USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88
Анатолій Вітів: Приїзд московського патріарха пов’язаний з імперськими намірами Росії

Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає, що приїзд московського патріарха Кіріла на територію України і Волині зокрема, пов’язаний з імперськими намірами Росії, яка ніяк не може змиритися з існуванням незалежної України.
Кремль хоче поширити свій вплив на Волинь, споконвічний український край, за допомогою візитів московських консулів, патріархів, відкриттів Російських центрів.
Вже у перший день візиту на Україну керівник Російської Православної Церкви дозволив собі слова, які показують його справжні наміри. Патріарх з Москви заявив про те, що всі православні українці – його паства. Це, на нашу думку, є образою релігійних почуттів мільйонів українців. Кіріл на Україні перебуває, як гість, а намагається поводитися, як господар.
Московський церковний ієрарх повинен усвідомити, що він - на території іншої суверенної держави з давньою культурою, традиціями і церквою, яка на кілька віків старша за Московитію. В той час, як князь Володимир засновував собори, церкви та монастирі на Волині, Москва була маленьким нехристиянським селом на болоті. Саме з території сучасної України християнство поширилося на північ, а не навпаки. Тому не треба закордонним візитерам повчати українців, в яку церкву ходити, якому Патріарху підкорятися, якою мовою Богу молитися.
Ми заявляємо, що перебування патріарха Кіріла на території області та держави проводиться в інтересах Кремля і носить відверто антиукраїнський характер.
Волинська обласна організація ВО «Свобода» і далі наполягає на тому, щоб УПЦ Московського патріархату перейменували на Російську православну церкву в Україні. Водночас ми – за створення Української Єдиної Помісної Церкви з центром у Києві.
Саме  тому Волинська обласна організація ВО «Свобода», щоб не допустити антиукраїнських висловлювань та дій з боку керівника Російської Православної Церкви, організовує пікет. Акція розпочнеться 3 серпня о 15.30 на розі проспекту Соборності і вулиці Чорновола.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Українська держава вступає у 20-й рік своєї Незалежності. Здавалось би, маємо втішатися, що країна переживає такий ювілей. Але думи –…
На важкій, щоденній праці селян молокопереробники заробляють мільйонні надприбутки. Скуповуючи у волинських селян молоко за 1,6-1,8 гривні за літр, олігархи…
Ситуація в Грузії продемонструвала нестабільність у світовій геополітиці. Росія показала своє звіряче обличчя. Зараз розпочався реальний переділ світу. І ми…
Коментарів: 23
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 09:36
))) Ну как тут, глядя на ваш пикет, не допустить "антиукраинских" высказываний ))) избавляйтесь от комплексов: всем по ..., а вы все еще волнуетесь))) клиника ))) о культуре - в Москве Украинский культурный центр не где-нибудь, а на Арбате. Но чтобы это знать, надо, пребывая за границей, интересоваться культурными центрами, а не складами шмоток. Это, конечно, непосильно для честного "патриота". По той же логике, нашествие многомиллионной толпы украинцев, приезжающих в Россию на заработки, аборигены должны расценивать как покушение на экономическое благополучие расейской державы с соответствующими пикетами на Киевском вокзале? Я вот требую, чтобы РПЦ переименовали на УПЦ в России ))) как-никак, историческая справедливость ))) и ничего, скорую мне не вызывают, а вот Вам пора ( не забудьте перекрыть улицу своими телами - гулять так гулять, позориться так позориться, и почему это Вы можете указывать мне, как называть церковь, в которую я хожу, а совершенно такой же человек, как вы (только с бородой) патриарх Кирилл не может даже назвать нас "паствой"? Звыняйтэ, это двойные стандарты. Естественно, что визит патриарха - в его интересах, не хватало еще, чтобы он ездил против своих интересов, это уже полная неадекватность. Он приехал и уехал, а вот наш идиотизм такие визиты проявляют как лакмусовая бумажка, откуда ни возьмись - столько глупостей сказано и сделано... чем пикетировать, лучше бы строили храмы, как это делает УПЦ. Если уж так принципиально.
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 09:56
все же элементарно просто - расценивайте наезды братьев по вере примерно как "дружеские" визиты свекрови/тещи - "счастье" пришло и ушло, и пусть сколько угодно думает, что они у вас дома тоже хозяева ))) если вы действительно независимы, вы даже открыто посылать их не будете - зачем? А свекровь/тещу не переделаешь, да и ни к чему - это проблемы свекра/тестя. Все головные боли от приходящих с "благими намерениями" родственничков решает такой милый предмет домашнего обихода, как входная дверь ) или государственная граница )чего париться-то? или... пИариться)))
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 10:16
Розкольники не можуть змиритися з тим,що їх ніхто в світі не визнає,от і шукають приводи щоб якось, а напаскудити.
serg1 Показати IP 29 Липня 2009 10:24
Що ж це у нас за бусурманська влада, яка запросила цього попа за яким стоїсь шовіністичний режим Кремля?
Економ Показати IP 29 Липня 2009 11:36
Як тільки тема стосуюється будь-чого, що пов'язано з Росією чи Москвою, - відразу "іншомовне" населення, яке проживає в Луцьку (Україні), висловлює всезагальний "одобрямс". Зазвичай сутність ніякого значення не має. Цікава закономірність... Кирило: "Україні не потрібно експериментувати з іменами"; "Кирило вважає, що сталінізм не ставив на меті знищення людей?" - а от і мета приїзду.
Alex Показати IP 29 Липня 2009 11:40
Ви за створення Української Єдиної Помісної Церкви? Чому тоді ви УПЦ відправляєте до Російської православної церкви? Статистика говорить, що вірян УПЦ в Україні в 3-4 рази більше, ніж УПЦ КП. Цим самим Ви закликаєте до подальших протиріч і розколу між церквами, а не до створення Української Єдиної Помісної Церкви. Одні протиріччя.
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 12:36
100% поддерживаю анонимов 09:36 и 09:56. Анатолий, не позорьтесь.Нельзя же быть такими убогими и при этом пытаться организовать людей на на протестные акции... Хороший пример с тещей.Ну не нравится Вам Кирилл. Ну не бросайтесь ему на шею - никто ж не просит...Ну не поздоровайтесь с ним; не выступите с приветственной речью - это только пойдет Вам на пользу.Человек молчащий чаще похож на умного. Я не хожу ни в какую церковь и не разбираюсь в "патриархатах" , но не смог не заметить низкий интеллектуальный уровень всех , кто протестует против визита (сужу исключительно по новостям). Люди - даже иерархи - не владеют украинской речью , косноязычны и вызывают - сначала испуг - (как же они обращаются к пастве) , потом недоумение и жалость. Может быть , выставление ИХ в неприглядном виде в СМИ есть не что иное , как провокация - той же Москвы и продажных журналистов - абсолютно всех ?!!! Нет бы встретить , дернуть по маленькой и проводить под локоток с Богом , а потом подумать (!!!!) суток пять - и дать свое видение визита...И оставить последнее слово за собой... Как -то слишком убого протестуете...Пещерно... Очень недостает Вам и Вашим однодумцам ОСТРОУМИЯ в высказываниях. Не петросяновско - дроботенковского идиотизма , а именно - ОСТРОГО УМА. Да и не острого , если честно ,тоже - не чересчур...
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 12:41
Не в тему , но достали : Не знаю - что хуже - выпивший водитель , или жуткая "музыка" в салонах наших маршруток. Почему какой-то дядька с едва домученным очень-очень средним образованием (за Совєтів - примерно 4 класса)- НЕ МУЗЫКАЛЬНЫМ И НЕ КУЛЬТУРОЛОГИЧЕСКИМ ! - решает , что мне слушать в моей поездке - за МОИ ДЕНЬГИ - сквозь рев мотора !!! В Луцке есть Театр , Дом культуры , "Майдан" и даже джаз-клуб.Есть куда пойти и что послушать , слава Богу. Я не хочу слушать лагерных пидоров , которые так нравятся нашим украинским шоферам и не хочу , чтобы мне в уши вливали гной из "Нашего (?) Радио" или "Люкс ФМ" и прочих разносчиков "культуры". Кто бы , блин, навел порядок среди потеравших всякую меру маршрутчиков ?! Я уже молчу про случаи, когда рядом садится водиловский друг и они начинают живо общаться, вставляя цитаты отнюдь не из украинских классиков и даже не из древних греков...А выскакивания с матом и монтировками друг на друга -на остановках возле ТАМ ТАМа , например... Что - то надо делать. Подземный переход вырыли , пора за метро браться.
ДУРІСТЬ!!! Показати IP 29 Липня 2009 13:11
А приїзд Папи Римського кілька років тому - прелюдія експансії Євросоюзу?? Такі дорослі люди, а такі - перепрошую - ІДІОТИ. Подивіться на свою Україну! Кому вона на х... треба??
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 14:50
йопті, як переїжджав Любомир до Києва - мало не показились проросійські! Кирил їде на Україну, бо на тому боці РФ його зовсім не слухають - там тіко китайську розуміють. Єкспансія на захід - єдиний вихід москалів, де російською залишаться лише частина Москви, навть не її центр. Того й брати-Пупсіки його висилають з бойовим завданням в Україну, щоб більше вимовляти слово РОЗКОЛ, аніж слово БОГ. Озирніться, що маємо від його візиту? Фанатичну підтримку російської політики серед МП, привязка укр. пастви до російської, укр. економікм до рос., української ГТС до російської, ше куплять землю і лишиться тільки відгуки на голодний шлунок писати, бо все заберуть... В москалів також із релігіями не солодко, але вони мовчать і сміття не виносять з хати. А ми самі один одного перебємо за тих пару днів, поки Кирил в Україні... москалі нас дразнять, а ми ведемось
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 14:52
слухайте, шо про нього там кажуть http://rutube.ru/tracks/1417296.html
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 16:50
Дуже вже мені "свобода" нагадує булгаковського Шарікова...
москаль Показати IP 29 Липня 2009 17:14
...наполягає на тому, щоб УПЦ Московського патріархату перейменували на Російську православну церкву в Україні... а ми наполягаємо на тому, щоб прейменувати "Свободу" на "Гітлєрюгенд" ... Водночас ми – за створення Української Єдиної Помісної Церкви ... Дядя Толя, може ви якихось книжок духовних почитали б, скажімо, дитячу Біблію.
ДИБІЛИ Показати IP 29 Липня 2009 18:14
Я завжди знав що в Свободі одні [вирізано - цензура], а тут Вітів ще раз це доказав. Як на мене то ви лише кричати і навчились. Уроди .
Богдана Стельмах Показати IP 29 Липня 2009 20:17
Про що тут дискутувати? Лише сліпий може не бачити справжніх намірів. Хоча в більшості "українців" рабська психологія. Ну запрограмований народ на Московію, на те, що хтось краще знає, як нам жити і прийде покаже і зробить... Раби породжують рабів. І відгуки цьому доказ
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 20:52
Молодець! Вірно пише!!!
Ананіст Показати IP 30 Липня 2009 10:39
проблема прихожан МП в тому, що вони досі переконані, що: - поділяти політичні погляди Путіна-Мєдвєдева-Кирила і всієї Росії, то такий самий обов'язок перед Господом, як s Таїнство Сповіді та Святе Причастя. Це видно неозброєним оком. А якщо ще врахувати, що МП жорстко бореться із "інакомислієм" в своїх рядах, то люди бояться бути відлученими від церкви і позору, який за цим послідує... Російська церква формує ієрархію на рабстві і це нічого немає спільного із вірою в Бога Живого... тут все просто: кесарю кесареве, а Богу Боже - в МП ж людям внушили пртилежне... прикро, але кожен відповість за свої гріхи
Конкретно Показати IP 30 Липня 2009 16:20
Сьогодні прийшли жіночки з газетою в котрій програма перебування Кирила і грошей на церкву просять. В мене запитання до Ніфонта: для чого відряджаєте бабуль, а самі кошти на сіті-лайти витрачаєте. І ще один момент на сіті лайті надпис Україна Кирила, а між цими словами маленькими з далеку не помітними літерами "вітає патріарха". Наступне запитання: якщо паства УПЦ (Московського патріархату) переважно проживає в Україні то чому патріарха резиденція розміщена в Росії і так було починаючи з Олексія за Івана ІІІ. А Українцям пропоную заглянути в історію підкорення Московією Новгорода. Бог доступний кожній людині розділення роблять люди, більшість з яких політики моральний рівень яких нищий простого християнина.
Боляче читати Показати IP 30 Липня 2009 17:50
Правда, так боляче читати ці псевдопатріотичні брєдні. Групка політиків в рясах скористалася такими настроями, церкви силою відбирали, кров лилася - заради чого? Не заради політики? То значить в КП може бути висока ідея і - ні-ні! в жодному випадку - ніяких політичних підтасовок, а в УПЦ - тільки політика і давайте забудемо про канони, про віру, про традиції!.. Та скільком людям мерці сняться, поховані священниками КП і просять: "Поховайте нас по-людськи". Я одна про таке чула? Якщо віртев Бога, то направду відкиньте політику , покайтеся і підіть в церкву, в якій хрестилися, в якій діди-прадіди хрестилися! Патріоти, блін!..
Анонім Показати IP 30 Липня 2009 18:23
Московського попа привезли озвучувати чергову путінську установку. Це лише епізод антиукраїнської політики
Анонім Показати IP 30 Липня 2009 21:06
.. Кирил...ягідки одного й того ж "городу"
Ирка Показати IP 30 Липня 2009 22:28
Вот истерику закатили-то! Тоже мне- актуальную тему нашли! Ну, приезжает патриарх, ну, и что? Кто куда хочет ходить, туда и ходит- московский патриархат, так москвский; киевский- так киевский. Мне без разницы. Православие оно и есть православие. А кричат и хаят, судя по комментариям, только полоумные идиоты, которым не хватает образования- вылезло из забитого села, а все туда же... Луцк- прекрасный уютный город, так не позорьте же его, недоумки. Проедет этот Кирилл по городу, ну, и бог с ним. Кому хочется- посмотреть придет, кому не хочется- в бар зайдет пивка для рывка. Вот и все...Сделали из мухи слона...
Ладомир Показати IP 8 Серпня 2009 12:10
"яка ніяк не може змиритися з існуванням незалежної України." Послухай, пасажир: ти впевенений що вона хоч одинь день була незалежна???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus