USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Анатолій Горбатюк: Виступ на обласній конференції Волинського відділення Партії Регіонів

Шановні делегати конференції, гості, колеги!
19 квітня 2008 року на XI з\'їзді Партії регіонів було прийнято нову редакцію Програми і Статуту партії та рішення про проведення в травні-червні звітно-виборчих зборів та конференцій в первинних, місцевих, регіональних організацій Партії регіонів. На виконання рішення з\'їзду та Політради партії обласне відділення в травні провело засідання Виконкому та Ради, де було прийняте рішення про проведення звітно-виборної кампанії на Волині згідно затвердженого графіку.
Разом з тим було затверджено рішення про опублікування в обласній газелі «Волинь - регіон» Статуту партії, для ознайомлення усіх членів партії, наших активістів, а також поставлені конкретні завдання щодо мети та вимог проведення цих заходів. В роботі усіх зборів та конференції місцевих організацій взяли активну участь депутати обласної та міськрайонних рад, керівництво обласного відділення.
Мені особисто вдалось побувати на 10 конференціях з 20 (про решту я маю детальну інформацію від своїх заступників), і я з гордістю роблю висновок і відмічаю, що Партія регіонів зразка червня 2008 р. на Волині - це сильний, структурований, організаційно-згуртований політичний орган, який готовий до виконання статутних та програмних завдань, до виборчих кампаній та референдумів.
Сьогодні ми можемо згуртувавши людей навколо себе, йти у владу, тому що до нас прийшло багато авторитетних, знакових і знаючих людей на місцях, які готові це робити з ідеологічних мотивів.
Шановні колеги!
Знаємо, що не завжди так було. Тож давайте разом з Вами відслідкуємо та порівняємо суспільно-політичну ситуацію кінця 2004 - початку 2005 року з червнем 2008 року, побачимо місце і роль партії в житті регіону, проаналізуємо наші помилки та прорахунки, відзначимо сильні і позитивні моменти в розбудові партії, сплануємо та спрогнозуємо перспективи на майбутнє.
Сьогоднішня розмова повинна бути відвертою, принциповою. Цього вимагає час політичної та економічної нестабільності.
Після президентських виборів 2004 року, Волинське обласне відділення Партії регіонів пройшло період від руйнації партійної структури до формування нової команди керівників районних, міських організацій і прийому нових членів партії. Після масових звільнень з роботи наших прихильників і членів партії. обласне відділення відчуло відтік прихильників з боку бізнесових та господарчих еліт Волині.
В 2005 році в області не було жодної фракції Партії регіонів в представницьких органах влади, відсутні керівники структурних підрозділів у виконавчій владі, підприємств, бюджетних установ, організацій. Дехто з них публічно заявляв про свій вихід з членства Партії регіонів.
Але залишились багато партійців вірних своїм принципам та ідеалам людяності. І хочеться добрим словом сказати про голову Ратнівської районної партійної організації Краглик Валентину Тарасівну, нині депутата Ратнівської районної ради, Курилюка Олександра Івановича – керівника Старовижівської районної організації, на сьогодні депутат Старовижівської районної ради, керівнику Ковельської районної партійної організації Рябко Галині Василівні, керівнику Рожищенської партійної організації Горбачу Сергію Васильовичу, керівнику Іваничівської районної організації Чупахіну Геннадію Яковичу та багатьом іншим членам партії, які на той не простий час не злякались переслідування, творили якісно нову обласну партійну організацію Партії регіонів.
Вашими зусиллями до нас прийшли нові люди з досвідом адміністративної роботи як керівник Шацької районної організації і нині депутат Шацької районної ради Дударчук Адам Харитонович, керівник Турійської районної організації і також депутат Турійської районної ради Близнюк Юрій Максимович, керівник Ковельської міської організації, депутат Ковельської міської ради Матвєєв Володимир Францевич, керівник Володимир-Волинської районної організації Ковальчук Тамара Мілентіївна, Левчик Леонід Володимирович – керівник Локачинської районної партійної організації, Ващук Павло Олексійович – керівник Горохівської районної ради, Клубук Павло Олексійович – активний воїн Партії регіонів в Любешівському районі.
Так і молоді перспективні керівники, як Михалик Андрій Васильович – керівник Камінь-Каширської районної організації, депутат Камінь-Каширської районної ради, Шевченко Володимир Анатолійович – керівник Володимир-Волинської міської організації, депутат Володимир-Волинської міської ради, керівник Маневицької районної організації Миронюк Микола Георгійович.
Дякую Вам за мужність і стійкість. Ми спільно пройшли нелегкі часи відновлення нашої структури і впевнений в тому, що ми разом подолаємо ще не одну вершину і доведемо всім, що в нас закладений великий потенціал державотворення та патріотизму до свого краю.
До Дня Незалежності в 2005 році соціологи на Волині поставили нас в число перших 10 партій, які постійно згадувались в ЗМІ та проводили публічні заходи, а в грудні 2005 року - за соцопитуванням жителів краю, ми увійшли в п\'ятірку кращих партій області.
Виборча кампанія 2006 року для нас розпочалась з того, що підібрані кандидати всіх рівнів від Партії регіонів піддавались жорсткому тиску та залякуванням з боку помаранчевої влади. Керівникам районних організацій доводилося по декілька разів переробляти списки перших «п\'ятірок» та «десяток». Владою робилося проти нас все, щоб з нами на вибори не пішли авторитетні, знакові люди, і ми вибори програли.
Помаранчева влада нам давала максимум 1-2% підтримки жителів краю. Не дивлячись па це, обласне відділення Партії регіонів за участю депутата Верховної Ради Сулковського Павла Гнатовича, вперше на Волині провело презентацію першої десятки кандидатів у депутата обласної ради та першої п\'ятірки Луцької міської ради. Після цього урочистого, публічного заходу, неодноразовому показу сюжетів на місцевому телебаченні, публікаціях в газетах Волинської області, наших місцевих партійних лідерів, стали поважати за мужність та стійкість поглядів.
Як результат — до нас пішли люди, бо нам повірили. Як не згадати ще раз сьогодні на обласній конференції, а це: депутати обласної ради Пронь Петро Якович, Башкаленко Олександр Костянтинович, Павлось Мирослав Святославович, Колотюк Володимир Якович, кандидати в депутати: Ройко Юрій Петрович, Бойко Богдан Іванович, Мельник Андрій, депутати міської ради: Наливайко Володимир Сидорович, Бахолдіна Світлана Насимівна, Семепюк Тетяна Миколаївна та кандидати в депутати: Силіхін Віктор Петрович, Козленко Володимир Костянтинович, Штонда Євген Генадійович. Всім Вам, велике спасибі за відданість ідеалам партії.
Прямі ефіри на радіомовленні та телебаченні, гострі дискусії на шпальтах газет, постійні листівкові ряди, пряма і прихована агітація дала очікуваний результат. Вже в день виборів нами був зафіксований і знятий фільм про екс-голову ОДА В.Бондаря, який на виборчій дільниці не проголосував через виключення його з списків виборців, за формулюванням - без визначеного місця проживання.
Саме в цей день був скомпонований фільм про нашого активіста, мешканця м. Луцька Панфілова, який протягом дня голосування пройшов судове засідання та п\'ять разів по колу виборчу дільницю та окружну комісію і пізно ввечері віддав свій голос за Партію регіонів. Йдучи таким шляхом, ми збирали голоси в підтримку Партії регіонів. В ті дні з відеокамерою було знято багато сюжетів з порушенням виборчого законодавства.
Саме завдячуючи активній роботі молодіжній організації, Вас присутніх в залі на виборах 2006 року ми вийшли на результат 4,5% підтримки Партії регіонів. Для Волині як західної області це був позитивний результат, адже Партія регіонів у представницькій гілці влади отримала 4 місця в обласній раді, 7 - в міських радах (Луцька - 3, Володимир-Волинська - 2, Ковельська -2), 14 - в районних радах (Камінь-Каширський, Ратне, Стара Вижівка, Турійськ - по 3, Шацьк - 2), решта в селах, селищах та містах районного підпорядкування. Всього 187 депутатів.
Наша обласна організація на виборах 2006 року стала 4 серед всіх партій представлених в області. Вперше від Волині від Партії регіонів був обраний народний депутат України.
Після підведення підсумків виборів 2006 року обласне відділення зайнялося розбудовчими процесами партії. В містах та районах області запрацювали громадські приймальні народного депутата України, партійні офіси. Обласне відділення змінило місце розташування і покращило умови роботи, розташувавшись в п\'яти робочих кімнатах. В березні 2005 року у нас була одна кімната на 12 кв2.
Запрацював благодійний фонд «Регіональний лідер», який почав надавати фінансову підтримку заходам, що проводились під прапорами Партії регіонів. Мені, як депутату Верховної Ради, на прийомах громадян вдалось вирішити багато питань, піднятих нашими активістами. Щомісяця проводились прямі ефіри на місцевому телебаченні та радіомовленні, де завжди роз\'яснювалась позиція та дії фракції, коаліції та Уряду В.Януковича. В цей час ми проводили різноманітні заходи, різні благодійні акції, проводили «круглі столи» та семінари, брали участь у відзначенні державних свят.
Авторитет партії зміцнів після відвідування Волині кінці березня 2007 р. депутатів від Партії регіонів в кількості восьми чоловік. Вперше жителі краю, місцева влада, паші партійці побачили згуртований колектив однодумців — актив партії, які провели протягом 3 днів ряд зустрічей в трудових колективах промислових та сільськогосподарських підприємств, наукових та освітніх закладах, відвідали населені пункти, де зустрілись з виборцями і почули їхні проблеми та біди. Відбулась зустріч з керівництвом ОДА та обласною радою. 4 депутати Верховної Ради взяли участь в роботі сесії обласної ради і виступили перед депутатським корпусом.
Після сесії вони прийшли до висновку і озвучили власну позицію про те, що на противагу ОДА, де панувала ідеологія розбудови краю та вирішення соціально-економічних питань, обласна рада та її керівництво - це політичний клуб, де панує ідеологія пустих обіцянок та заяв, популізм та демагогія. Маючи щільний графік роботи в області народні депутати провели зустрічі із представниками ЗМІ, прес-конференцію, кожен побував в прямих ефірах па місцевих каналах телебачення та радіомовлення. На Волині в ці дні люди відчули та побачили як працюють члени Антикризової коаліції та Уряд В.Януковича.
Вперше, ми публічно набирали для вирішення в Києві найважливіші проблемні питання розвитку краю, які не вирішувались владою останнім часом. Але не завжди як планується, то виконується. Вже в квітні антиконституційний Указ В.Ющенка про розпуск парламенту перекреслив наші щирі плани в розбудові економіки держави та Волинського краю. Замість того, щоб наші зусилля та час були спрямовані на творення і покращення добробуту людей, ми їх спрямували на відстоювання Конституції та Законів України. Протягом квітня. - червня 2007 року наша обласна партійна організація щоденно займалася організацією протестних заходів, як у Києві, так і на Волині.
Саме в ці дні відправляючи до Верховної Ради і Майдан Незалежності наших активістів. Ми сформували в районах та містах Волині команди однодумців та прихильників, які на виборах 2007 року стали нашими агітаторами, членами ДВК, спостерігачами. Бажаючих, в районних організаціях, поїхати до Києва було стільки, що ми не могли їх всіх відправити. Вони щиро Ї надіялись, що Партія регіонів відстоїть їхні інтереси і права.
Варто відмітити активну роботу в той час Луцької, Володимир Волинської та Нововолинської міських партійних організацій, Рожищенської, Ратнівської, Ківерцівської, Маневицької, Луцької районних організацій. В цей час обласне відділення Партії регіонів розпочало підготовку до позачергових виборів і в липні 2007 року були сформовані і запрацювали виборчі штаби. Партію регіонів жителі Волині вже сприймали як політичну структуру, яка динамічно розвивається. Своєю активною роботою нам вдалось зламати стереотип про партію, як філію донецьких, нав\'язаних щодо нас виборами 2004-06 рр.
Виборча кампанія 2007 р. в організаційних та ідеологічних питаннях пройшла більш якісно та динамічно, тому що на місцях були розбудовані партійні структури. До Дня Незалежності проведені урочисті збори за участю партійного активу області та святковий концерт, де взяли участь більше 1000 чоловік, з них - більшість в українських вишиванках.
Але ми займаємось не тільки політичною діяльністю, а й проводимо різноманітні заходи соціального змісту. Необхідно відмітити проведення обласною організацію спартакіади з пагоди десятиріччя Партії регіонів з різних видів спорту. У них взяли участь всі районні і міські партійні організації. Нам вдалось цим заходом привернути увагу громадськості, здивувати практично всі політичні партії, органи влади тим, що навіть в умовах опозиції ми дієві. Цей захід показав, що ми займаємося пропагандою здорових і активних форм відпочинку та дозвілля.
Не на останньому місці в наших місцевих партійних організаціях стоїть питання про захист прав та свобод громадян. Особливо це стосується ветеранів війни та праці, які на сьогодні є найменш захищеною верствою населення. Разом з ними, ми стали па захист історичних подій, що відбулись в Другій світовій війні та щодо ініціатив місцевої влади перейменовувати вулиці міст Луцька та Нововолинська. Нами було проведено у місті Луцьку два альтернативно - протесті мітинги до дій влади приурочені Дню визволенню міста Луцька від фашистсько-німецьких загарбників та з нагоди Дня Перемоги.
Для інформування партійців та прихильників Волинське обласне відділення Партії регіонів з початку 2007 року розпочала видавництво щотижневої партійної газети «Волинь-регіон» та створило веб-сайт volynregion.org.ua
Шановні колеги!
Протягом звітного періоду проведено 6 обласних партійних конференцій, 18 засідань Ради, 45 засідань Виконкомів, на яких розглядались питання виконання програмних положень та статутних завдань Партії регіонів, забезпечення ефективної участі партії у виборчих кампаніях, активізації роботи партійних організацій, вдосконалення їх структури.
Постійно проводилась робота по зміцненню партійних рядів, прийому нових членів в партію, розширенню сітки партійних організацій. Якщо станом на 1 червня 2005 року у Волинській обласній партійній організації перебувало на обліку 2722 члени партії, 238 первинних організацій, то на сьогоднішній день чисельність обласної організації складає 7408 членів, які об\'єднані в 520 первинних організації. Тобто, за останні 3 роки в партію вступило понад 4,5 тисячі осіб і створено і легалізовано 282 нових партійних організацій.
Шановне товариство!
Сьогодні ми завершуємо звітно-виборну кампанію проведенням обласної конференції. Всі критичні зауваження, які висловлені на районних та міських конференціях були проаналізовані та в більшості взяті на контроль, також проінформовано центральний апарат Партії регіонів, в газеті «Волинь-регіон» надруковані звіти про проведенні конференції з висловленими пропозиціями щодо вдосконалення роботи.
Попереду нас очікує надзвичайно відповідальна робота по впровадженню в життя завдань, поставлених XI з\'їздом Партії регіонів. Нам потрібно сформувати електронний реєстр членів Партії регіонів; на кожній виборчій дільниці створити первинну партійну організацію; продовжити реалізацію проекту «Правова школа майбутнього депутата»; створити навчально-методичний центр для підготовки наших активістів до проведення майбутніх виборчих кампаній; партійним засобам масової інформації ширше висвітлювати життя місцевих та первинних організацій; депутатам місцевих рад активізувати роботу щодо прийому громадян та звітів перед громаді про свою діяльність,
Висловлюю щиру вдячність Всім делегатам конференції, запрошеним, гостям за Вашу участь в спільній роботі в розбудові Партії регіонів на Волині. Зичу Вам міцного здоров\'я, достатку та оптимізму в житті.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
15 травня у Луцьку відкриють пам'ятник видатному краєзнавцю, педагогу та церковному діячеві, автору п'ятитомного видання з історії краю та Православної…
Розвиток суспільно-політичних подій наприкінці минулого століття в напрямку параду суверенітетів республік Радянського Союзу, привів українське суспільство до самовизначення в зовнішніх…
27 квітня 2010 року в екстремальних умовах під виття сирен мегафонів, в диму палаючих димових шашок, із залитими клеєм гніздами…
Коментарів: 2
Надія в очах Показати IP 6 Серпня 2008 14:07
Робіть щось. Ви тепер опозхиція а я сипатизую опозиції завжди. Навіть якщо це ПР. Робіть.
Дмитро Іванович Показати IP 19 Серпня 2008 13:07
Робіть щось. ---------- А чого мене на конференцыю не покликали? Розкидаєтесь прихильниками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus