити цей внесок чи можливо обійти подібні внески?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

З Вашого запитання вже вбачається, що земельна ділянка виділена безкоштовно. Це означає, що для подальшого набуття на неї права власності не потрібно за неї сплачувати кошти (крім коштів, пов'язаних із виготовленням технічної документації на неї для подальшого отримання державно акта на право власності на землю).

Вимога щодо сплати благодійних внесків до фонду розвитку села, як передумова отримання земельної ділянки, не може ґрунтуватися на нормах закону, оскільки будь-які благодійні внески завжди є добровільними (ст. 1 Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації").

Для того щоб "обійти" подібні внески рекомендую Вам спочатку отримати на руки рішення сесії сільської ради про виділення земельної ділянки, після чого на його підставі виготовити необхідну технічну документацію для подальшого посвідчення права власності на землю, а керівництву сільської ради, при надходженні вимог сплатити благодійні внески, роз'яснити, що це не обов'язково, і у разі якщо будуть наполягати на їх сплаті та перешкоджатимуть виготовляти документи на землю, Ви звернетесь до правоохоронних органів із заявою про зловживання ними своїми службовими повноваженнями (ст. 364 КК України).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus