USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Анатолій Вітів: Партія регіонів – політичний динозавр, приречений на вимирання
Тенденції суспільно-політичного життя в Україні виразно свідчать про концентрацію та узурпацію влади правлячим режимом Партії регіонів та її союзників. Беручи приклад зі своїх ментальних друзів із «Єдиної Росії» – Путіна та Медведєва, Янукович сьогодні прагне будь-якою ціною забезпечити собі монопольне панування в Україні, усунути опозиційні сили від впливу на політичні процеси й забрати в народу конституційне право бути єдиним джерелом влади.

Схоже, на шляху до тотального правління цей українофобський олігархічний режим готовий на все. Нинішня стратегічна мета Партії регіонів – перемога на парламентських виборах 2012 року. Однак існуючий режим дуже хвилює те, що рейтинги Януковича і його сателітів катастрофічно падають. Тому регіонали вже сьогодні готуються до застосування методів фальсифікації, маніпуляції та адміністративного тиску, апробованих ними у 2004 році. Адже лише такі способи дають змогу отримати потрібний результат на виборах, повністю ігноруючи волевиявлення народу.

Встановлення такого типу влади, яка таємно призначається і узгоджується в середовищі псевдо-еліти олігархічними кланами та вірно їм служить, а не обирається українцями, – мрія Партії регіонів та її політичної челяді. Тільки це зможе гарантувати нинішньому режиму збереження існуючої системи жорсткої соціальної експлуатації та національної дискримінації української нації. Тому вже зараз у владних колах готується необхідне виборче законодавство, покликане максимально спростити умови для перемоги олігархічних сил та їх ставлеників.

Партія регіонів давно забула про обіцянки відкритих списків на виборах. У середовищі її політтехнологів визріла думка про повернення до виборчої пропорційно-мажоритарної системи, яка існувала за часів кучмізму. Ця система в умовах матеріалістичної сутності антиукраїнської псевдо-еліти значно полегшує здобуття перемоги «грошовими мішками», які масово представлені у лавах нинішньої влади. Звісно, для режиму Януковича виникають певні ризики появи у складі Верховної Ради представників інших конкурентних олігархічних кланів. Але ці сили, об’єднані спільною метою використання України і українців як засобів для збагачення, здатні знайти порозуміння для збереження статус-кво та недопущення до влади позасистемних політичних сил.

Боячись настання неминучої відповідальності за наслідки свого правління, прихватизоване майно, розграбовані національні ресурси, злочинну корумповану систему, команда Януковича вже сьогодні наполегливо працює над тим, як не допустити відновлення в Україні соціальної та національної справедливості. Адже перемога і самоствердження української нації одночасно означатиме крах панівної системи олігархату. А разом із ним – усіх тих, хто казково наживається за рахунок пограбування та визиску простого народу.

Українське національне відродження – це вирок існуючому режиму. Відновлення соціальної справедливості – його остаточна і незворотна поразка. Позбавлена можливості експлуатувати українців та привласнювати кошти державного бюджету, вся сучасна фальшива політична псевдо-еліта піде в історичне небуття.

Сьогодні Партія регіонів нагадує динозавра. Цей політичний монстр прагне будь-якими способами повністю узурпувати владу в країні і створити єдину вертикаль для максимально швидкого покращення життя панівних денаціоналізованих кланів. Лише за півтора роки правління Януковича матеріальні статки його олігархічних друзів і придворних серйозно зросли. Збереження існуючого режиму означатиме продовження процесу накопичення багатств у руках невеликої купки «еліти» за рахунок триваючої боротьби за виживання більшості українців.

Задля власної наживи цей монстр готовий зруйнувати всі демократичні здобутки України за 20 років незалежності. Сучасна влада за своїм егоїстично-меркантильним світоглядом та практикою політичної діяльності нагадує таких політичних мастодонтів епохи кучкізму, як СДПУ(о) та блок «За ЄДУ». Наслідуючи приклад попередників, Партія регіонів займається централізованим масованим поповненням своїх рядів. Так, представники правлячої політичної сили в Україні хваляться тим, що в її складі вже нараховується майже 1,5 млн. членів. Очевидно, Януковича мало обходить те, що кількісне зростання його партії відбувається переважно методами адміністративного тиску і матеріальних спокус.

Поглинаючи такі політичні проекти як «Сильна Україна» та Народна партія Литвина, а також численне плем’я різнопланових політичних пристосуванців і зрадників-перебіжичків із БЮТ і НУНС, нинішня влада показує свої справжні світоглядні засади. Сьогодні її ряди масово поповнюють вихідці з тих політичних сил, які прийшли у парламент заради можливості особистого збагачення і ще у березні 2010 року були владою та складали парламентську більшість. Однак після перемоги Януковича на виборах, чимало депутатів від БЮТ і численних фракцій НУНС не змогли встояти перед матеріальними спокусами і без жодних докорів сумління перейшли туди, де є можливість «заробити» більше. Адже вся практика діяльності сучасної псевдо-еліти яскраво свідчить, що в її основі немає жодних ідеологічних цінностей, крім власного матеріального збагачення.

Проте історія переконливо показує, яким буває кінець подібних «дутих» політичних брендів: вони «здуваються» або ж лопають від власної жадоби, як мильні бульки. Українцям добре відома доля СДПУ(о) та «За ЄДУ». Колись могутні та нашпиговані фінансами, маючи у своїх руках потужний адміністративний апарат, ці політичні сили давно відійшли у небуття і зникли з політичної арени. Така ж доля неминуче чекає й інших політичних представників системи олігархату, метою яких є експлуатація українців, а основою ідеології – корисливі меркантильні цілі.

Методи та наслідки діяльності Партії регіонів підтверджують, що вона крокує цим же шляхом. Час неминуче наближає Партію регіонів до її безславного кінця. Але настання цього часу, як і майбутнє нашої країни, залежать іще й від підняття рівня суспільної свідомості всіх її громадян. В Україні наростає критична маса людей, які нарешті прозрівають і все чіткіше усвідомлюють, що відбувається. Все більше українців починають розуміти, що лише повна й остаточна поразка олігархічних політичних бізнес-проектів, яскравим уособленням яких є сучасна влада, а також радикальне та безкомпромісне оновлення еліти дасть усім нам історичний шанс на системні якісні зміни у своїй державі.

Анатолій ВІТІВ,
голова Волинської «Свободи»,
керівник фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Вельмишановне журналістське товариство! 6 червня українські журналісти відзначають професійне свято. Як перша суспільна влада, Ви завжди стоїте на передньому краї…
Події у Львові цьогорічного 9 травня продовжують обростати все новими чутками і домислами. Влада намагається якось виправдати те, що сталося,…
Візит Ірини Фаріон у дитячий садочок Львова наробив чимало резонансу. Цю тему обговорюють, сперечаються, дискутують… При цьому багато засобів масової…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus