USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Андрій Осіпов: Як ви, пане Кірєєв?!?
"Коли б'ють по одному чесному обличчю – всі чесні обличчя повинні відчути і біль, і обурення, і муку зневаженої людської гідності" (Л.М.Андрєєв)

"Незавидна участь того, кому ніхто не заздрить" (Есхіл)


Народився суддя Родіон Володимирович Кірєєв, у відповідності до Указу Президента України від 13.05.2009р. №317/2009 в родині суддівського корпусу Березанського міського суду Київської області.

Зростаючи у спокійному провінційному місцевому суді, суддя Кірєєв Р.В. працював багато, ухвалив близько тисячі судових рішень. Новопризначений суддя Кірєєв не мав будь-якої конкретної спеціалізації, тому й розглядав усе, що дадуть – цивільні, адміністративні, кримінальні справи. Словом – вчився, вчився, вчився.

Так продовжувалось менше ніж два роки. Спокійне життя скінчилось, коли Президент України видав Указ про переведення молодого спеціаліста Кірєєва до Печерського районного суду міста Києва.

Будучи вже переведеним в інший суд, Кірєєв Р.В., ще закінчував нерозглянуті справи.

Прекрасний кар’єрний ріст, можна лише позаздрити. Якби не деякі особливості… Але, давайте по порядку.

Якщо говорити про професійний стиль судді Кірєєва Р.В. то слід відзначити, що він є суддею доволі демократичним і в міру поблажливим. Ось, до прикладу, декілька вироків постановлених суддею Кірєєвим (за даними Єдиного державного реєстру судових рішень):

- вироком від 31.07.2009р. у справі №1-30 , раніше судимий мешканець с. Поліське Київської області був засуджений за вчинення шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України) до 850 грн. штрафу. Доволі помірковане покарання, при врахуванні того, що санкція цієї статті передбачає грошовий штраф або до 240 годин громадських робіт, або до 2 років виправних робіт, або до трьох років обмеження волі. Що ж, певно обставини справи виправдовують такий м’який вирок.

- вироком від 18.08.2009р. у справі №1-33, уродженець м. Бровари був засуджений за вчинення у стані сп’яніння крадіжки (ч. 1 ст. 185 КК України) до 850 грн. штрафу. Також цей вирок не можна назвати суворим, оскільки санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Що тут скажеш, незлий суддя.
- 17.05.10р. Кірєєв виніс вирок у справі №1-34, яким засудив уродженців міста Березань за незаконні дії з наркотиками та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 307 КК України, ч. 3 364 КК України) до 5 років позбавлення волі із іспитовим строком (умовно) на 3 роки. Такий вирок є надміру м’яким, оскільки санкція статті 307 ч.2 КК передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, а санкція ст. 364 ч. 3 КК – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Як же так вийшло, що для двох підсудних винних у тяжких злочинах суддя Кірєєв призначив 3 роки умовно? Певно були виключні обставини.

Вже працюючи в Печерському районному суді м. Києва, суддя Кірєєв спеціалізується виключно на кримінальних справах. Якщо вірити Єдиному державному реєстру судових рішень, Кірєєв Р.В. ухвалив 6 вироків, з яких 4 вироки винесено відносно злочинів пов’язаних із обігом наркотиків, по одному вироку відносно крадія і хулігана. Нікого з засуджених осіб суддя Кірєєв Р.В. не посадив на реальний строк, обмежившись штрафами у 850 грн. (три вироки) та іспитовими (умовно) строками (три вироки). Усі шість вироків судді Кірєєва винесені у легких злочинах або злочинах невеликої тяжкості (ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 185, ч. 1 ст. 296 КК України), одним словом – нескладні справи і м’які вироки.

У вільний від винесення вироків час, суддя Кірєєв розглядав подання слідчих про обшук, виїмку, розголошення банківської таємниці. Також розглядав різного роду скарги на дії слідчих і прокурорів. Окремо слід звернути увагу на розгляд суддею Кірєєвим подань про взяття під варту. За даними офіційного реєстру Кірєєв розглянув 9 таких подань, 8 з яких задовольнив. Лише в одному випадку суддя відмовив у взятті особи під варту, справа стосувалась незаконних дій із наркотичними препаратами (ст. 309 КК). Ось такий результат.

Заради справедливості слід сказати, що суддівський стаж тривалістю у два роки, з огляду на серйозність професії, є надміру незначним. При такому «дитячому досвіді» бути призначеним головувати у одній з найголовніших справ країни – це справжнє покарання, гірше не вигадати.
Якщо аналізувати перші дні «процесу Тимошенко», в частині технічних перерв головуючого Кірєєва і його уповільненого сприйняття і мови, то складається враження про залаштункового тренера, який вказує, яким чином не потрапляти в пастки захисників, як гарно орієнтуватись на прокурорів, як не знервуватись на зауваження і поведінку Ю.Тимошенко. Також спадає на думку і наявність штатного лікаря-психолога, який працює за допомогою налаштувань і певних препаратів.

По збігові декількох тижнів головуючий Кірєєв значно прибавив у стратегії і тактиці, навчання і тренінги не минулись дарма. Можна припустити, що значна частина суддів Печерського суду та представників прокуратури спільно готуються до справи, розігруючи ролі і ходи. Можливо Кірєєв Р.В. освоївся і змирився із своєю процесуальною долею і професійним майбуттям – «або грудь в хрестах, або голова в кущах».

Процесуальних помилок, вчинених головуючим Кірєєвим, є чимало, проте, я не маю на меті зловтішатись із цього. Однак слід особливу увагу звернути на таке. Мені, як сторонньому спостерігачеві, дії судді Кірєєва щодо захисників видаються надмірними і процесуально невиправданими. Не надавши достатнього часу адвокатам для ознайомлення з справою, Кірєєв сам потрапив у пастку – тепер він як суддя повинен узяти самовідвід, оскільки питання розумного строку вже достатньо визначено практикою міжнародного і національного судочинства. Зрозуміло, що таке порушення є порушенням права на захист, яке віднесено процесуальним законом до грубих порушень порядку розгляду справи. У будь-якому випадку, ухвалення вироку із порушення права на захист – автоматично робить майбутній вирок судді Кірєєва незаконним, а самого Кірєєва – умисним порушником процесуального закону.

Переконаний, що скоро суддя Кірєєв Р.В. розкриється у «всій красі» і більше не виникатиме питань: суддя Кірєєв, ви who ?!?

Залишається дочекатись кінця процесу і переконатись у виваженості судді Кірєєва Р.В. під час визначення покарань, його неупередженості і справедливості.
Також хочу побажати успіху і розважливості цій людині, йому не позаздриш. Отож, гарного вам процесу, Ваша честь...
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Минолого тижня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект нового виборчого закону. Я щиро вважав, що в парламенті ще…
Журналістикою займаються люди творчі і відважні, дана професія передбачає поінформованість, обізнаність та певну скандальність. Я з великою повагою ставлюсь до…
Для загального обговорення пропоную тему: „Чи соромно не повертати гроші”. Оскільки я запропонував про це поговорити, то відповідно маю повне…
Коментарів: 25
Жанна Показати IP 13 Липня 2011 12:54
Цікава стаття. Мені теж Кірєєва шкода: око у людини сіпається не дарма - пресують це точно. Судить жінку, яка сильніша морально за більшість чоловіків-політиків, та й суддів-початківців теж.
Л А Д О М И Р Показати IP 13 Липня 2011 18:53
Тимашенко - енергетичний вампір. Не просто так вона постійно кучкує "народ" у стадо, під час усіх своїх публічних виступів.
VSC Показати IP 13 Липня 2011 19:12
"...Березанського міського суду Київської області..." - И не стыдно юристу допускать такие ляпы?Первое - в Киевской области нет такого района. Втрое - такой район есть в Николаевской области. Третье - Родіон Кірєєв народився в Києві 1980 р. Його мати, як пишуть у ЗМІ, Людмила Олексіївна Кірєєва, була співробітником Печерської районної адміністрації Києва. Він став суддею в 29 років - президент Віктор Ющенко тоді призначив його суддею Березанського районного суду. До цього він працював у Київському апеляційному господарському суді, але лише помічником судді. Нічого примітного - так починають свою кар'єру сотні молодих суддів в Україні. Під час роботи в Березанському районному суді Кірєєв займався в основному дрібними справами, пов'язаними з побутовими бійками та вбивствами, квартирними крадіжками та зловживаннями, сварками у Березанській виправно-трудовій колонії, що знаходиться поруч.
Дмитрий до VSC Показати IP 14 Липня 2011 12:07
Березань - это город областного подчинения Киевской области. Расположен на реке Недре в восточной части области в 75 км от Киева по трассе Киев-Харьков http://uk.wikipedia.org/wiki/Березань_(місто) Почитайте грамотеи, блин
Олег Показати IP 13 Липня 2011 21:23
Переконаний, що такий суддя як Кіреев сам не зможе написати вирок у складній справі по Тимошенко. Але за нього напишуть "майстри", він лише як заручник підпише. На складні справи потрібно призначати досвідчених суддів із незалежною думкою. А може суддя Кіреев винесе виправдувальний вирок???
госпожа "х" Показати IP 13 Липня 2011 23:27
статья злободневная.Молодец! Мне тоже жаль Киреева.Бросили молодого парня на процесс, который ему не по рангу, ни по плечу. Поживем увидим!А власть где? Юля сильная и большая ей не страшно,а молодой судья?
Дмитрик Показати IP 14 Липня 2011 01:41
Та хіба це стаття? За-ка-зу-ха!!!
просто громадянин Показати IP 14 Липня 2011 07:11
Віддати справу Тимошенко судді такого рівня, що віддати прибиральниці, яка прибирає апартаменти суду. Очевидно, судді, які себе поважають і трохи думають про перспективу, боялись взятись за цю справу і відмовлялись. В нашій державі не передбачено, хто ким може стати завтра, тим паче, що в нас люблять скривджених. Луценко не передбачав, що Колєсніков буде віце-премєром.
Суддя Показати IP 14 Липня 2011 07:18
Пане Осіпов! Навіщо писати такі примітивні речі в звичному для тебе фривольно-фейлетонному стилі? Не володієш темою - не пиши. Пошляк і цинік ти, однак, Осіпов!
Антирейдер Показати IP 14 Липня 2011 09:33
Чия б мичала... Рейдер Осіпов який разом з братками Бондаруками вкрали юридичним шляхом не одне підприємство на Волині щось там розповідає когось намагається осудити. На себе подивись. Кірєєв гавнюк ще той але він хочаби не заявляє про свою святість. А Осіпов член найсвятішого БЮТУ та ще й був у першій пятірці списку до Луцькради. Ганьба такій нерозбірливій партії і гнаньба безпринципній юридичній проститутці Осіпову!
СС20 до Антирейдер Показати IP 14 Липня 2011 12:21
Ви взагалі мовчіть, пане Антирейдер. Певно заздрите і пишите гнусьні коменти. Скажіть а ви кого особисто заАнтирейдерили. Смішно виглядає фраза - забрали юридичним (правовим) шляхом - ви теж так попробуйте, може получится. А що поганого у отриманні майна (грошей, цінних паперів тощо) завдяки своїм знанням. Може ви просто звикли працювати на зарплату, бо самі нічого незбатні придумати, тільки "прислуговувати господарю за кістку". І на останок - поясність, що таке ЮРИДИЧНА ПРОСТИТУТКА, це як "кодексом в голову", "статтєю в піхву". Певно, ви є самі проституткою, ось і шукаєте когось, щоб не бути наодинці. Треба гідно себе поводити, вам Антирейдер має бути соромно. Що ж до Осіпова, яким би він не був, але щось робить, чомусь його помітно, багато хто його поважає Будьте люди, живіть спокійно, не заздріть і у вас усе вийде (може)
Влад Показати IP 14 Липня 2011 12:00
Тупа стаття написана під заказ
Кірєй Родіонов Показати IP 14 Липня 2011 12:25
Усе правда, усе правда. усе правда. Але дуже пом'якшено. Хоча Осіпов він же адвокат, певно провсяк випадок не хоче дуже критикувати суддю, може планує щось з Кірєєвим рішати :)))
Гоша Показати IP 14 Липня 2011 16:38
А хіба має значення, якого рівня суддя? Йому доручили розгляд справи. І зі сторони всіх учасників процесу повинна бути елементарна повага.
12 Показати IP 14 Липня 2011 16:46
згідний з Гошею. БУДЬ-ЯКИЙ громадянин повинен вести себе , як ГРОМАДЯНИН. Давайте всі в судах будемо обзивати суддю, не виконувати його рішення. Їй бачте можна! Ти що не такий самий громадянин. Юльці - ганьба!!!
Фродо Показати IP 14 Липня 2011 16:46
ЮЛЯ ти краща!!! кІРЄЄВ - ми за тобою спостерігаємо!!! Усі хто проти Осіпова - вмріть від злості і зависті. Оле-Оле-Оле-Оле, Батьківщина, вперед!!!
Анатолій Показати IP 14 Липня 2011 16:55
Усі хто зараз підспівую януковичам-азаровим-клімчукам, той не розуміє що вони нікого не пошкодують, в першу чергу не пошкодують саме цих посіпак. Юля це одна з останніх фортець демократії і прав людини, зламають Юлю і усім піпець. Отож усі в кого є більш ніж одна клепка і залишилась самоповага - ПОВСТАНЬТЕ і ЗАХИСТІТЬ ТИМОШЕНКО!!! Дамо відсіч януковщині-клімчуковщині-кірєєвщині!!! P.S. пане Осіпов, ви молодець, тримайтесь
Cappuccino Показати IP 14 Липня 2011 17:39
Андрій Портнов. Його називають рейдером. Бютівцем. Юристом. Політиком. Рішалою. Андрій Осіпов. Його називають рейдером. Бютівцем. Юристом. Політиком. Рішалою. Список можна продовжити......... Шкода, що до влади прийшов Янукович. Але дуже добре, що до влади не прийшло оточення Тимошенко. Інакше зараз був би повний абзац. А так - хоч видно обличчя справжньої влади. Команда Тимошенко руками Портнова раніше правдами-неправдами добивалася від суддів тих чи інших рішень. А треба було вибудовувати незалежну судову систему, під яку зараз важко було б закласти бомбу. Та фіг там. Юристи Тимошенко не спромоглися написати нормальний Кримінально-процесуальний кодекс. Та що там кодекс - навіть регламент Луцької міської ради...
Віктор до Cappuccino Показати IP 15 Липня 2011 09:10
Ну, так портнов "кинув" юлю. І компашка бондарук-осіпов теж кинуть БЮТ. Коли? А відразу, як тільки в Україні появиться гідна альтернатива БЮТу - в перших рядах волинської обласної (чи міської) організації такої партії буде осіпов :))))))))))) Перед тим він зуміє "красіво" спригнути від БЮТа, звинуватить бютівців у корупції і махінаціях, рейдерстві і аварії на Фукусімі, а Корольчука назве головним винуватцем усього наведеного. А ще осіпов розуміє, що минуле і нинішнє бондаруків заважає його амбітним проектам, і тому при першій нагоді постарається звільнитися від такого "тягаря", намагатиметься стати самостійним.
Гоші Показати IP 14 Липня 2011 18:44
Підтримую, якщо Тимошенко вважає себе інтелигентною і грмамотною людиною, то повинна розуміти, що не суддя, а Закон встанволює порядок поведінки сторін в суді.До судді вона може ставитись як забажає, а Закон повинна поважати і виконувати. Маразматичні мітинги Тимошенко в суді - це обличчя БЮТу. А Осіпов краще розповідав би народу про те, як він "вигравав" судові справи, в яких вироки писали Грицюк з Кирильчуком.
Саша С Показати IP 14 Липня 2011 21:13
Що ви усі говорите, невже не зрозуміли головного - у нас є своя зірка юриспруденції - Осіпов. Давайте це просто визнаємо. Інша річ погана зірка, чи добра зірка. Але ж зірка. Статтю хорошу написав, нікого не образив. А.Осіпов - міцний і послідовний юридичний авторитет. Усе інше дрібниці. Віват, Андрію Осіпов! Ми вам допоможемо, а ви допоможіть Юлі
Віктор до Саша С Показати IP 15 Липня 2011 09:13
Зірка, яка "кидає" своїх колишніх клієнтів - це не зірка, а "чорна діра" :))))))))))))
ОнаніМ :) до Віктор Показати IP 15 Липня 2011 09:58
Назвіть ім'я потерпілого, благаю, ім'я !!!!
Мазур Н.П. Показати IP 15 Липня 2011 09:04
Пропоную писати справжні імена тоді не буде в коментах маразма і бруду. Ми не має поважаємо своїх депутатів, своїх сусідів, нікого. Може кожен почне із себе. А Волинськім новинам треба припинити підвищувати рейтинг за допомогою безглуздих коментів. Теж мені голос народу.
Віктор Показати IP 21 Липня 2011 11:27
Собаки брешуть, а караван іде. А караван везе собачій корм. Панове критики, якщо вам не подобається писанина Осіпова – заберіть в нього ручку і напишіть краще. Але про «корм». Можна і є за що не поважати Тимошенко та Луценка. Навіть за те, що, будучі можновладцями, вони допустили збереження нинішньої судової та правоохоронної систем. А ці системи тепер їх «професійно» мордують. Як то кажуть – «за що боролись , на тих і на поролись». Але не про них мова, а про неприховану зневагу до права, до закону. Якщо ця судова акція, яка проводиться за правилами Сталіна вдасться, то рано чи пізно, під пресом «кірєєвих» опиняться «критики». Кинули під колеса недосвідченого суддю. Прийде час і його офіційно знеславлять, як колись знеславлювали та розстрілювали керівників ЧК. Ягода, Єжов, Берія …!? А як вони колись вождю чоботи лизали!? А як їх професійно розстрілювали!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus