USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90
Анатолій Грицюк: Обласна рада приймає усі доленосні рішення, необхідні для волинської громади

На засіданні політичної ради при голові облдержадміністрації голова осередку ВО «Свобода» Анатолій Вітів заявив, що за певних умов обласній раді варто прийняти рішення про саморозпуск і тим самим, піддав сумніву ефективність роботи Волинської обласної ради. На його думку депутати працюють неконструктивно, а тому рішення про саморозпуск правильно зрозуміють волиняни.
Я, як голова обласної ради, не погоджуюсь зі згаданою позицією пана Вітіва і вважаю своїм обов’язком прокоментувати сказане ним на засіданні політради. Я вважаю його оцінку роботи головного представницького органу області необ’єктивною.  Адже упродовж2,5 років каденції обласна рада діяла згідно з планом роботи і приймала усі доленосні рішення, необхідні для волинської громади. Я маю на увазі і бюджетні питання, і програми соціально-економічного розвитку. Саме з ініціативи облради в області сьогодні чітко і цілеспрямовано діють ряд регіональних програм, які передбачають вирішення питань освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, культури, фізкультури і спорту. Депутати постійно вносять конструктивні пропозиції щодо вирішення тих чи інших проблем краю. До прикладу, була запропонована ефективна схема фінансування програми «Шкільний автобус», яка передбачала  60% коштів з обласного бюджету на придбання автобусів та 40% з місцевих. Завдяки цьому в області вдалося додатково придбати 38 автобусів. Ми приймаємо рішення і про дофінасування медицини, бо знаємо, що коштів державного бюджету цій галузі постійно не вистачає. Саме з пропозиції депутатів було прийнято рішення про те, що при перерозподілі 30% коштів йде на охорону здоров’я. Завдячуючи депутатам прийнято ряд екологічних програм.
Депутати тісно співпрацюють і з обласної державною адміністрацією. Пропозиції виконавчої влади розглядаються на засіданні постійних комісій, колегії та стають предметом обговорення і прийняття рішення на сесії облради.
Сьогоднішня обласна рада – це 80 депутатів. 40 з них є членами фракції Блоку Юлії Тимошенко, 18 – «Нашої України», 6 – Української Народної Партії, 4  --Партії регіонів, 3 – Соціалістичної партії, 4 – Блоку Литвина, 5 – Блоку Бориса Клімчука «Рідна Волинь». В усіх депутатів є власна позиція з того чи іншого питання і вони мають право на її оприлюднення. Коли в сесійній залі ведуться дискусії, то це є ознакою демократії.  Тому пропозицію пана Вітіва я вважаю неаргументованою та безпідставною. Ним була висловлена позиція політичної сили, яку він представляє, або, можливо, він і не володіє ситуацією про реальний стан справ у Волинській обласній раді.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства надіслало до Волинської обласної ради проект рішення ради «Про надання мисливських угідь у…
У Брюсселі я побував вперше. Зустріч справила на мене цілком позитивне враження.  Я згідний з вами, що навколо теми відносин…
Уряд схвалив програму щодо добудови всіх, раніше розпочатих, об’єктів газифікації сіл і селищ. У цьому документі для нашої області передбачено…
Коментарів: 4
Sid Vicious Показати IP 22 Січня 2009 16:18
Вітаємо, вітаємо!
Анонім Показати IP 22 Січня 2009 17:15
А пан Грицюк став дипломатичним! Він делікатно не згадав, що десять депутатів із "НУ" та УНП дружно перейшли в "ЄЦ". Чомусь переконаний я, що Анатолій Петрович це зробив навмисне - за нього цю місію виконають коментатори!
Ігор:) Показати IP 22 Січня 2009 18:12
Геніально!
Анонім Показати IP 23 Січня 2009 09:14
Дипломат...трясця його...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus