USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92
Запитай юриста
[29 Січня 2016 14:53] Анна: Доброго дня. Мій чоловік загинув в АТО. Він був офіцером. Ми з сином оформили документи на одноразову допомогу від держави (600 тисяч), також є батько чоловіка. Ми свою частину отримали, батько - громадянин Росії, він не приймав участі у вихованні сина, а виїхав в Росію.

Мене цікавить, чи можемо ми отримати його частину. Він із нами не хоче спілкуватися, дозвіл він не дасть. Чи має значення можливо те, що він громадянин іншої країни? Що він російський офіцер?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Одноразова грошова допомога виплачується відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” у порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2013 р. № 975 “Про затвердження Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві”.
Така допомога виплачується членам сімей, батькам та утриманцям загиблого, особам, звільненим з військової служби – через обласні військові комісаріати.
Тому спробувати отримати частку, яка належить батькові, можливо лише в судовому порядку, тобто подавши до нього позов про визнання його таким, що не має право на таку компенсацію, та про визнання такого права за Вами (третьою особою у справі буде відповідний військовий комісаріат).

Це у разі якщо батько претендує на свою частку. А якщо він не претендує - то сможете розподілити його частку між собою, зі спливом 6 місяців після сметрі бійця. Тут застосовуються загальні правила спадкування.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus