USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Анатолій Бубенщиков: Я б порадив “свободівцям” не поспішати із висновками, а тим більше із заявами та “припинити нагнітання істерії” навколо імені Степана Бандери

 
Нещодавно Луцька міська організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” розповсюдила серед ЗМІ заяви у яких “обурена намаганнями деяких депутатів Луцької міської ради змінити місце розташування майбутнього пам’ятника Степану Бандері”, оскільки дана “постать – не привід для політичних спекуляцій і задоволення амбіцій партії Єдиний Центр, яку і представляє депутат Луцької міської ради пан Анатолій Бубенщиков”, і який “дозволив собі” звернутись із депутатським запитом “змінити місце розташування майбутнього пам’ятника і встановити його в маленькому скверику”.
 
Дана політична сила не придумала нічого кращого, ніж зазначити, “що в інформаційних кампаніях, інспірованих російськими чинниками, прослідковуються постійні спроби розсварити українців, розколоти їх на ворожі по відношенню один до одного частини одного цілого. Одним з елементів цієї імперської формули “розділяй і володарюй” є надв’язувана штучно думка про те, що український патріотизм притаманний мешканцям лише однієї невеликої частини України – Галичини, що УПА – суто галицьке явище, а решта українців – якщо не “русские”, то або “русини”, або є такими, що ніколи до ідеї державності України не ставились серйозно. Тому перший поза межами Галичини пам’ятник Степану Бандері, як символ незламності українського духу, серйозно загрожує зруйнувати цю, так довго і старанно вибудовувану інформаційну “ахінею”. Російські чинники вживають всіх можливих заходів для недопущення побудови цього пам’ятника.
 
На жаль, в цих процесах були примітивно використані деякі представники волинської влади. Так зокрема під час сесії Луцької міськради 28 січня депутат Анатолій Бубенщиков, котрий репрезентує партію Єдиний Центр, заручившись підтримкою депутатів від БЮТ, запропонував змінити розташування пам’ятника.
 
В такий спосіб питання встановлення пам’ятника починає заходити в “глухий” кут.
 
Насправді головна мета таких дій – не дискусія навколо місця встановлення, а штучне зволікання, направлене на похорон самої ідеї будівництва пам’ятника”.
 
При цьому “свободівці” звинуватили мене, як представника Єдиного Центру у Луцькій міськраді в тому, що я, нібито, співпрацюю із тими, хто зацікавлений максимально ускладнити встановлення пам’ятника Степану Бандері.
 
Приводом для подібних звинувачень ВО “Свобода” стала моя пропозиція встановити пам’ятник не на проспекті Соборності, а у скверику, що межує з вулицею Степана Бандери.
 
Автори “свободівської” заяви, судячи із висновків щодо моєї пропозиції, знайомі з їх змістом дуже поверхнево. Тому, будь-які ідеї варто спочатку докладно вивчити, а вже потім, щодо них робити глобальні висновки.
 
У відповідь на закиди “свободівців” пояснюю, питанням встановлення пам’ятника, конкурсом ідей щодо його майбутнього вигляду, а також остаточним затвердженням його проекту у Луцьку опікується спеціальна комісія. У той же час будь-який мешканець Луцька має право мати свою, відмінну від ухваленої більшістю, думку щодо будь-якої громадської ініціативи, а також вільно висловлювати її. Саме тому, я і запропонував перенести місце для спорудження пам’ятника, оскільки, у багатьох містах Західної України споруджені пам’ятники цій легендарній особистості, чомусь надто скидаються один на одного, а в своїй основі дуже нагадують не так давно забуту постать із кепкою в руці.
 
У Луцьку ідея спорудження пам’ятника С.Бандері виникла давно, хоча оприлюднена була під час однієї із чергових сесій міської ради та остаточно вселила віру у своє втілення освяченням каменя 24 серпня 2008 року на території перед Луцьким міським РАЦСом.
 
Замовний конкурс, котрий проводився у листопаді-грудні 2008 року Луцькою міською радою на створення проектів спорудження пам’ятника С.Бандері, не дав бажаних результатів. Журі, міська архітектура, художня рада, а також самі скульптори, учасники конкурсу, були одностайними в думці, щодо вибору місця під майбутній пам’ятник. Адже ув’язати навіть саму геніальну скульптуру неможливо до такого місця, де відсутній логічний зв’язок єдності й гармонії – як немає зв’язку між термінами “політика” і “сімейне щастя”.
 
Біля РАЦСу повинні стояти скульптури символів кохання, ідилії, материнства тощо, що можна виразити у слові “щастя”, бо ж недарма така споруда називалася Палацом щастя.
 
Ось тому, постать Степана Бандери, як гордість української нації, доцільно пов’язати із вулицею, що носить його ім’я та встановити скульптурне зображення Великого Українця у сквері, на розі вулиць В.Винниченка та С.Бандери, де оглядовий спектр сприйняття є великим.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Події, що відбулися у Верховній Раді України 2 вересня 2008 року, Українська Народна Партія розцінює як широкомасштабну підготовку до антиконституційного…
Українська Народна Партія звернулася до Президента України Віктора ЮЩЕНКА та прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО з наполяганням “доручити відповідним правоохоронним структурам розслідувати…
Українська Народна Партія розцінює бомбардування російською авіацією населених пунктів і життєво важливої інфраструктури Грузії та введення на її територію російських…
Коментарів: 18
Вінстон Показати IP 5 Лютого 2009 09:35
Мені, наприклад, всерівно де буде стояти Бандера. Голоне, щоб москалі боялись і ненасміхались!
AntiNazi Показати IP 5 Лютого 2009 09:44
Ніяка він не гордість нації... Вулицю, названу іменем геніального полководця, перейменували в вулицю імені нікого... І пам'ятник цей... Хай поставлять, потім купу проблем матимуть з його відмиванням)))
дядя Показати IP 5 Лютого 2009 11:19
А я б порадив: нічого нікому не радити людині яка є політичною [вирізано - цензура].
Тиміш Показати IP 5 Лютого 2009 12:16
Сер, ваш "отвєт Чємбєрлєну" вигдядає дещо комічно. Особливо фраза "...де оглядовий спектр сприйняття є великим..." Це Ви самі придумали, "аль кто падсабіл?" Мдя... "Нє каждий здравомислящій індівідуум спасобєн ігнаріравать тенденцию парадаксальних іллєзій!.."
Руслан Тимощук Показати IP 5 Лютого 2009 12:24
Толік! Не лізь ти в цю авантюру. "Свобода" свободою, а відмінять попереднє рішення про будівництво пам'ятника Бандері біля ЗАГСу, а з новим місцем, в т.ч. і з тим, що ти пропонуєш, "ніби" не визначаться, бо, як завжди в таких випадках, чомусь не вистачить голосів. Своїх колег-депутатів БЮТівців ти знаєш. І пам'ятника не буде ніякого. А "крайнім" тебе зроблять. Воно тобі треба? Дотримуйтесь краще того рішення яке вже прийняли. Будьте послідовними!
Kozak_Mamaj Показати IP 5 Лютого 2009 12:40
До AntiNazi. Генiальний полководець. Та Ви шо? Як не полiткоректно! На нас же поляки образяться шо ми назвали вулицю на честь ката Праги. А якшо хтось буде мати проблему з вiдмиванням пам'ятника, то хтось буде мати купу проблем з вiдбитими ниркани.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2009 14:34
хлопці в нас що більше проблем не має?
Анонім Показати IP 5 Лютого 2009 14:39
Мені щиро жаль "Свободу", бо по інтелекту там немає нікого рівного Анатолію Бубенщикову. Бубенщиков хоч щось робить для Луцька, а не примітивно піариться як деякі свободівці. Якщо в "Єдиному Центрі" такі члени партії, то у них велике майбутнє.
Тиміш - Аноніму Показати IP 5 Лютого 2009 16:07
Так, у ЄЦу не велике, а насправді - гігантське майбутнє. Питання тільки, в якому місці?.. І на скільки років? А недооцінка суперника веде до провалу - це факт.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2009 16:52
Пане Анатолію! Ви читали свою статтю перед тим, як "випускати її на люди"?Мали би сором! Закінчіть хоча б десятирічку!
Анонім Показати IP 5 Лютого 2009 17:31
Проходив якось мимо ЗАГСу. Широка площа, лавка у вигляді сердечка, скульптри, ялинки... І посеред усього як "здасьтє" могилка з вінками (в усякому вигляді так виглядає). Ото класно підіймають настрій молодятам.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2009 17:49
А чого так усі на правопис вказують? Мабуть, по змісту немає що заперечити!
Анонім останньому анонімові! Показати IP 6 Лютого 2009 15:00
Так, "по змісту" нема чого суперечити, бо там взагалі змісту немає! Ну не лукавте, пане А..., перечитайте написане!Без образ!
Анонім Показати IP 13 Лютого 2009 15:16
http://www.volyn.vosvoboda.info/dokument006136.html
читач Показати IP 7 Травня 2009 17:15
Шановні, чи маєте нарешті в місті пам'ятник справжньому герою України - пану Степану, чи це лише пустий базар на тему?
gregg Показати IP 11 Травня 2009 13:55
Невже ми українці сліпі не бачимо, що Тимошенчиха (Григян-Капітельман) Grigian-Kapitelmann, що вона єврейка - є газовою шахрайкою №1. Невже ми можемо підтримувати блазня, який розкрадає держ.бюджет, є рейдером. Вона не дбає про народний інтерес, а про свій офшорний банківський рахунок. ДО ВЛАДИ МАЄ ПРИЙТИ УКРАЇНСЬКИЙ УРЯД НЕГАЙНО! ГЕТЬ УКРАЇНОФОБІВ І МАСОНІВ - ВОРОГІВ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!!!
Анонім Показати IP 21 Серпня 2009 19:56
Я би краще перенесла до РАГСу пам"ятник (чи скульптуру?) Святого Миколая - покровителя міста Луцька. А витворам з ідеологічним підгрунтям не місце в такому романтичному місці, як сквер біля Палацу урочистих подій. Тут мають бути амурчики, сердечка та інша мила панянкам туфта. День реєстрації шлюбу аж ніяк не надихає на роздуми про долю та шляхи здобуття незалежності України.Не хотіла би на своїх весільних фотках бачити Бандеру біля РАГСу.Політика - справа світська, Господу противна. Але є цінності вічні - це сім'я, релігія і мистецтво.Якби ж муніципалітет подбав про інтер'єр так званого "палацу". Жодного натяку не те що на розкіш та смак - "радянський" дизайн приміщень, убогість в усьому. При тому що мало не кожен бар сьогодні може дозволити собі послуги дизайнера!
Свободівець Показати IP 24 Листопада 2010 11:36
Толік ми до тебе прислухались! Дякуємо за пораду. А тепер ти відпочинь 4 роки а ми поки посидимо на твоєму місці і подумаємо над твоїми "геніальними" ідеями, ти чоловік толковий це ми побачили по результатах твоєї мажоритарки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus