USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86
Анатолій Вітів: «Не ради помсти, а ради пам’яті»? Якої???

Газета «Monitor Wolynski» («Волинський Монітор») у 2 числі від 30.07.2009 року подала  матеріал \"Не ради помсти, а ради пам’яті\". У ньому головний редактор видання Валентин Ваколюк звинувачує УПА у \"зачистці тилів\", різні, мордуваннях насамперед польського населення, а також чехів, євреїв на теренах Волині у роки другої світової війни. 
 
Видання Monitor Wolynski фінансово підтримується Сенатом Республіки Польща. Зважаючи на стилістику та упередженість суджень, а також однобокість подачі історичних подій на Волині очевидно, що згаданий матеріал пана Ваколюка виданий за вказівкою польської влади. Ми переконані, що цей текст – вияв глибокої зневаги до українців Волині, які воювали за українську державу і стали жертвами польських окупантів.
 
Відтак, Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає, що стаття \"Не ради помсти, а ради пам\'яті\" є продовженням системної антиукраїнської кампанії, яка підтримується у Польщі на державному рівні. Адже 15 липня 2009 року Сейм Республіки Польща прийняв ухвалу щодо \"трагічної долі поляків на Кресах Всходніх\", де безпідставно звинувачують ОУН та УПА в \"етнічних чистках\", забуваючи про систематичний терор проти українців з боку Польщі протягом кількох століть.
 
Волинська обласна організація ВО «Свобода» вимагає офіційних вибачень від головного редактора  газети  «Monitor Wolynski» Валентина Ваколюка офіційного вибачення і вкотре вказуємо на недопустимість публікацій на подібну тематику.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Минув рік роботи Волинської обласної ради нового скликання. Про особливість функціонування найвищого представницького органу нашого краю та діяльність фракції «Свобода»…
Вельмишановне журналістське товариство! 6 червня українські журналісти відзначають професійне свято. Як перша суспільна влада, Ви завжди стоїте на передньому краї…
Тенденції суспільно-політичного життя в Україні виразно свідчать про концентрацію та узурпацію влади правлячим режимом Партії регіонів та її союзників. Беручи…
Коментарів: 4
alivk Показати IP 8 Серпня 2009 23:28
А я інше повідомлю, у 1943 році польські банди по звірячому знищували українців у Рожищанському районі Волинської обл. Моя бабуся розповідали, що замордоватих українців польські нелюди вкидали у придорожню канаву. Так, тієї трагічної ночі загинули 40 українських селян, у тому числі ... мій дідусь. А моя бабуся залишилась одна з 6-ма дітьми сам-на-сам у воєнні лихоліттям. Хто дав право полякам знущатись з людьми на українській землі? Вимагаємо закриття шовіністичної, антиукраїнської газети Monitor Wolynski, а редактора (якщо він громадянин Польщі - депортувати за межі України з забороною в"їзду в Україну), а якщо він громадянин України - притягнути до кримінальної відповідальносі згідно чинного законодавства України!
Анонім Показати IP 9 Серпня 2009 18:10
Він громадянин України. Та і прізвище суто українське. Він просто запроданець, той, яких називають хохлами чи малоросами...
Анонім Показати IP 10 Серпня 2009 12:02
а шо таке ця "Свобода"? той самий Нацальянс тікі віком старші. А нацистські ідеї ті ж самі...
Анонім Показати IP 10 Серпня 2009 12:27
Люди, хватить ображати і обзивати один одного. Це ж було давно... Війна і багато помилок. Для чого це згадувати з такою ненавистю?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus