USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08
Профіль користувача
світлана
Дата реєстрації: 30 Травня 2015 13:45
Коментарів: 1
світлана: Доброго дня.

Я зі своїм чоловіком одружена вже 30 років, маємо 3 дорослих дітей. Всі ці роки терпіла знущання, п'янки та зради, постійно хотіла подати на розлуження, але боюсь, що опинюсь на вулиці ні з чим. Ми живемо у будинку який подарували батьки чоловіка нам на весілля, на ім'я чоловіка. Потім його приватизували. З нами ще приписана дочка не одружена і проживає свекруха(вона не приписана в цьому будинку, а в своему, сусідньому.

Він старенький і там ми зберігаємо різний мотлох. Оформлений він на свекруху). Син навчаеться, приписаний поки в гуртожитку. Чоловік мій, не дурна людина, працював сільським головою, фермером, приватним підприемцем. Було приватизованого вдосталь різного майна (ферми, гаражі, автомобілі), яке він згодом продав, за копійки , щоб на пляшку вистачало. Дома нічого не робить (ми живемо в селі і тримаєм городи), інколи,коли не п'є, може покосити чи покопати. Продуктів додому не приносить і за комунальні послуги не платить, як і свекруха.

Я інвалід, спочатку була 2 тепер 3-ї групи. Працюю прибиральницею в кафе. Звичайно, цих грошей не вистачає все оплатити світло,газ, продукти, лікування, сину за навчання(допомогае дочка), посадити городи. Мало цього, то чоловік кредитів понабирався, а я дурна підписалась поручителем, повірила в обіцянки що платитиме. Гроші не зрозуміло на що потрачені, а з виконавчої служби приходять і погрожують що заберуть все майно, можливо ще й будинок. Зараз він ФОП. Я починаю влаштовувати скандали, свекруха кричить, тут твого нічого немає, це моя хата, чоловік кричить будеш в хліві ночувати це моя хата. А куди мені іти і що мені робити я не знаю. Домоможіть розлучитися і не залишитись на вулиці без нічого, бо іти мені нікуди.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня, Світлана!

Відразу скажу, що якщо будинок, який подарований Вам з чоловіком на весілля і в якому ви проживаєте, в подальшому приватизований в шлюбі, навіть якщо лише на ім'я чоловіка, є Вашою спільною сумісною власністю, як подружжя. Тобто Ви маєте право на половину такого будинку, та вцілому на половину домогосподарства, яке відноситься до будинку. А для того, щоб розлучитись і поділити майно Вам слід звернутись до юриста чи адвоката, який займатиметься цим питанням (вивчить глибше ситуацію, документи, напишить позов, представлятиме інтереси в суді). Тут на сайті на рівні консультацій я не допоможу Вам вирішити це питання.

Також скажу, що питання зобов'язань перед банком, які у Вас виникли на підставі договору поруки, теж слід детально опрацювати. Трапляються випадки, коли кредитори пропускають шестимісячний строк для пред'явлення вимог до поручителів, який починається з моменту настання права вимоги за основним зобов'язанням. Це питання також потребує окремого вивчення та опрацювання документів.
світлана: Доброго дня. Мій чоловік взяв декілька кредитів в різних банках. Я поручитель одного з них, сума якого спочатку була 50 тис. грнв 2008р. і будинок під заставу. Ще є кредит на суму 10 тис. грн і 5 тис. грн не сплачених податків. Кредит сплачувався нерегулярно, нараховувались пені, штрафи.

Сьогодні всі борги передані на виконання до виконавчої служби (приблизно 90 тисяч гривень), які регулярно навідуються до нашого спільного будинку, власником якого є чоловік і погрожують вилученням майна і навіть будинку. Я інвалід 3 групи і прибиральниця, рухомого та нерухомого майна я не маю, а чоловік, приватний підприємець, прибунків немає, або має дуже малі, постійно під дією алкоголю і сплачувати кредити не спішить.

Підкажіть, як вийти з цієї ситуації, чи не заберуть в нас будинок, в якому ще приписана 26-річна дочка, чи не винесуть з будинку всі речі, які підлягають вилученю? Чи можна зняти з себе поручительство, чи можна ухилитися від сплати заборгованості, бо немає можливості навіть оплатити адвоката. Готова подати на розподіл майна чи на розлучення, якщо це допоможе. Дякую.
Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня, Світлана! Для того, щоб відповісти, чи є у Вашому випадку якась лазівка для унеможливлення звернення стягнення виконавчою службою на будинок і відбиття з Вас поруки, ситуацію слід ретельно вивчити (з початку відносин із банком): моменти пред'явлення вимог поручителю, обставини укладення договору іпотеки, стан виконання рішення суду… Тут є багато чинників. Порекомендую Вам звернутися до місцевого центру безоплатної вторинної допомоги для її отримання через представництво Ваших інтересів професійним адвокатом, який і зробить юридичний аудит Вашої ситуації та запропонує варіанти її вирішення.
Система Orphus