USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Антоніна Євтодюк: Нема пророка у своїй Вітчизні??? Є!!!

Україні й Українцям присвячую...
 
24 серпня 18-ліття нашої Незалежної України! Менш як за місяць усі свідомі українці урочисто відзначатимуть цю знакову подію, дякуючи Богові й Героям за можливість жити у суверенній державі.
 
Озираючись на щедро скроплену кров’ю історію України, вкотре замислююсь над запитаннями: чому так багато ворогів було й залишається у нашої нації? чому Земля наша українська така солодка й бажана для чужинців? чому душу нашу українську намагалися й намагаються полонити різними способами: інформаційними, фізичними, економічними, духовними, релігійними?
 
Відповідь очевидна й одна – світ, що живе за законами сили, руйнування й протистояння, а не любові, творіння й злагоди, тобто Божими Законами, намагається будь-якою ціною завоювати й зруйнувати ту націю, яка попри все, навіть спорадично підсвідомо, таки обирає правдивий шлях. І Господь, бачачи ті одвічні, майже титанічні потуги українців, допомагає нам БУТИ УКРАЇНЦЯМИ, вказує нам шлях і у критичних ситуаціях подає єдність та братолюбіє аби і далі сіяла у вічності Українська зоря!
 
Гадаю, не буде перебільшенням, що українську націю творили й творять лише ті сподвижники, які кожен свій крок узгоджували й узгоджують із волею Божою, які співтворили й співтворять із Богом. Адже там, де Господь не охороняє й не будує, - даремно трудяться охоронці й будівничі...
 
Замислююсь я і над тим, який подарунок був би найдоречнішим й найбажанішим для усіх українців на День Незалежності? Як кажуть, при усьому багатстві вибору іншої альтернативи немає, - Єдина Помісна Церква України!
 
Звісно, українцям потрібна політична й економічна стабільність, нам потрібно ще багато усього, але ж усе це завжди(!) другорядне у порівнянні з духовністю й душею, а особливо, Душею України. Чи не так?
 
Одна нація - УКРАЇНСЬКА, одна мова - УКРАЇНСЬКА, одна церква – УКРАЇНСЬКА! Чи усе це не є запорукою національних стабільності й розвитку водночас? Коли болить душа -  хворий увесь організм, це беззаперечно. Як лікувати?
 
Мені імпонує твердження академіка Юхновського про те, що мова – зброя українського організму, як змушує його одужувати, мобілізуватися, перемагати. Мова – феномен людського буття, вона – системоформуючий першоелемент нації. Без неї – вмирає культура, а природний розвиток збочується на манівці. Я не заперечую, а навіть горджуся дохристиянською історією моєї нації, вона ще на жаль не вивчена до кінця, але саме у ній я вбачаю потужне коріння не лише нашої мови, а й тієї непересічної духовності, яка властива українцям. Я горджуся вже тисячолітньою християнською історією Руси-України! Тому і бажаю Україні Єдиної Помісної Церкви! І щиро молю Бога, щоб послав нам, українцям, такий безцінний дарунок, адже Він - Всесильний! Бо без цього наша нація приречена...
 
Мені, як свідомій українці, прикрі зухвалі заяви московського патріарха Кіріла Президентові України про те, що в Україні не потрібно створювати ніякої помісної церкви, бо вона вже ніби-то є (???), щоправда патріарх її, як і центр, чомусь у Москві (!!!), а не в столиці України – стольному граді Києві. Дивує мене і той факт, що останнім часом Українська православна церква Московського патріархату, скромно почала іменувати себе Українською православною церквою без зазначення патріархату. Хто дав їй на це право? Що це як не чергова маніпуляція свідомістю й архетипічним прагненням до духовного вдосконалення українців? І чому ця церква молиться не українською? Хіба не Бог створив Україну, її мову? Хіба Бог не розуміє і не чує українських молитов? Якщо вірне твердження, що Господь кого любить того й випробовує, то чи є ще у світі хоч одна нація, яка б пройшла через такі випробування як українська? Якщо й були, то вже давно зламалися. А ми, ласкою Божою, живемо й розвиваємося. Вже, ось, за місяць святкуватимемо своє 18-ліття...
 
Так, Україну теж вразила криза, але, найбільше духовна. Чому? А тому,  що між нами, християнами, немає єдності й любові. Частина із наших братів-християн і досі, на жаль, з надією дивляться чомусь на Москву та її патріарха, визнаючи його за свого... А що розмовляє він чужою мовою, що переслідує він імперські інтереси, що поводиться на нашій території як господар, а не гість, - хто на це зважає? Інші, брати й сестри наші во Христі шукають правди за океанами, і теж, чомусь, не моляться українською... Де ж національна свідомість цих християн? Чи, може, для них Україна можлива без української мови???
 
Україна – дуже толерантна держава. Закони її, хоч і переважно не виконуються, теж дуже демократичні, навіть зі схильністю до ліберальних. До влади у нас приходили й приходять, на жаль, не лише державні мужі, які дбають про інтереси української нації, а й економісти, які уміють «економити» для себе, цинічно обдурюючи народ. Про рівень їхньої духовності не судитиму, щоб і мене не судили... Але були, є і завжди будуть українці, які щиро люблять Україну! І докладають усіх зусиль, щоб чинити спротив своїм та чужинцям, котрі не дають Україні бути такою, якою її задумав і створив Бог!
 
Для героїзму найкращий час – сьогодні! Для патріотизму найкращий час – сьогодні! Для Бога найкращий час – сьогодні! Учора вже минуло, у ньому нічого не зміниш, хіба покаєшся, а завтра – подбає про себе саме... Якщо кожен із нас, українці, сьогодні задумається над долею нашої нації, якщо кожен із нас правильно й чітко визначить свої цінності й пріоритети духовні й матеріальні, - нам не буде соромно перед Богом й тими, хто ціною власного життя, подарував нам можливість жити у незалежній Україні!
 
Росія, з її нібито великодержавними інтересами має зрештою зрозуміти, що Україна має свій унікальний і неповторний шлях у історії. Він набагато довший за російський, бо волею Божою розпочався раніше. Україна має свою унікальну історію і духовну насамперед! Саме на українській землі подвизався й просіяв цілий сонм святих й мучеників, які предстоять перед престолом Господнім і моляться за Україну. Перші монастирі християнської Руси теж були на нашій споконвічній території. Нас не потрібно вчити молитися чужою мовою, ображати наш Київський Патріархат епітетами – «рани», «розкольники», а наших Гетьманів, які, крім усього, що вони робили для незалежності України, ще й щедро офірували на розбудову лавр, монастирів і церков, – піддавати анафемі...
 
Якщо так любите Україну й українців, моліть Бога за прощення наших гріхів, а ми молитимемося за прощення ваших, моліться за те, щоб Господь послав нам мудрість і єдність, щоб ми могли розпізнавати угодне й корисне Богові, а відтак і людській природі, створеній за Його образом і подобою. Оце і буде християнська любов. Усе інше з вашого боку, шановні росіяни,  – експансія й насилля! Україна щедро народжує своїх істинних Пророків, Гетьманів і Патріархів, яких Росія чомусь традиційно або перекупляє, або знищує й огуджує, -  тому нам не потрібні чужі пророки, гетьмани, патріархи! Українці – цивілізована й високорозвинена нація, загартована й незнищенна у віках!
 
Ми не чинимо опору російській православній церкві, сонм святих якої ми шануємо не менше за українських, бо вони для усіх християн, незалежно від національності, - святі! Ми відстоюємо Богом дане право на можливість єдиними устами й чистим серцем рідною мовою славити Його українською, молитися до Нього – українською, читати Слово Боже – українською!  Ми відстоюємо своє право мати у незалежній Україні – Єдину Помісну Церкву України! Ми – патріоти й націоналісти, наше гасло: «Бог і Україна понад усе!» А яке гасло у вас? Яку мету переслідуєте ви, коли забороняєте у нашій (!) рідній Почаївській лаврі подавати записки за здоров’я й упокоєння тих православних християн, які моляться українською, прирівнюючи їх до самогубців?
 
Знаю, що головне правило нечистого: «Розділяй та владарюй», то навіщо сьогодні, після скількох років сатанинського окупаційного режиму на території України й інших «республік-сестер», ви, посередництвом церкви, намагаєтесь продовжувати мовну й духовну окупацію, розділяючи українців на канонічних і неканонічних? Бог один! Він є любов! Усіх любить однаково, усім дає можливість для спасіння, але не для експансії. Час середньовічних інквізицій та індульгенцій минув. Кожна нація має право на вільне сповідання своєї релігії рідною мовою, бо, навіщо тоді Біблія перекладена усіма мовами світу? Християнські святині позачасові, але не позанаціональні. Ніхто не заважає їх відвідувати, але ігнорувати при цьому господарів, їхню мову й звичаї, церкву – гріх! За який прийдеться відповідати й каятися перед Богом й людьми! Можна підкупити чи знищити, що ви успішно робили й продовжуєте робити(!) впродовж віків, державних чиновників чи релігійних діячів, але підкупити чи знищити усю українську націю, її мову й віру вам ніколи  не вдасться!!!
 
Вірю, що прийде той день, коли увесь народ України рідною мовою молитиметься на урочистому богослужінні на честь створення Помісної Церкви України! А очолить цю службу Божу істинний Патріарх України-Руси! 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Ось і добігає  кінця спекотне й майже безтурботне літо. Осінь, поки лише прохолодними вечорами та ледь помітною платиною на деревах,…
  То серце по волі з Богом розмовля, То серце щебече Господнюю славу, А думка край світу на хмарі гуля.…
Світлій пам’яті Михася… Життя! Життя? Життя…   У кожного з нас є свої унікальні й неповторні уявлення про нього. Звісно,…
Коментарів: 14
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 09:39
Как ни бьюсь, не могу найти в словаре - а что такое "Україна-Руса"? Если "Русь", то в родительном должно быть "Русі", чтой-то Филарет в свое время напутал ))) не за безграмотность ли его не взяли на должность патриарха РПЦ, куда он так стремился? В целом статья убедительная, все как положено ))) что будем делать с греко-католиками, римо-католиками, штундами? Ваши варианты? )))
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 09:59
Пара вопросов на засыпку: а назовите-ка нацию, история которой не орошена кровью? Назовите нацию, которая не может похвалиться парой-тройкой врагов (если не теперешних, так исторических)? Нацию, которая не баловалась геноцидами в той или иной форме? нацию, которую не наё...вают политтехнологи? Нацию которая не прошла через полное раздолбайство по религиозной линии? Де-ма-го-ги-я. Мы ничем не отличаемся от остальных. Только лапшу с ушей надо стряхнуть кое-кому.
Юрій. Показати IP 31 Липня 2009 10:03
Повністтю пристаю на Вашу позицію і додатково задаюся питанням: "УПЦ МП" - що це таке?!!! Українська Православна Церква Моск. Патріархату!!! Вибачте, як зрозуміти УПЦ - і Московський Патриархат. На мою думку церква: або Українська, або Московська...як по іншому?!!
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 13:25
Головний недолік розуму — його відсутність!
Олексій Показати IP 31 Липня 2009 14:33
Колись, 18 років назад я теж так думав. Проте нині, подивившись на оте бидло і падло, яке "сплило" на гору, долізло до керма і "рулить", сьорбнувши повною ложкою незалежності та суверенітету я думаю, що все це має дурість. Від кого ми незалежні? Може від Росії? Ги-ги-ги. А, мо, від США? Чи ЄС?... Танцюй, враже, як пан каже.... Яка до біса незалежність... У нас "еліта" незалежна від народу, який ледве животіє... Лайно це все.
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 15:57
А чому ви вважаєте церковнословяську мову чужою? Це така сама українська святиня як ікони, церкви і т.ін. Я наприклад знаю цю мову і молюся нею. То що, я від цього менше українка? І взвгалі було б доре якби ви хоч у церкві дали людям спокій. хай ходять хто куди хоче і моляться як хто хоче. а то ніде від вас політиків не сховаєшся.
проФФесор Показати IP 31 Липня 2009 16:31
Якщо в наших університетах такі філософи і кандидати то це позорище! Автор, мабудь сама того не розуміючи запропонувала власну концепцію релігійної організації під назвою «Єдина Помісна Церква України» з досить неоригінальною доктриною: Одна нація - УКРАЇНСЬКА, одна мова - УКРАЇНСЬКА, одна церква – УКРАЇНСЬКА!» Ну що ж, мабуть у цьому немає нічого протизаконного, тільки пов’язувати діяльність такої організації з православ’ям вкрай не коректно. Нажаль авторці, як к.ф.н. індустріального університету, невідомо, що Православ’я, на відміну від запропонованої доктрини, сповідує Символ Віри, який не змінювався багато-багато років. Тому особисто мені, з огляду на те, що я все-таки пов’язую своє життя з православ’ям, таких дарунків до свята не потрібно. А заголовок який зухвалий! Авторка таки знаходить Пророка, і кого! Шановного Ігоря Рахваїловича, тим самим намагається заперечувати Самому... хоча к.ф.н. індустріального університету може й не знати, кому належить висловлювання. І ще трошки інформації, для майбутньої дисертації на д.ф.н. Назва «Українська Православна Церква» з’явилась не останнім часом, а існує з 1990-го, з часу реєстрації релігійної організації з такою назвою відповідно до законодавства України. Центр її у Києві (читаємо Статут УПЦ). Першим її предстоятелем був Блаженніший Митрополит Філарет (Денисенко). У світі існують помісні церкви, де немає патріархів (Польща, Чехія, Словаччина...) А от маніпуляція якраз і полягає в тому, що “ваш Київський патріархат” називає себе “православною церквою”.
2Анонім 31 липня, 09:59 Показати IP 31 Липня 2009 17:13
Ескімоси :-)
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 21:29
То-то радости пустомелям, Темноты своей не стыжусь, Не могу я быть Птолемеем, Даже в Энгельсы не гожусь. Но от вечного бегства в мыле, Не устройством своим томим, Вижу -- что-то неладно в мире, Хорошо бы заняться им, Только век меня держжит цепко, С ходу гасит любой порыв, И от горести нет рецепта, Все, что были, -- сданы в архив. И все-таки я , рискуя прослыть Шутом, дураком, паяцем, И ночью, и днем твержу об одном -- Не надо, люди, бояться ! Не бойтесь тюрьмы, не бойтесь сумы, Не бойтесь мора и глада, А бойтесь единственно только того, Кто скажет:"Я знаю, как надо !" Кто скажет:"Идите, люди, за мной, Я вас научу, как надо !" И, рассыпавшись мелким бесом, И поклявшись вам всем в любви, Он пройдет по земле железом И затопит ее в крови. И наврет он такие враки, И такой наплетет рассказ, Что не раз тот рассказ в бараке Вы помяните в горький час. Слезы крови не солонее, Дорогой товар, даровой ! Прет история -- Саломея С Иоанновой головой. Земля -- зола и вода -- смола, И некуда, вроде, податься, Неисповедимы дороги зла, Но не надо, люди, бояться ! Не бойтесь золы, не бойтесь хулы, Не бойтесь пекла и ада, А бойтесь единственно только того, Кто скажет:"Я знаю, как надо !" Кто скажет:"Всем, кто пойдет за мной, Рай на земле -- награда ". Потолкавшись в отделе винном, Подойду к друзьям-алкашам, При участии половинном Побеседуем по душами, Алкаши наблюдают строго, Чтоб ни капли не пролилось. "Не встречали -- смеются -- Бога ?" "Ей же Богу, не привелось ". Пусть пивнуха не лучший случай Толковать о добре и зле, Но видали мы этот "лучший" В белых тапочках, на столе. Кому "сучок", а кому коньячок, К начальству -- на кой паяться?! А я все твержу им,ну, как дурачок : Не надо, братцы, бояться ! И это бред, что проезда нет, И нельзя входить без доклада, А бояться-то надо только того, Кто скажет:"Я знаю, как надо !" Гоните его ! Не верьте ему! Он врет! Он н е з н а е т -- к а к надо ! Извините за длинную цитату из Галича - но меня очень смутила буква "Є!!!" Навіщо викохувати в собі комплекси меньшовартості та весь час дивитись на історію заплаканими очима... Не варто розмахувати українськистю , як нунчаками.Досить страждати . Давайте жити. Вы не воспитаете статьями в интернете ни одного "язычника" и , тем более , не перевоспитаете - для этого придуманы школы и места , где продаются в рассрочку свидетельства о том , что имярек мог получить высшее образование , если хотел - дипломы современных вузов. При всем уважении к Антонине. "Да , скифы мы..."Варвары. Никак из себя русский "грешный мой язык" вырвать не можем...Но многие из нас вполне приличные люди.Поверьте...и не следует бороться с варварством варварскими методами... Запретить ! Прогнать ! Да ми ж тут з краєчку...вибачайте...ото ж бо й воно... А якщо щось не той во , то не ми - то комуністи !
Андрій Показати IP 31 Липня 2009 22:50
Сьогодні нам треба вище піднімати голову і не дивитись на Москву. Треба позбутись синдрому малороса і стати українцями. Кіріл - політик, який приїхав зробити нас бидлом, без історії, мови, Церкви.
Анонім Показати IP 1 Серпня 2009 09:04
"Україна щедро народжує своїх істинних Пророків, Гетьманів і Патріархів, яких Росія чомусь традиційно або перекупляє, або знищує й огуджує, - тому нам не потрібні чужі пророки, гетьмани..." - что же это за ПРОРОКИ , которые продаются - Ваши слова? Те , которые у нас были и есть - их уже перекупили (!) , а других нам не треба ! Уважаемая Антонина, Вы , наверное , очень волновались , когда писали . Не нужно так себя "заводить"...Все будет хорошо!
Економ Показати IP 2 Серпня 2009 20:34
ПроФФесору / "Нажаль авторці, як к.ф.н. індустріального університету..."; "хоча к.ф.н. індустріального університету може й не знати..." - такого університету у Луцьку не існує! Для початку розберіться з назвами вузів перш ніж повчати інших. "Хоча проФФесор може й не знати..."
Анонім Показати IP 3 Серпня 2009 11:29
задрали, якщо Київ - мать городов русскіх, то давайте Московський патріархат приєднаємо до Київського і в Росії це називатиметься: Русская провославная церковь Кієвского патріархата - і гроші з російських приходів стікатимуться до України, і газопроводи російські стануть нашими, земні надра, промисловість, повітряний простір, контроль над населенням: як політичний, так і ідеологічний - і повне рабство! цього сьогодні добивається Москва, використовуючи, як інструмент, МПатріархат. Москалям вже не тре воювати, бомби з неба кидати і ракети запускати - тепер є московські приходи по всій Україні, які зруйнують країну із середини, лишиться тіко прийти і взяти. Хто цього не помічає?
проФФесор Показати IP 6 Серпня 2009 09:01
Економу. На не він і "проФФесор", що дійсно може і не знати. Прошу пробачення, що дуже вільно вжив стару назву Луцького національного технічного університету. Хоча "суті дєла" це не змінює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus