USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Анатолій Бубенщиков: Заява УНП щодо подій у Верховній Раді України

Події, що відбулися у Верховній Раді України 2 вересня 2008 року, Українська Народна Партія розцінює як широкомасштабну підготовку до антиконституційного державного перевороту. Спільні голосування фракцій БЮТ, Партії регіонів та КПУ засвідчили, що в парламенті, фактично, перестала існувати демократична коаліція фракцій НУ-НС та БЮТ. Натомість почала діяти офіційно не проголошена, нова коаліція – БЮТ-ПР-КПУ.
Особливу тривогу викликає те, що спрямованість вже проголосованих нею законів за своєю суттю є антидержавною та антипрезидентською. Звернення фракції НУ-НС до партнерів провести засідання Ради коаліції напередодні сесії і в перший її день для погодження позицій “бютівці” просто проігнорували.
Українська Народна Партія констатує, що демократична коаліція, утворена під час дострокових парламентських виборів, на жаль, не виправдала сподівань виборців. Залишились нереалізованими положення Коаліційної угоди про європейську інтеграцію України і вступ до НАТО. Не прийнято більшість із визначених вкрай необхідних базових законів, на основі яких в країні можна було б реалізувати системні зміни в напрямку демократії та ринкової економіки.
Українська Народна Партія у рамках роботи демократичної коаліції не знайшла розуміння колег з фракції БЮТ у питаннях щодо розвитку малого підприємництва, відродження українського села, захисту інформаційного і культурного простору, відновлення історичної справедливості щодо борців за незалежність України – членів ОУН та вояків УПА, справедливого і цивілізованого врегулювання україно-російських відносин (зокрема щодо повернення Україні боргів Ощадбанку СРСР, щодо умов базування Чорноморського Флоту РФ у Севастополі, демаркації україно-російського кордону) та цілого ряду інших.
Замість захисту національних інтересів, як передбачалось Коаліційною угодою, БЮТ разом з Партією регіонів зайнявся творенням єдиного неконституційного центру влади, так, як це було за комуністів.
В умовах цинічної і відвертої зради з боку партнерів по демократичній коаліції, рішення фракції НУ-НС про вихід із коаліції було єдино можливим. Депутати НУ-НС і Української Народної Партії зокрема, не мали морального права прикривати перед українським суспільством зрадницьку і антидержавну політику БЮТ.
Перед своїми виборцями і Партія регіонів, і БЮТ декларують несумісність власних ідейних переконань. Але спільні голосування щодо грузинського питання та щодо зміни базових засад у функціонуванні української влади – повернення до старого антиконституційного Закону про Кабмін, спрощення процедури імпічменту Президента, призначення керівництва СБУ, про місцеві державні адміністрації – свідчать про єдину антиукраїнську, олігархічну сутність цих політичних сил.
Відмовившись засудити російську агресію проти Грузії і підтримати територіальну цілісність цієї країни, БЮТ разом з комуністами й регіоналами не лише свідомо вбиває клин між Україною й цивілізованим світом, але й створює передумови для зазіхань на територіальну цілісність України.
Українська Народна Партія переконана, що українські виборці належно оцінять антидержавницькі дії БЮТ у змові з Партією регіонів та комуністами, і не забудуть зради своїх інтересів, як у свій час не забули і не простили зради О.Мороза.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
  Нещодавно Луцька міська організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” розповсюдила серед ЗМІ заяви у яких “обурена намаганнями деяких депутатів Луцької міської…
Українська Народна Партія розцінює бомбардування російською авіацією населених пунктів і життєво важливої інфраструктури Грузії та введення на її територію російських…
Українська Народна Партія звернулася до Президента України Віктора ЮЩЕНКА та прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО з наполяганням “доручити відповідним правоохоронним структурам розслідувати…
Коментарів: 5
НМС Показати IP 7 Вересня 2008 13:30
Нинішня кагорта політиків, їх взаємні обвинувачення надоїли всім. Суспільство чекає перемін. Жалюгідність президента в тому, що він отримав від народу довіру і її не використав в інтересах народу.(Квасневський його попереджував, що у нього є пів року.)Сьогоднішнє звернення Президента до народу визиває жалість до нього, як до людини, яка не змогла відбутися, як президент.Взаємні обвинувачення в зраді визиває жалість до кервництва партій. Бо це посліднє, що може бути у нормальних людей і мабуть генетично присутнє нам українцям. Так можна звинуватити депутатів нашого міста в зраді, бо вони не котролювали міську міліцію, в недрах якої була сфальшована справа проти трьох молодих виборців нашого міста і які сьогодні безвинними сидять в тюрьмі. Свобода при помаранчевому уряді є під загрозою в моїй державі. І я також думаю, що виборці оцінять на наступних виборах всіх політиків, які його обманули. Потрібні нові політики, нові політичні сили.
Уенпіст Показати IP 7 Вересня 2008 13:51
Можна було б з багатьма позиціями погодитися, якби це прозвучало б з вуст Нашої України. Але це прозвучало з вуст представника партії, яка уже вичерпала себе і перетворилась із колись авторитетної політичної сили у спілку двох клоунів. Всі серйозні люди просто втікли з цієї партії: і Загрева.ю і Козлюк, і Пасаман, і Гнєтньов, і багато інших. А Толік як був клоуном так і залишився і надуває щоки. Якби це все прозвучало з нашоукраїнця чи єцовця, то це було б авторитетно, а все, що прозвучало з вуст представника, на жаль, уже маргінальної політсили - це так, жалюгідне бажання себе пропіарити. Анатолію, поясніть своїм виборцям, чому ви їх зрадили всі скопом - керівництво УНП. А всі ці соплі і воплі - це з ваших вуст просто не сприймається.
Здивований Показати IP 8 Вересня 2008 09:47
А я то думаю: чого ж то Бубенщикова з тріском туранули з керівництва УНП? Бо він взагалі виходить що орієнтацію втратив! Від імені всього УНП робить на своєму блозі заяви! Тут і медицина безсила. Надірвався бідний. Жалко, непоганий мужик був.
НМС Показати IP 11 Вересня 2008 19:48
Анатолію. Підпиши висновок коміссії. Мені соромно за нашу коміссію.
Анатолій Показати IP 13 Вересня 2008 14:08
Миколо, а мені соромно за твою безграмотність - "коміссію"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus