USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.93 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Профіль користувача
Іванова Анюта
Дата реєстрації: 29 Січня 2016 14:38
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Одноразова грошова допомога виплачується відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” у порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2013 р. № 975 “Про затвердження Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві”.
Така допомога виплачується членам сімей, батькам та утриманцям загиблого, особам, звільненим з військової служби – через обласні військові комісаріати.
Тому спробувати отримати частку, яка належить батькові, можливо лише в судовому порядку, тобто подавши до нього позов про визнання його таким, що не має право на таку компенсацію, та про визнання такого права за Вами (третьою особою у справі буде відповідний військовий комісаріат).

Це у разі якщо батько претендує на свою частку. А якщо він не претендує - то сможете розподілити його частку між собою, зі спливом 6 місяців після сметрі бійця. Тут застосовуються загальні правила спадкування.
Система Orphus