USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.70 39.85
  • PLN 9.70 9.90
Анатолій Грицюк: Людям потрібна об'єктивна інформація про НАТО
У Брюсселі я побував вперше. Зустріч справила на мене цілком позитивне враження.  Я згідний з вами, що навколо теми відносин України з НАТО дуже багато політики. А все тому, що в нас обмаль інформації про цю структуру, на основі якої суспільство могло б зробити об’єктивні висновки.
Причому, якщо проаналізувати законодавчі акти щодо перспективи членства України в НАТО, які приймались за роки незалежності, то маємо всі підстави вважати, що більшість провідних  політичних сил одностайні в цьому питанні.
Однак, частині політикуму вигідно спекулювати на темі НАТО для того, щоб спрямувати суспільну дискусію протилежно від важливих проблем, в тому числі і соціально-економічних. Утім, жодних переконливих аргументів, окрім так званих ,,страшилок”, українські політики-опоненти НАТО суспільству не доносять.
Натомість варто доступно пояснити людям, що стандарти НАТО вимагають внутрішніх реформ всередині країни, які, погодьтесь, більше потрібні нашим людям, аніж чиновникам НАТО. Наш народ заслуговує на те, щоб жити так само достойно, як і громадяни держав, що є членами Альянсу.
Повторю: людям потрібна об’єктивна інформація. По дорозі в Брюссель ми вели дискусії з представниками місцевого самоврядування з Криму. Їхні погляди стосовно НАТО майже не відрізняються від тих, які формувала ще радянська ідеологія.
Припускаю, що після тих зустрічей, які ми мали в штаб-квартирі НАТО, їхні позиції дещо змінилися. Нас ніхто ні за що не агітував, нам просто надали можливість отримати потрібну інформацію.
Я поїхав з Брюсселя з намірами запровадити на Волині кілька проектів, які співфінансуватимуться за кошти НАТО. Йдеться про вирішення проблем екології та профілактику надзвичайних ситуацій.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
На засіданні політичної ради при голові облдержадміністрації голова осередку ВО «Свобода» Анатолій Вітів заявив, що за певних умов обласній раді…
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства надіслало до Волинської обласної ради проект рішення ради «Про надання мисливських угідь у…
Уряд схвалив програму щодо добудови всіх, раніше розпочатих, об’єктів газифікації сіл і селищ. У цьому документі для нашої області передбачено…
Коментарів: 4
Дядечко Показати IP 31 Липня 2008 21:48
Людям також потрібна об'єктивна інформація про вартість Вашого нового авто, придбаного за державний кошт.
Юзьо Показати IP 1 Серпня 2008 11:02
Людям потрібні "Крайслєри"!!!!
Longer Показати IP 6 Серпня 2008 13:45
А що, про НАТО нікому не цікаво?
Анонім Показати IP 27 Вересня 2008 20:45
а Вы хоть знаете английский?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus