USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Анатолій Вітів: Влада несе повну відповідальність за провокацію, яку вона організувала у Львові
Події у Львові цьогорічного 9 травня продовжують обростати все новими чутками і домислами. Влада намагається якось виправдати те, що сталося, запускаючи в ЗМІ нові версії спланованої нею ж провокації. Пропоную волинському читачу коментар щодо цих подій голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Тягнибока.

«Режим Януковича зробив усе, щоби провокації у Львові 9 травня відбулися. І в цьому намаганні розбурхати Львів, провокатори від влади брутально принизили місцеву громаду, свавільно знехтували рішеннями органів місцевого самоврядування, цинічно потопталися по судовому рішенню, ухваленому іменем України». Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи події 9 травня 2011 року у Львові.

«Всеукраїнське об'єднання «Свобода» здійснило усі необхідні законні профілактичні кроки, щоби не допустити 9 травня у Львові провокацій, які анонсували промосковські екстремісти. В першу чергу, наша політична сила здійснила необхідні політичні кроки. Зокрема, фракції «Свободи» у місцевих радах ініціювали і домоглися ухвалення рішень про неприпустимість використання червоних прапорів у Львові (http://www.svoboda.lviv.ua/diyalnist/novyny/021120/) та Львівській області (http://www.lviv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/021266/).

Політвиконком ВО «Свобода» ухвалив заяву з вимогою до Президента не підписувати відповідний антиконституційний закон та не допустити вивішування червоних прапорів (http://www.tyahnybok.info/diyalnist/novyny/021369/). Крім цього, «Свобода» здійснила юридичну експертизу ухваленого Верховною Радою закону «про червоні прапори», в якій вказала на його неконституційність (http://www.lviv.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/021319/). Зрештою, президент Янукович, очевидно, усвідомлюючи брутальне порушення Конституції, здійснене коаліцією та демоліберальними тушками, так і не підписав одіозний «червонопрапорний» закон.

Напередодні провокацій 9 травня «Свобода» неодноразово зверталася до правоохоронних органів з вимогою не допустити будь-які провокації у Львові 9 травня. Наші депутати надали правоохоронцям інформацію про можливе застосування провокаторами зброї, спецзасобів.

«Свобода» в судовому порядку домоглася заборони антидержавних екстремістських шабашів у Львові. Навіть тоді, коли було програно суд першої інстанції, "Свобода" була єдиною політичною силою, яка подала апеляцію і домоглася відповідного рішення суду (http://www.svoboda.lviv.ua/diyalnist/novyny/021456/).

Влада здійснила і супроводжувала реваншистську «червонопрапорну» провокацію без огляду на її можливі наслідки. Зверніть увагу, як цинічно виглядає картина, коли зранку 9 травня правоохоронці не допускали львівських ветеранів та їхні родини для покладання квітів до могил на Марсовому полі, а по обіді, брутально нехтуючи судовим рішенням, мало не за руки завели провокаторів на Пагорб слави і дозволили вчинити антидержавний шабаш, після чого під міліцейським прикриттям вивезли промосковських гастролерів за межі Львова. Не дивно, що есктремістське угрупування Маркова «Родіна» після цього подякувало львівській міліції.

Таку ганьбу, коли попри всі судові рішення, влада продовжує інсинуації, не витримали прості львів'яни, які вийшли на вулиці рідного міста, щоби захистити власну честь і гідність та не дати топтати Конституцію і закон. Це була відповідь львівської громади на антиукраїнську провокацію.

9 травня 2011 року у Львові не було протистояння протилежних політичних сил. Це була брутальна провокація влади, яка повинна нести повну відповідальність за свої ганебні дії. 9 травня львівська громада вже дала їм адекватну відповідь. Режим Януковича має пам'ятати, що, нехтуючи волею народу, органів місцевого самоврядування, Конституцією, судовими рішеннями, ухваленими іменем України, вона залишає для Нації лише один спосіб дії – революцію. Саме так, зрештою, і починалися революційні події 2004 року», – заявив Олег Тягнибок.

Прес-служба ВО «Свобода»
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Побачило світ друге число часопису «Волинь. Свобода». На його сторінках – репортаж із пікетування Волинської обласної ради та її сесійного…
Ще 10 лютого поточного року я направив на ім’я голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та прокурора Волинської області Андрія Параки…
Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає неприпустимою реакцію міського голови Луцька Богдана Шиби з приводу вимог оргкомітету з відзначення 100-річчя…
Коментарів: 3
Л А Д О М И Р Показати IP 13 Травня 2011 07:34
Лемки, нацики альянса, свободівці, виродки малолітні і п’яні, що з людей зривали стрічку, весь бандеровсько-львовський хлам. Чим більш про вас говориш, тим більш ви популярні. Краще на вас взагалі не звертати увагу, ви взагалі не існуєте як щось :)
історик Показати IP 16 Травня 2011 17:49
Бандерівці постійно провокують зіткнення, що може призвести до трагічних наслідків. Український "визвольний рух" - це братовбивство, кров невинних людей, це замучені замордовані і кинуті в колодязі наші земляки, це смерть невинних людей, які приїхали зі сходу України нести волинській темряві грамоту, це концтабори на просторах Росії, де від мору падали ті, хто хоч в чомусь підозрівався. А чи не відбулася б нинішня Україна без Бандери і бандерівців? Чи була бандерівщина поштовхом до визволення? Це питання. Чи варте те, що сьогодні ми маємо, тих жертв, які ми понесли?
alisssa Показати IP 19 Травня 2011 01:39
"людей, які приїхали зі сходу України нести волинській темряві грамоту..." це ви про що, пане? вважаєте, що на заході жили в той час неандертальці????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus